Stoklarımızda bulunan (TİTUBB) da kayıtlı olan barkodların aktarımı esnasında karşılaştığımız bir durumu siz kıymetli meslektaşlarımızın dikkatine sunuyorum.
20 Mart 2021 - 15:48 'de eklendi.
Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Daire Başkanlığının yaptığı duyuruda (Bilindiği üzere tıbbi cihazların kayıt sürecinde 12.06.2017 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) kapatılarak yerine Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kullanılmaya başlanmıştır. “Optik Tıbbi Cihaz Firmalarının Hareket Bildirimlerine İlişkin Duyuru” ile de optik ürünlerle ilgili tekil takip ve hareketlilik modüllerinin kullanımının 11.09.2017 tarihinde başlatılacağı bildirilmiştir.
Mevcut durumda optik ürünlerin tekil hareket süreçlerinin yalnızca ÜTS üzerinden yürütülmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda optisyenlik müesseseleri tarafından TİTUBB de tekilleştirilmiş ve hala stoklarında bulunan ürünlere ait kare kod bilgilerinin aşağıda ifade edildiği şekilde hazırlanması ve 16.04.2021 tarihine kadar ilgili dokümanın ÜTS ye yüklenmesi gerekmektedir.)
Stoklarımızda bulunan (TİTUBB) da kayıtlı olan barkodların aktarımı esnasında karşılaştığımız bir durumu siz kıymetli meslektaşlarımızın dikkatine sunuyorum.
Aktarım esnasında bazı barkotlar hata vermiştir. ÜTS sisteminden gelen uyarı doğrultusunda örneğin (0108680821085701216346111170227101) böyle bir barkot numarasında bulunan seri numarasından sonra 111 ile başlayan numara eğer dört adet 1111 gelirse sistem bu barkodu eşsiz kimlik no, seri no, lot no ve üretim tarihi olarak ayırt edememektedir,
ÜTS sistemide bu tarz barkotlar için 1*111 bu şekilde yıldız koyarak ayırmamızı talep etmiştir. (01086808210857012163461*11170227101) üts sisteminde ayırma işlemini bu şekilde yaptığımızda sistem ürünlerin üretim tarihlerini de ayırt edebiliyor.
Yaptığımız bazı barkot kontrollerinde sistemin cam ve çerçeve için (5) yıl miat koyduğunu tespit ettik, bu tespit neticesinde oda ve gerekli yerleri bilgilendirdik.
Yapılan görüşmeler neticesinde gözlük cam ve çerçeve için 2018 yılında son kullanım miadı getirildiğini öğrendik. Bu şu demek oluyor ki bizim TİTUBB sisteminden aktardığımız 2012 yılında kendi oluşturduğumuz ve firmalardan bize gelen 2018 yılı öncesi barkotların tarihi geçmiş olacak ve 16 NİSAN 2021 tarihinden sonra çalışmayacağı anlamına geliyor. Üts sistemine girip elinizdeki barkotların tekil ürün sorgula sekmesinden sorgulatıp miatları görebilirsiniz.
– ÜTS sistemi eğer miad sınırlamasından dolayı 16 NİSAN 2021 den sonra bu barkotları iptal ederse ne yapacağız?
– Sosyal Güvenlik Kurumu daha önceden kesilen faturalardaki kayıtlı süresi geçmiş barkot’u sisteme okutmuşsunuz diyerek barkotlar ile ilgili ceza kesme işlemi yaparsa o zaman ne yapacağız?
Miad son kullanım sınırlamasını getiren Türkiye’de bu işi grup mağazaları, büyük toptancılar ve üreticiler tarafından yapıldığı kanaatindeyim. Bu durumu hep birlikte firmalara tepkimizi göstererek, TİTCK’ na ortak girişimle bu yaptıkları miat sınırlamasını kaldırmalarını sağlamaktır.
Siz değerli meslektaşlarımıza duyurulur.
Kadir Yaprak/ Yaprak Optik- Tokat
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...