
Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri, şehir merkezinde ve ilçelerde hizmet veren zincir ve yerel marketler, lokanta, kafe, kırtasiye ve gözlükçüler gibi farklı sektörlerden firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ağustos ayında gerçekleştirilen denetimlerde 101 firma incelenirken, 1.045 ürün kurallara uygunluğu açısından kontrol edildi. Denetimler sonucunda daha önce uyarılan 3 işletmeye idari yaptırım uygulandı.
Özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğunun arttığı şehirde, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için denetimlerde gözlükçüler de yakından takip edildi. Tunceli Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal, “Etiket zorunluluğu göz önünde bulundurularak festival ve yoğun etkinliklerde vatandaşlarımız almak istedikleri ürünlerin fiyatını açıkça görebiliyor. Böylece herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmıyorlar” dedi.
Topal, denetimlerin rutin olarak devam ettiğini vurgulayarak, “Yazın yoğun sıcaklarına rağmen özveriyle görev yapan ekiplerimize, uyarılarımıza dikkat eden esnaflarımıza ve haklarını arayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tunceli’de denetimlerin önümüzdeki dönemde de aralıksız süreceği belirtiliyor. Gözlükçüler ve diğer perakendeciler, etiketleme ve tüketici haklarına uygun hizmet sunmak konusunda titizlikle takip ediliyor.