Fransa’da hükümetin sağlık harcamaları ile ilgili hazırladığı “sıfır ek ücret” başlıklı reformun detayları belli olmaya başladı. Yapılan çalışmada ilk diş ve gözlük gibi harcamaların devlet tarafından karşılanması hedefleniyor.
22 Şubat 2018 - 12:09 'de eklendi.
Fransa’da hükümetin hazırladığı ‘sıfır ek ücret’ başlıklı sağlık reformunun detayları belli olmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un seçim vaatleri arasında yer alan reformun, Macron’un görev süresinin sonuna kadar yasalaşacağı kaydedildi.
Konuyla ilgili konuşan Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, Haziran ayında yol haritasının tamamlanacağını söyledi. Agnes, kulaklık, diş tedavisi ve gözlük gibi projelerin farklı farklı ele alınacağını söyledi.
Hastaların temel ihtiyaçları karşılansı
Ulusal Sağlık Sigortası Fonu(CNAM) konuyla ilgili bir proje hazırladığı kaydedildi. Henüz kamuoyun atam olarak açıklanmayan projede, diş tedavileri ile ilgili farklı sigorta yöntemlerinin önerildiği kaydedildi. Hastaların temel ihtiyaçlarının tam olarak karşılanmasının da öneriler arasında yer aldığı belirtildi.
Reformun diş hekimlerinin muayene ücretlerinde 388 milyon Euro’luk bir indirimi de zorunlu kıldığına dikkat çekildi.
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...