Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 06.01.2025 tarihinde yayınlanan İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuzu ile sektörümüzde düzenlenecek e-Fatura işlemleri 30.06.2025 tarihine kadar “İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuzu”nda belirtilen geliştirmelerin yapılması gerekmektedir.
24 Ocak 2025 - 11:08 'de eklendi.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 6 Ocak 2025 tarihinde yapılan duyuruda, ilaç ve tıbbi cihaz ticareti gerçekleştiren mükellefler tarafından, ilaç ve tıbbi cihaz teslimleri için düzenlenecek e-Faturalarda kullanılması gereken alanların belirlendiği “İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuzu”nun yayımlandığı ve Kılavuzda belirtilen geliştirmelerin 24.01.2025 tarihine kadar yapılması gerektiği belirtilmişti.
Gelir İdaresi başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, “İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuzu” güncellenmiş olup, Kılavuzda belirtilen geliştirmelerin yapılması için açıklanan sürenin 30.06.2025 tarihine kadar uzatılması uygun görülmüştür.
İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ TESLİMLERİNE İLİŞKİN FATURA TEKNİK KILAVUZU HAKKINDA DUYURU
Başkanlığımız https://ebelge.gib.gov.tr/anasayfa.html internet adresinde 6 Ocak 2025 tarihinde yapılan duyuruda, ilaç ve tıbbi cihaz ticareti gerçekleştiren mükellefler tarafından, ilaç ve tıbbi cihaz teslimleri için düzenlenecek e-Faturalarda kullanılması gereken alanların belirlendiği “İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuzu”nun yayımlandığı ve Kılavuzda belirtilen geliştirmelerin 24.01.2025 tarihine kadar yapılması gerektiği belirtilmiştir.
Konu hakkında Başkanlığımıza iletilen geri dönüşlere istinaden yapılan değerlendirme sonucunda, “İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuzu” güncellenmiş olup Kılavuzda belirtilen geliştirmelerin yapılması için açıklanan sürenin 30.06.2025 tarihine kadar uzatılması uygun görülmüştür.
Bu kapsamda, 30.06.2025 tarihine kadar “İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuzu”nda belirtilen geliştirmelerin yapılması gerekmektedir.
Duyurulur. / GİB
Belgenin aslını görmek için tıklayınız
Gaziantep Optikçiler Derneği’nden Birlik ve Beraberlik Mesaj...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştird...
Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kulla...
Gerçek şu ki, gözlük ve kontakt lensler halen görme bozukluk...
Süreyi geçirmeyin, hizmet devamlılığı ve hasta memnuniyeti i...
Almanya Gözlükçüler Birliği (ZVA), Yazılı olarak yapmış oldu...
Avustralyalı araştırmacılar, düzenli göz testlerinin bunama ...
Sağlık Bakanlığı, halk sağlığını korumak ve vatandaşların gü...
Alakasız SGK Belgeleriyle Optik Sektörü Hedefte – 200 TL’lik...