Avuç içi damar uygulaması hakkında da bilgi veren Acar, özellikle bazı özel sağlık kurumlarının TC kimlik numarası kullanarak, kurumdan uygun olmayan ödemeler aldığının tespit edildiğini aktardı. Bu durumu önlemek için bir yıldır pilot uygulama başlatıldığını hatırlatan Acar, “Artık 1 Temmuz itibariyle de bunun Türkiye sathında startını veriyoruz. Temmuz ayının ilk haftasında Konya ilinde tüm özel […]
01 Temmuz 2012 - 15:08 'de eklendi.
Avuç içi damar uygulaması hakkında da bilgi veren Acar, özellikle bazı özel sağlık kurumlarının TC kimlik numarası kullanarak, kurumdan uygun olmayan ödemeler aldığının tespit edildiğini aktardı.
Bu durumu önlemek için bir yıldır pilot uygulama başlatıldığını hatırlatan Acar, “Artık 1 Temmuz itibariyle de bunun Türkiye sathında startını veriyoruz.
Temmuz ayının ilk haftasında Konya ilinde tüm özel sağlık hizmet sunucularında bu uygulamaya başlıyoruz. Eylül ayı içerisinde en az 20 ilimizde (bunu özellikle sağlık alanında yaşadığımı suiistimallerin haritasını da çıkarmak suretiyle) bunu yaygınlaştırıyoruz. 31.12.2012 tarihine kadar da tüm Türkiye’de bu avuç içi damar izi uygulamasını hayata geçirerek bu alanda yaşadığımız bir takım suiistimalleri tamamen ortadan kaldırmış oluyoruz.” diye konuştu.
Acar konuşmasının ardından avuç içi damar uygulamasını ve e- reçeteyi uygulamalı olarak basın mensuplarına gösterdi. Ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Eczanelerin, etken maddeye göre ilacı vermesi ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini doğrulayan Acar, “Ama 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya geçecek yeni sistemde böyle bir şey söz konusu değil. Etken madde ile ilgili bir düzenleme yok.
Eskiden olduğu gibi doktorlarımız ilaçlarını sistemden yazacaklar ve yazılan ilaçlar eczaneler tarafından verilecek.” diye belirtti.
Aile hekimlikleri dışında 1 Temmuz’dan itibaren devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin yüzde kaçının e- reçete sistemine geçeceğinin sorulması üzerine Acar, “Tarih olarak bakıldığı zaman bu zor bir işlem değil. Sonuçta hekim şifre alacak, sisteme girecek. Yazılımlar tamam, teknik alt yapı tamam.
Dolayısı ile biz diyoruz ki, tüm hekimler 1 Temmuz’a kadar şifrelerini alsınlar ve artık e- reçete yazmaya başlasınlar. Yani bu özel hastaneler için de geçerli, üniversite hastaneleri için de geçerli, aile hekimlikleri için de geçerli, devlet hastaneleri için de geçerli. Sadece devlet hastanelerinde hastane toplam sayısı içinde yoğunluk olarak fazla miktarda olduğu için buralarda 1 Temmuz’a kadar yetiştirilemezse, biraz daha esneklik vermiş olduk.” açıklamasını yaptı.
30 Eylül'de sona eren üç aylık dönemde borsada işlem gören g...
İstanbul'da düzenlenen operasyonda, kaçak yollardan yurda so...
17. Bölge Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma ...
Düzenli göz kontrolleri için takviminize hatırlatıcılar koyu...
2023 yılının Ordu’da vergi rekortmenleri açıklandı. Ancak li...
Milleri liderliğindeki İtalyan-Fransız devi, Meta'nın başken...
Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemeye göre tıbbi cihaz ona...
Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kart ödemel...
İnsanları görme, körlük ve görme bozukluğu konularında bilgi...