a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

OMÜ’DEN ABD ZİYARETİ

Optometri,Eczacılık, Sanat ve Tasarım, Tıp Fakültesi, Dijital Canlandırma ve Oyun Tasarımı, Dijital Medya Yazılımı Mühendisliği gibi birçok Fakülteyi ziyaret ettiler. Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, incelemelerde bulunmak ve akademik işbirliği konularını görüşmek üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin(ABD) Michigan Eyaleti’nde bulunan Ferris Stat19.04.2011 21:12 GÖZE ÇARPANLAR Öğrenciler […]

10 Mayıs 2011 - 13:39 'de eklendi ve 1533 kez görüntülendi. A+A-

OMÜ’DEN ABD ZİYARETİ

Optometri,Eczacılık, Sanat ve Tasarım, Tıp Fakültesi, Dijital Canlandırma ve Oyun Tasarımı, Dijital Medya Yazılımı Mühendisliği gibi birçok Fakülteyi ziyaret ettiler.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, incelemelerde bulunmak ve akademik işbirliği konularını görüşmek üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin(ABD) Michigan Eyaleti’nde bulunan Ferris Stat19.04.2011 21:12
GÖZE ÇARPANLAR
Öğrenciler artık çanta taşımayacak30 bin yıllık mağara ev !2 cips için 39 yıl hapis !Beşiktaş ‘dalya’ peşinde!Abdullah Avcı kupa peşinde!Başkan adayı Aysal’dan jet transfer!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, incelemelerde bulunmak ve akademik işbirliği konularını görüşmek üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin(ABD) Michigan Eyaleti’nde bulunan Ferris State Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.

Rektör Akan ve Rektör Yardımcısı Bulut, Ferris State Üniversitesi’ne bağlı; İşletme, Uygulamalı Teknoloji Mühendisliği, İklimlendirme, Optometri, Sivil Havacılık ve Pilotaj, Denizcilik, Eczacılık, Sanat ve Tasarım, Tıp Fakültesi, Dijital Canlandırma ve Oyun Tasarımı, Dijital Medya Yazılımı Mühendisliği gibi birçok Fakülteyi ziyaret ettiler, eğitim ve araştırma süreçleri hakkında inceleme yapıp bilgi aldılar.

Yapılan gezi ve incelemelerden sonra Ferris State Üniversitesi akademik işlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Fritz Erikson ve uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Donald Green ile önümüzdeki süreçte yapılabilecek işbirlikleri için toplantılar yapıldı.

Prof. Dr. Ahmet Bulut yaptığı açıklamada, toplantılar sonunda; içerisinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Ferris State Üniversitesi’nin de bulunduğu 6 farklı ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecek bir işletme programının açılması, OMU-Oxford-Ferris State niversitelerinin Türkiye’de ortak yaratıcı yazarlık okulu açmaları konusunda çalışmaların başlatılması, hidroloji ve su bilimlerinde akademik işbirliği, Sivil Havacılık ve Uzaktan Eğitim alanlarında deneyimlerin ve bilgi birikimlerinin paylaşılması konularında mutabakata varıldığını aktardı. Bulut ayrıca geleceğin önemli cazibe alanlarından biri olan dijital canlandırma ve oyun tasarımı, dijital medya yazılım mühendisliği gibi alanlarında ortak bir program açma için görüş birliği içinde oldukları ziyarette ortaya çıkan bir başka husus olduğunu da belirtti.

Son derece yararlı geçen ziyaretlerde hem fakülte dekanları hem de rektörlük yetkilileriyle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Eğitim ve araştırma alanında bilgi, birikim ve deneyimlerinin paylaşılması konusunda her iki taraf karşılıklı olarak işbirliğine hazır olduklarını birbirlerine ifade ettiler.

Geçen yıl, Ferris State Rektör Yardımcısı Donald Green, OMÜ’yü ziyaret etmiş ve işbirliği için ön görüşmeler gerçekleştirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Magazin HABERLERİ
Web TV