Yunanistan’da, 5 yıldır süren ekonomik kriz ülkedeki sosyo ekonomik dengelerde köklü değişikliklere neden olurken, hükumetin sosyal güvenlik harcamalarına da sürekli kesinti uygulaması sağlık kurumlarının hizmet aksatmasına neden olmaktadır
17 Ocak 2018 - 16:56 'de eklendi.
EOPPY’nin(Yunanistan Ulusal Sağlık Hizmeti Sağlayıcıları Kurumu) gözlük yardımı alan sigortalı vatandaşlara yönelik sitemi değişiyor.
OptisyeninSesi Dış Haber- Yeni sisteme göre EOPPY, Ülke genelinde yaklaşık 2.500 gözlükçü ile işbirliği modeline gidiyor. Bu sistem, yardımın sigortalı vatandaşa ödenmesi yerine paranın doğrudan gözlüğün temin edildiği mağazaya ödenmesini öngörüyor.
Mevcut siteme göre sigortalı vatandaşlar 4 yılda bir 100 euro gözlük yardımı alma hakkına sahip. Doktor reçetesiyle gözlük alan ve gözlüğün parasını ödeyen sigortalılar, daha sonra optisyenin kendilerine verdiği evrakları EOPPY’ye sunarak yardımı alıyordu.
Ancak bunun için bazen uzunca bir zaman beklenmesi gerekiyordu. Başvurular bazen 30 bini bulunca, bunların ödenmesi de zaman alıyordu.
EOPPY’nin gözlük yardımı sistemi değişiyor
Yeni sisteme göre sigortalı vatandaşlar EOPPY ile işbirliği sözleşmesi imzalayan gözlükçüleri tercih edecek ve hak etmeleri durumunda gözlüklerini yardım parasını optisyenlik müessesesesince alacak şekilde temin edebilecek.
Bu sistemde yardım parasını ilerleyen dönemde EOPPY doğrudan optisyene ödeyecek.
Diğer taraftan EOPPY’nin gözlükçülerle sözleşme imzalayabilmeleri için optometri cihazı bulundurma gibi bazı kriterleri yerine getirmesi bekleniyor.
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta ölç...
ABD’nin 2 Nisan’da açıkladığı “karşılıklı gümrük tarifeleri”...
Saatlerce güneş gözlüğü deneyip en uygun modeli seçen müşter...
İnternette ‘mim’ kültürünün en sevdiğim karakterlerinden bir...
Görme bozukluğu veya sürücülerin gözlük takmaması nedeniyle ...
Sağlık Alanında Önemli Düzenlemeler Getiren Kanun Teklifi TB...
Battı batıyor yunanistan derken dört yılda bir 100 euro (455tl) vatandaşına yardım yapıyor. bizde kaçpara?????? üç yılda bir 50tl . katılım payı düşmeden brüt