Tasarımcı gözlük şirketi MYKITA, SILMO Paris 2024’te oluklu alüminyum tasarımıyla ünlü Alman lüks bavul markası RIMOWA ile yeni bir ortaklığın lansmanını duyurdu. 1898’de kurulan şirket, 2017’de küresel lüks lideri LVMH tarafından satın alındı.
17 Eylül 2024 - 16:54 'de eklendi.
Tasarımcı gözlük şirketi MYKITA, yivli alüminyum tasarımıyla ünlü Alman lüks bavul markası RIMOWA ile yeni bir ortaklık başlattığını duyurdu.
1898 yılında kurulan şirket, 2017 yılında küresel lüks lideri LVMH tarafından satın alındı.
Ortaklığın tam niteliğine ilişkin ayrıntılar şu aşamada nispeten az, ancak bu haftanın sonunda düzenlenecek fuarda daha fazla bilginin ortaya çıkacağını anlıyoruz. Ancak MYKITA sözcüsü bize anlaşmanın lisans türünde olmadığını, MYKITA l RIMOWA markalı bir güneş gözlüğü koleksiyonu için bağımsız ve uzun vadeli bir ortaklık olduğunu söyledi. Her iki ortak da her iki markanın kanalları aracılığıyla son derece özel bir dağıtım hedefliyor.
MYKITA ile LVMH grubunun bir markası arasındaki ilişki, Fransız lüks grubunun son yıllarda tüm gözlük projelerini iştiraki olan Thélios’a emanet etmesi nedeniyle nispeten şaşırtıcıdır. MYKITA ve RIMOWA arasındaki bazı ortak unsurlar – Alman mühendisliği ve işçiliği ve dayanıklı metal ürünlere olan tercih – tutarlı bir ortaklık oluştursa da ve LVMH’nin RIMOWA gözlüklerinde markayı kendi bünyesinde geliştirmek için yeterli acil potansiyel görmemesi de olabilir, ancak ortaklık ilgi çekici olmaya devam ediyor.
Lindberg’in Kering Eyewear, Barton Perreira’nın Thélios ve son olarak ic! berlin’in Marcolin tarafından satın alınmasının ardından lisanslı lüks gözlükler ile tasarımcı gözlükleri arasındaki çizgi son yıllarda bulanıklaşırken, LVMH-MYKITA ortaklığı, en büyük bağımsız tasarımcı gözlük şirketlerinden biri olan MYKITA’nın gelecekteki olası sahiplik değişikliği konusunda muhtemelen sektörde bazı kaşları kaldıracaktır.
Üst segment bağımsız bir gözlük markası olarak yaratıcı ve ticari başarısının yanı sıra Mykita, bu pazar segmentinde kendi fabrikasını işleten nadir şirketlerden biridir. 2003 yılında kuruluşundan bu yana gözlük üretiminde, özellikle de metal çerçeve üretiminde know-how’ını geliştirmiştir. Bu özellik hem Lindberg hem de ic! berlin tarafından paylaşıldı ve büyük lüks gözlük oyuncuları tarafından yakın zamanda satın alınmalarında kilit bir faktör olarak belirtildi.
“2020 yılında pandemiye bağlı olarak satışlarda yaşanan yaklaşık yüzde 32’lik düşüşün ardından MYKITA, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında ortalama yüzde 14’lük bir artışla istikrarlı bir şekilde büyümeye geri döndü. 2023 yılına gelindiğinde 2019 yılı seviyesine ulaştık. Yılbaşından bugüne 2024 rakamları, pozitif büyüme eğiliminin devam ettiğini gösteriyor. Makroekonomik zorluklara rağmen, yılı sağlam bir sipariş defteri değeri artışı ve geçen yıla kıyasla olumlu bir finansal gelişme ile kapatmayı bekliyoruz.” Yıllık gelirin geçen yıl yaklaşık 35 milyon €’ya ulaştığını tahmin ediyoruz.
MYKITA ayrıca “Kârlılık ve likidite, bu gerileme ve devam eden yatırımlar sırasında doğal olarak etkilendi” dedi.
Mykita Holding’in en son açıklanan sonuçlarına göre, pandemi nedeniyle nispeten ağır kayıpların yaşandığı iki yılın ardından 2022’de şirketin kârı kâra dönmeye yakındı. FAVÖK marjı 2022 yılında yüzde 4,9’a yükseldi. Ancak, işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit akışı negatif 1,4 milyon Avroya geriledi ve şirket aynı yıl hissedarlarla 4,3 milyon Avroluk bir kredi anlaşması imzaladı.
Şirket, hissedar yapısının değişmediğini, Moritz Krueger ve Bernd Beetz’in tek hissedar olarak kaldığını doğruladı.
“Tıbbi Cihaz Sektör Toplantısı” Türkiye Odalar ve Borsalar B...
Louis Vuitton’dan Dior’a birçok lüks markası olan LVMH, spor...
Ekim ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...
Sektörümüzde haksız kazanç elde edilmesine yönelik her türlü...
211 bin 770 adet numaralı ve güneş gözlüğü ile çerçevenin ya...
Ülkelere Göre Gözlük Ve Kontakt Lens Kullanan Nüfusun Yüzdes...
OECD tarafından yayınlanan "2023 Health at a Glance" Raporun...
Uzun ve kısa boylu iki kişinin ekranla arasındaki mesafeye v...
Özel hastanelerdeki skandallar göze de sıçradı. 700 binin üz...
Online ticarette taklit ürün sorunu kangren oldu. Tüketici ş...