a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Cam İşçiliğiyle Ünlü Murano

Sokakların yerini kanalların, otobüslerin yerini gondolların, otobanların yerini mermer döşeli sokak, meydan ve şık köprülerin aldığı, suyla aşk yaşayan şehir Venedik’e gidip de saklı adalarını keşfe çıkmamak haksızlık olur.   Murano Adası İtalya’nın kuzeyinde 5-6 bin dolayında nüfusu olan, Venedik’ten Vaporetto’yla kısa sürede ulaşılabilen bir adacık… Venedik’e sadece 1,5 kilometre uzaklıkta..   Özellikle muhteşem manzarası […]

14 Haziran 2015 - 12:37 'de eklendi ve 2187 kez görüntülendi. A+A-

Cam İşçiliğiyle Ünlü Murano

Sokakların yerini kanalların, otobüslerin yerini gondolların, otobanların yerini mermer döşeli sokak, meydan ve şık köprülerin aldığı, suyla aşk yaşayan şehir Venedik’e gidip de saklı adalarını keşfe çıkmamak haksızlık olur.

 

Murano Adası İtalya’nın kuzeyinde 5-6 bin dolayında nüfusu olan, Venedik’ten Vaporetto’yla kısa sürede ulaşılabilen bir adacık… Venedik’e sadece 1,5 kilometre uzaklıkta..

 

Özellikle muhteşem manzarası ve dünyada marka olmuş cam sanatıyla Murano saklı bir cennet

 

LEVENT ÖZÇELİK- Venedik’in saklı adalarını keşfetmenin en iyi yolu tekne kiralamak. Vaporetto’ya binip Murano’ya gitmek diğer alternatif. Bu arada Murano’ya giderken sağınızda göreceğiniz, tamamı mezarlıktan oluşan ada da ilginizi çekecektir. O meşhur Murano camı bu adada üretiliyor. Ada, merkezde restoranlar, cam atölyeleri, mağazalar ve küçük meydanlara sıkışmış lokantalar ile dar sokaklardan oluşuyor. Ama Murano’nun adını dünyaya duyuran, kuşkusuz müthiş cam sanatı. Burada cam işçiliğine 10. yüzyılda başlanmış.

 

mur2

CAM İŞÇİLİĞİYLE ÜNLÜ MURANO
Cam ustaları uzun yıllar işin sırrını herkesten saklamış. İlk gözlük camını yapanlar da yine Muranolu ustalar olmuş. Murano camları yıllarca devlet saraylarının ve aristokrat ailelerin evlerini süslemiş. Cam ustalığı ülke dışına yayılmaya başladıkça, adaya olan ilgi de büyük oranda azalmış. Elbette nostaljisi hâlâ yaşatılıyor. Narin cam eşyalar satan minik butiklerle dolu Murano’da cam işçiliğiyle ilgili atölyeleri gezebilir, üfleme ile cam yapımı seanslarına katılabilirsiniz. Nostaljik binaların keyfini sürebilir, uzun kanalda hoşça vakit geçirebilirsiniz. Eşsiz bir koleksiyona sahip Cam İşçiliği Müzesi de mutlaka uğranması gereken bir durak. En güzel ve meşhur cam ürünler ise çiçek desenli kolyeler ve kırmızı, mavi renkli parfüm şişeleri.

mur1

 

İPUCU
Murano adasına, Venedik tren istasyonu karşısında bulunan Ferrovia durağından 3 numaralı Vaporetto ile 17 dakikada ulaşabilirsiniz. 4.2 numaralı Vaporetto ise biraz dolanarak 33 dakikada bitecek keyifli bir yolculuk sunuyor.

 

NEREDE KALINIR?
Villa Lina Murano’da kalabalıktan uzak, sakin bir konaklama deneyimi için tercih edilebilir. Kahvaltısı da oldukça başarılı. Murano Palace Adada görülecek her yere yürüme mesafesinde bulunan otel, kanal manzarası ve hizmet kalitesi ile muhteşem bir konaklama deneyimi sunuyor.

 

NE DİNLENİR?
Elbette döneminin en etkileyici müzisyenlerinden biri olan İtalyan Giovanni Gabrieli. Beş çocuklu bir ailenin oğlu olarak 1554 yılında Venedik’te doğan besteci Gabrieli, ünlü San Marco Kilisesi’nin birbirine bakan iki koro balkonuyla birlikte olağanüstü yerleşim planını kullanarak çarpıcı mekânsal etkiler yaratmış. Tabii Claudio Monteverdi’yi de anmadan olmaz. 1567 doğumlu ünlü İtalyan besteci, viyolonist ve şarkıcı. Rönesans tarzı müziği Barok’a taşıyan bir devrimci olarak biliniyor.

 

ALMADAN DÖNMEYİN
Adadan eliniz boş dönmeniz imkânsız. Buradaki cam tasarımı dünyası sonsuz. Minik bir kolye ucundan mobilyalara kadar, her tür cam süsleme bulmak mümkün. Işıl ışıl sıralanmış dükkânlarda, birbirinden değerli el işi ürünlerle kendinizden geçeceksiniz. Tabii Murano’da bile, alacağınız her cam ürün Murano yapımı olmayabilir.

 

Bu fasonlardan almadığınıza emin olmak istiyorsanız sertifikalı ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu arada; orijinal bir Murano parçasını Roma’dan alacağınızın yarı fiyatına bulabileceğinizi söyleyebilirim. Özetle, her ne olursa olsun, büyük ya da küçük bir Murano “işi” almadan dönmeyin.

 

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş göz...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan aramada, gümrük kaçağı 53 bin 500 güneş gözlüğü ele geçirildi....

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

Magazin HABERLERİ
Web TV