Bölgede bu bölüme sahip tek üniversite olan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, bazı açıklamalarda bulundu. İstihdam sıkıntısı olmayan bölüm diyen Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, “Ülkemizin en önemli konularından biri nitelikli işgücü yetiştirilmesidir. Nitelikli işgücünün başında da mesleki eğitim gelmekte olup Üniversitemiz bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Bu amaçla Mersin […]
25 Mart 2015 - 8:00 'de eklendi.
Bölgede bu bölüme sahip tek üniversite olan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, bazı açıklamalarda bulundu.
İstihdam sıkıntısı olmayan bölüm diyen Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, “Ülkemizin en önemli konularından biri nitelikli işgücü yetiştirilmesidir. Nitelikli işgücünün başında da mesleki eğitim gelmekte olup Üniversitemiz bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Bu amaçla Mersin ve bölgemizdeki birçok sanayi, sağlık, hizmet ve diğer sektörlerle işbirliği içerisinde akademik birimlerin açılmasına önem vermekteyiz. Öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanı sıra mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim-öğretimlerinin bir kısmını ve stajlarını ilgili sektörde yapmaları konusunda üniversitemizde her türlü çalışmalar tamamlanmış ve uygulamaya geçilmiştir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Tayyar Şen ise, “Bilindiği üzere ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmek üniversitelerin sorumluluğuna verilmiştir. Ülkemizin uluslararası düzeyde rekabet gücünün artırılması ve katma değer üretilmesi üniversite-sanayi veya sektör işbirliğinden geçmektedir.
Toros Üniversitesi bünyesinde bulunan tüm akademik birimlerden mezun olan öğrencilerimizi bu doğrultuda eğitim-öğretim görmeleri için her türlü olanaklarımızı seferber etmekteyiz” şeklinde konuştu.
“AKDENİZ BÖLGESİNDE BU BÖLÜM TEK BİZDE VAR”
Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Ahu Kaynak da Meslek Yüksekokulları bünyesinde halihazırda 14 farklı programda yaklaşık 900 öğrenci ile eğitim-öğretim verdiklerini söyledi. Önümüzdeki yıllarda gerek program ve gerekse de öğrenci sayısını önemli oranda artıracaklarını belirten Kaynak, “Yüksekokulumuza bağlı sağlık programlarında okumakta olan öğrencilerimizin teorik bilgilerinin yanında mesleki gelişimlerini önemli düzeyde katkı sağlayacak iş yeri eğitimleri ve yüksekokulumuz bünyesinde ileri teknoloji ile donatılmış laboratuvar ve atölyeler bulunmaktadır. Diğer sağlık personeli gibi optisyenlik mesleği kaliteli sağlık hizmetinin sunulması açısından büyük bir önem arz etmekte olup öğrencilerimizin eğitim-öğretimleri süresince mesleki bilgi ve beceriye sahip optisyen olarak mezun etme çabası içindeyiz.
Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde tek optisyenlik ön lisans eğitimini vakıf üniversitesi olan Toros Üniversitesi gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla Konya, Isparta, Antalya, Adana gibi çevre illerden, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu bölgesinden öğrencilerimiz gelmektedir. Vakıf üniversitelerinin yarattığı bölüm zenginliği öğrencilerin sevdiği, yapmak istediği mesleği icra etmelerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca vakıf üniversitelerin de öğrenci sayılarının az oluşu hem eğitimin kalitesini hemde verilmesi gereken sosyal tecrübeleri arttırıyor.Toros Üniversitesi bünyesindeki optisyenlik programını tercih eden öğrenciler üniversitenin sunduğu teknik altyapı ve uzman akademik kadrosu ile meslek hayatlarına bir adım önde başlıyorlar” şeklinde konuştu.
“GÖZLÜKÇÜLER OPTİSYEN ÇALIŞTIRMAK ZORUNDA”
Optisyenlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Harika Topal ise sağlık alanındaki gelişmeler sayesinde sağlık teknikeri olabilmek için meslek yüksekokulu mezuniyeti şartı getirildiğini hatırlatarak, “Optisyenlik mesleğini icra edebilmek için artık en az ön lisans düzeyinde eğitim almanız gerekiyor.
Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde sağlık hizmetleri alanında eğitim veren Optisyenlik Programından mezun olan öğrenciler, optisyenlik müesseselerinde mesul müdür olarak da çalışabileceklerinin yanında optisyen unvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekler. Türkiye’de gözlükçülük mesleğini yapabilmek için optisyenlik müesseselerinin optisyen unvanına sahip birer ön lisans mezunu optisyen çalıştırması gerekmektedir.
Bazı bölüm veya program mezunlarının istihdam konusunda sıkıntılar yaşadığı doğrudur. Ancak optisyenlik programı mezunları bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır. Optisyenlik mezunları kendi iş yerini açabileceği gibi daha önce açılmış veya yeni açılacak olan optik müesseselerde mesul müdürlük yapabilirler, optik lens, çerçeve, kontakt lens imal eden firmalarda optisyen olarak çalışabilirler. Sağlık müdürlükleri, hastaneler, göz poliklinikleri ve benzeri kuruluşlarda optisyen olarak çalışabilirler” dedi. – MERSİN
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
tabi kalifiye elemanda lazım piyasaya ama bi multifokal odağını bile tutturamayıp müşteriye sen alışamadın demiyen multifokali 1500 liraya satmayan vb gibi binlerce örneğe sebebiyet vermeyenler olması lazım piyasada sonra nedense bu kişiler kurumsal firmalara kaçan müşterileri için yie başkalarını suçluyorlar sağda solda
Konuyu yavaş yavaş gözlükçü ruhsatları geçmez.Onları kullanamassınız,optisyen olmanız gerekliye taşımaya çalışıyorlar.Bunlar tamamen bizans oyunu.Genç insanları büyük vaadlerle alıp sonrada ortada bırakınca,istihdam masalları tutmadı şimdide gözlükçü ruhsatları tek başına geçmez demeye başladılar allah sonumuzu hayır etsin.Yanlız şunu bilmelisiniz eğitim almadan mezun olan bir optisyen 34 yılını bu işe vermiş meslek erbabının saçını kılı bile olamaz.Yaşlı kurtlara bu meslekte daha çoooook ihtiyaç var. 🙂