Karadeniz Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Ali Mutlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilaçta uyguladığı karekod sistemini, optisyenlik hizmetlerinde de hayata geçirmeyi planladığını söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), ilaçta uygulamaya koyduğu karekodlu ürün sistemini optisyenlik hizmetlerinde de hayata geçirmeyi planlıyor. Karadeniz Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Ali Mutlu, karekod uygulamasını desteklediklerini fakat bazı eksikliklerin gözlükçüleri sıkıntıya sokacağını […]
02 Mart 2012 - 13:15 'de eklendi.
Karadeniz Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Ali Mutlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilaçta uyguladığı karekod sistemini, optisyenlik hizmetlerinde de hayata geçirmeyi planladığını söyledi.
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), ilaçta uygulamaya koyduğu karekodlu ürün sistemini optisyenlik hizmetlerinde de hayata geçirmeyi planlıyor. Karadeniz Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Ali Mutlu, karekod uygulamasını desteklediklerini fakat bazı eksikliklerin gözlükçüleri sıkıntıya sokacağını belirtti.
SGK VERİ TABANI OLUŞTURMAK İSTİYOR
Mutlu, SGK’nın 1 Mart’ta barkod uygulamasına geçileceğini açıkladığını dile getirerek, “Daha barkot uygulamasına geçilmeden, karekod sistemine geçilmesi planlandı. Bu uygulamayla SGK, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası(TİTUBB) üzerinden belli standartlara uygun ürünleri hak sahiplerine temin etmek, aynı zamanda kayıtdışı ürünlerin sisteme girişini engelleyerek veri tabanı oluşturmak istiyor. Özetle SGK, satın aldığı ürünleri her aşamada takip etmeyi amaçlıyor.” dedi.
KAREKOD’DA İKİ SORUN VAR
Karadeniz Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği’nin karekod uygulamasını kamu yararına desteklediklerini kaydederek Mutlu, “Karekod’un sorunsuz hayata geçmesi için çözülmesi gereken iki problem var. Birincisi, üreticisi ve tedarikçisi belli olmayan standartlara uyan fakat CE uygunluğu olmayan milli servet gözlükçülerin elinde bulunduğu ürünler. İkincisi ise üreticisi ve tedarikçisi belli olan 31 Aralık 2011 envanterine göre ellerindeki mevcut ürünleri firması belli olanların firmaları tarafından kare kodlanmasıdır.”diye konuştu.
SORUMLULUK GÖZLÜKÇÜLERE YIKILMAK İSTENİYOR
Mutlu, “SGK, bazı imalatçı ve ithalatçı toptancı firmalarla, gözlükçüler konfederasyonundan bir yüneticinin bile davet edilmediği toplantıda, gözlükçülerin elindeki tüm ürünlere geçici barkot verilmesinin kararını aldı. Kısa vadede pratik ve akla uygun görünen uygulamayı sakıncalı buluyoruz. Çünkü üreticisi ve tedarikçisi belli olan ürünlerin sorumluluğu tedarikçiye aittir. Eğer bu ürünler gözlükçüler tarafından geçiçi barkodlanırsa ileride yaşanılacak çeşitli sıkıntılarda her türlü ceza ve sorumluluk gözlükçülere ait olacaktır. Yani SGK, 29 Şubat’ta yaptığı duyuru ile bu ürünlerin tüm sorumluluğunu gözlükçülere yıkmaktadır.”şeklinde konuştu.
Karadeniz Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği başkanı Ali Mutlu, SGK’nın optisyenlik müessesesini ilgilendiren konularda sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesinin daha sağlıklı sonuç vereceğini sözlerine ekledi.
http://www.haberexen.com/gozlukculer-karekod-uygulamasina-geciyor-39912h.htm
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...