Bu ay sonunda İzmir’de önemli olaylar gelişecek. İzmir Derneği başkanı ve değerli yönetim kurulu üyeleri bir kez daha kendilerine yakışanı yaptılar. Bir zamanlar sektördeki dağınıklığı önlemek adına federasyon ve konfederasyon kurulmasına öncülük ettikleri gibi şimdi de kooperatifin öncülüğünü yaptılar. Ben ve İstanbul’da birçok arkadaşın hayali olan kooperatifçilik, karşımıza çıkarılan engellerden dolayı bir türlü hayata geçememişti. […]
17 Ocak 2012 - 17:20 'de eklendi.
Bu ay sonunda İzmir’de önemli olaylar gelişecek. İzmir Derneği başkanı ve değerli yönetim kurulu üyeleri bir kez daha kendilerine yakışanı yaptılar.
Bir zamanlar sektördeki dağınıklığı önlemek adına federasyon ve konfederasyon kurulmasına öncülük ettikleri gibi şimdi de kooperatifin öncülüğünü yaptılar.
Ben ve İstanbul’da birçok arkadaşın hayali olan kooperatifçilik, karşımıza çıkarılan engellerden dolayı bir türlü hayata geçememişti. O zamanlar kooperatifin kurulmaması için büyük mücadele veren gruplar bu kez başaramadılar.
O zaman dernek desteğini kesmeyi başaranlar bu kez gerçekten gözlükçünün derneği olduğunu gösteren İzmir yönetimine güç yetiremediler.
Şimdilerde İzmir’den güzel haberler geliyor. Kooperatif, Sektörde güç olarak ilk beşte yerini almış durumda.
Ülkenin doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde katılımlar hızla artıyor.
Optisyenlik müesseselerine sağladığı ekonomik katkı küçümsenmeyecek kadar fazla.
Ürün çeşitliliği her geçen gün artıyor.
Sağladığı ekonomik katkılardan sonra ikincil görevi olan sosyal katkılarda da faaliyette geçmiş durumda.
Artık bu kooperatif üyesi meslektaşlarımızın çalışanları ve kendileri ayrı ayrı eğitimler alacaklar. İlk eğitim bu ayın sonunda gerçekleşiyor. Firmalar bu büyük ailenin bireylerine eğitim vermeye başlayacaklar. Periyodik aralıklarla eğitim çalışmaları sürecek.
Biz gözlükçüler bu kooperatife destek oldukça kooperatifimiz Türk halkının milli gelirinin, yabancı sermaye ve onların yerli işbirlikçilerinin çalışmaları sonucunda başka milletlerinin refah düzeyinin artması için yurtdışına gitmesine engel olacaktır.
Ayrı ayrı hiçiz, birlikte güçlüyüz. Bu ülkede bu milletin kaynaklarından kazandıklarımızı bu ülkede bu milletin refahı için harcayacağız.
Birleşmeliyiz denildiğinde birleştirici kurumları hayata geçirmek gerekiyor.
Ortak mal alımı gerekli dediğinde bunu başaracak kurumları hayata geçirmek gerekiyor.
Ülkemi, milletimi ve mesleğimi seviyorum dediğinde onları güçlü kılacak eylemlerde bulunmak gerekiyor.
Kısacası sözde söylediğini özde gerçekleştirmek gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz. Ya siz?
Bize destek mi olacaksınız? Karar sizin.
Turgut ÇAKAR
İlk kez, uzman düşünce kuruluşu The Shift Project*, Fransa d...
21- 23 Şubat 2025 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek O...
Göz ve görme sağlığının korunmasının en önemli yollarından b...
Hangi satışta hangi karekodların çıkış yapıldığının da artık...
Safilo Group lisanslı marka ve küresel ürün sorumlusu Vladim...
Hayat, bizlere eşsiz dostluklar, unutulmaz insanlar bahşeder...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 6,5 milyon lira değerinde oldu...
31.12.2024 tarihinden itibaren işveren sıfatı ile risk değer...
50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işy...