Uğur Optik Makina Genel Müdürü Ercan Turgut Adıyaman Üniversitesi Optisyenlik Bölümü Tanıtım Konferansında: Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programı tanıtım konferansı düzenlendi. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat KOCA, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan GÜRBÜZ, Türkiye Optik […]
02 Aralık 2013 - 15:21 'de eklendi.
Uğur Optik Makina Genel Müdürü Ercan Turgut Adıyaman Üniversitesi Optisyenlik Bölümü Tanıtım Konferansında:
Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programı tanıtım konferansı düzenlendi.
Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat KOCA, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan GÜRBÜZ, Türkiye Optik ve Optimetrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan ÖZMUTLU ve Uğur Optik Makine firma sahibi Ercan TURGUT ve Optisyenlik Programı öğrencileri katıldı.
Konferansta Türkiye Optik ve Optimetrik Meslekler Derneği (TOOMD) Genel Sekreteri Erol AYDOĞAN adına katılan Ramazan ÖZMUTLU dernek yapılarını ve derneklerinin yaptığı görevleri anlatarak katılımcılara dernekleri hakkında bilgi verdi.
Uğur Optik Makine adına katılan Ercan TURGUT ise Dünya’nın her yerinde yapılan fuarlara katıldıklarını ifade ederek Dünya’daki yenilikleri takip ederek ve Dünya’da ne kadar yenilik varsa Türkiye’ye getirdiklerini söyledi.
TURGUT; Biz yenilikleri ülkemize taşıyoruz ve üniversitelerle irtibata geçiyoruz sonra da üniversiteleri bir araya getirip onları bir etkileşim içinde olmalarını sağladıklarını iletti. Üniversitelere en ideal laboratuvarları kurduklarını açıklayan Optisyenlik hakkında da bilgi verdi.
Bir Optisyen de olması gereken özellikleri anlatan TURGUT; ‘’Bir optisyen için en önemli şey camın çerçeveye en iyi şekilde monte edilmesidir.
Önce bunu yapmalıdır bir optisyen sonra da okuldaki derslerini bilmelidir. Bir optisyen Fizik, Matematikte bilmelidir.
Müşterisinin sorduğu soruya cevap verebilmedir bu konuda. Yani şu deme şansınız yoktur; Fizik biliyorum ama cam takamam, cam takarım ama Fizik bilmem diyemezsiniz. Optisyenliği ile Fizik ve Matematiği ile alanında kendini yetiştir optisyenlere ihtiyaç vardır.’’ dedi.
Konferansta bir konuşma gerçekleştiren üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise katılımcılara teşekkür ederek konferansın üniversitedeki Optisyenlik Programı öğrencileri için faydalı olduğunu ifade etti.
Konuşmalarını sürdüren Rektörümüz GÖNÜLLÜ; ‘’Amacımız alanında uzman insanlar yetiştirmektir.
Bu konferansla da Optisyenlik Programında ki genç arkadaşlarımızın kendilerini iyi yetiştirebilmeleri, okudukları bölümlerini iyi tanımaları için yardımcı olmaya çalıştık. Alanında uzmanlaşmış kişilerle öğrencilerimize kendi bölümlerini anlatmış olduk.’’ dedi.
İlk kez, uzman düşünce kuruluşu The Shift Project*, Fransa d...
21- 23 Şubat 2025 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek O...
Göz ve görme sağlığının korunmasının en önemli yollarından b...
Hangi satışta hangi karekodların çıkış yapıldığının da artık...
Safilo Group lisanslı marka ve küresel ürün sorumlusu Vladim...
Hayat, bizlere eşsiz dostluklar, unutulmaz insanlar bahşeder...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 6,5 milyon lira değerinde oldu...
31.12.2024 tarihinden itibaren işveren sıfatı ile risk değer...
50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işy...