BIST 100
11.445,52 -0,73%
DOLAR
41,0421 0,00%
EURO
47,6067 -0,39%
GRAM ALTIN
4.464,41 -0,31%
FAİZ
39,32 -0,25%
GÜMÜŞ GRAM
50,63 -0,68%
BITCOIN
110.930,00 -0,38%
GBP/TRY
55,1901 -0,28%
EUR/USD
1,1591 -0,44%
BRENT
67,00 -0,33%
ÇEYREK ALTIN
7.299,30 -0,31%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

Gözlükçüler de e-reçete uygulaması istiyor

SİVAS (CİHAN)- Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker, e-reçete uygulamasının gözlükler için de başlatılmasını istedi. Küçüker, bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na yazılı olarak başvurduklarını söyledi.

SGK'nın başlattığı ve 15 Ocak 2013 itibariyle zorunlu hale getirilen e-reçete uygulamasını gözlükçüler de istiyor. Sahte reçete, gereksiz tetkik ve muayene gibi işlemlerin devlete faturasının yüksek olması nedeniyle SGK, bu durumun önüne geçebilmek amacıyla e-reçete olarak ifade edilen elektronik reçete uygulamasını başlatmıştı.

Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker, e-reçete uygulamasının, gözlükler için de başlatılmasını isteyerek, SGK'na yazılı olarak başvurduklarını söyledi. E-reçete uygulamasının, SGK'nın, sağlık hizmeti sunumu alanında yaptığı çalışmaların en başarılısı olduğunu söyleyen Küçüker, gözlükçülük alanında kâğıt reçete uygulamasının devam ettiğini kaydetti.

Gözlükçüler olarak, elektronik reçete uygulamasının mümkün olan en kısa süre içerisinde, optik ürünler için de uygulanmasını istediklerini ve desteklediklerini anlatan Taylan Küçüker, şöyle devam etti: "Bu altyapı ve donanıma sahibiz. Üyelerimiz, teşhis, isim, soy isim, dr, hastane bilgileri, reçete yazım hataları vs yüzünden, imzaladıkları optik protokol gereği para cezaları kesintilerle karşılaşmaktaydı. E-reçete uygulaması, Medula işlemlerini daha sade ve doğru yapılmasına imkân sağlayacak istismarları önleyecektir. İlaçta başlatılan böyle bir uygulamanın optik sektöründe başlatılması, aynı zamanda mesleğimize olan güven saygı ve itibarı da artıracaktır. Hak sahipleri de daha güvenli ve hızlı bir sağlık hizmeti sunumu alacaklardır. Hastalara verdiğimiz gözlükler, TİTUBB kayıtlı, Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilen standardı yüksek optik ürünlerdir."

Konfederasyona bağlı bir ilde, SGK tarafından pilot uygulama başlatılması için eş güdümlü çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Küçüker, uygulamanın başlatılması konusunda SGK' na yazılı olarak da başvurduklarını sözlerine ekledi.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

sametaltun 19.01.2013 12:23

yapmayın hocam ne e-reçetesi.bizim daha doğru düzgün medulamız çalışmıyor.UBB bağlantısı sağlanamadı yok ürün kaydı bulunamadı derken üstüne birde e-reçete.bu imkansız birşey işlerimizi durma noktasına getirir.bizim sistemimiz tıpkı gecekondunun üstüne kaçak kat çıkmaya benziyor.daha doğru düzgün medulayı çalıştıramazken üstüne ubbyi eklediler.oda olmadı şimdi e-reçete.eğer bu olursa bu bina dayanmaz çöker.tabi altında bizlerde kalırız tüm gözlükçüler olarak.saygılar

Yanıtla
Optisyenin Sesi Reklam