a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Alcon Türkiye’de Görev Değişimi ve Avrupa Bölgesi’ne Atama

Alcon Türkiye’nin Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü Dr. Ege Bay DACH Bölgesi Cerrahi İş Birimi Direktörü olarak atandı.

17 Ağustos 2021 - 15:24 'de eklendi ve 3135 kez görüntülendi. A+A-

Alcon Türkiye’de Görev Değişimi ve Avrupa Bölgesi’ne Atama

Dr. Ege Bay 1 Ağustos’ta başladığı yeni görevinde Alcon’un en önemli pazarları arasında yer alan Almanya, Avusturya ve İsviçre’den sorumlu olacak.

Alcon Türkiye Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörlüğü görevini ise Umut Meriç devraldı.

Göz sağlığı alanının lider firmalarından Alcon Türkiye’den Avrupa’ya önemli bir terfi gerçekleştirildi. Uzun yıllardır Alcon’da farklı görevlerde yer alan ve en son Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü olarak görev yapan Dr. Ege Bay DACH (Almanya, Avusturya, İsviçre) Bölgesi Cerrahi İş Birimi Bölge Direktörü olarak atandı. Dr. Ege Bay, yeni görevine Almanya’dan devam edecek.


Dr. Ege Bay kimdir?
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ilaç sektöründeki kariyerine 2002 yılında Novartis’te başlayan Dr. Ege Bay, aynı firmada 8 yıl boyunca Oftalmoloji Bölümü’nde satış ve pazarlama alanlarından sorumlu olarak çalıştı. Novartis Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Dr. Ege Bay, İlaç İş Birimi Direktörü olarak 2011 yılında Alcon Türkiye’ye katıldı.

Yaptığı başarılı çalışmalarla 2016 yılında Alcon Türkiye Cerrahi İş Birimi Direktörlüğü’ne terfi eden Dr. Ege Bay, 2019 yılında Alcon Türkiye Genel Müdürü olarak Novartis’ten ayrılma süreci ve geçiş projeleri gibi kritik süreç ve organizasyonel yapılanmaya başarıyla liderlik etti. Dr. Ege Bay, son olarak Alcon Türkiye’de Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörlüğü görevlerini bir arada yürütmekteydi.


Alcon Türkiye’nin Ülke Müdürü Umut Meriç oldu
Umut Meriç 14 Temmuz itibarıyla Alcon Türkiye Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü olarak atandı. İlaç sektöründe Pfizer, Schering-Plough, MSD, GSK, Chiesi gibi global firmalarda yöneticilik görevlerini başarıyla yürüten Umut Meriç, yeni dönemde Alcon Türkiye Ülke Müdürlüğü görevinin yanı sıra Cerrahi İş Birimine de liderlik edecek.

Umut Meriç kimdir?
Umut Meriç, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Avusturalya, New South Wales Üniversitesi Teknoloji Yönetimi’nde yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında iş hayatına Pfizer’de Ürün Müdürü olarak başlayan Meriç, 2007–2010 yılları arasında Schering-Plough’da alerji ürünlerinden sorumlu Ürün Müdürü ve sonrasında da 2010–2013 yılları arasında MSD’de sırasıyla Takım Lideri, Marka ve Müşteri Yöneticisi, Franchise Müdürü olarak görevine devam etti.

2013-2015 yılları arasında GSK’da Üroloji ve Merkezi Sinir Sistemi İş Birim Müdürü olarak çalışmasının ardından, 2015 yılında Primary Care İş Bölüm Direktörü olarak Chiesi Türkiye ailesine katıldı. 2018 yılından bu yana Chiesi İlaç Türkiye Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Umut Meriç, 14 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Alcon Türkiye Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü olarak görev yapacak.


Alcon Hakkında: Alcon, insanların daha iyi görmelerine yardımcı olan global bir göz sağlığı şirketidir. Yetmiş yılı aşkın bir miras ile göz sağlığında dünya lideri olarak, görmeyi iyileştirmek ve insanların hayatlarını güzelleştirmek için en geniş ürün portföyünü sunmaktadır. Cerrahi ve Vision Care alanındaki ürünleri ile, her yıl 140’ı aşkın ülkede katarakt, glokom, retina hastalıkları ve refraktif kusurlar gibi rahatsızlıkları yaşayan 260 milyondan fazla kişinin yaşamına dokunmaktadır. 23 binden fazla çalışanı, yenilikçi ürünleri, göz sağlığı profesyonelleri ile iş birliği ve kaliteli göz sağlığı hizmetlerine erişimi ilerleten programları ile yaşam kalitesini artıran çalışmalar yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

Aile boyu dolandırıcılık Aile boyu dolandırıcılık

Sahte Dolarlarla alışverişe çıktılar, Yabancı uyruklu aile, beğendiği gözlüğü alarak ödemeyi sahte dolarla gerçekleştirdi. Sahte doları...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir!...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlığını koruyan bir üründür. Doğru bilgi güvenilir ürün için Optisyen Gözlükçü...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Magazin HABERLERİ
Web TV