Nöbetçi mahkeme bu konuların uzmanı değil. Direk potansiyel suçlu gözüyle bakıyorlar olaya. Benim olayım 2010 yılında başıma geldi. 2013’de ancak berat ettim.
06 Mart 2015 - 17:01 'de eklendi.
Aşağıda okuyacağınız haberi, bizim sektörümüzünde çok farklı olmadığını düşünerek yayınlıyoruz.
Bu arada gözlükçüler arasında “Mesleki derneklerin gözlükçülerin bu sorunları ile ilgili, etkili bir girişimi, bir çabası olmadığı” yönünde yaygın bir görüş olduğunu da ekleyelim.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) uyguladığı yüksek cezalar ve hasta beyanı ile uyguladığı kesintiler, giderek toplumsal bir yaraya dönüşme eğilimi gösteriyor.
Konunun bir başka boyutu daha ortaya çıktı. Hastanın SGK’ya yaptığı şikayet nedeniyle mahkemeye sevk edilen eczacı ve teknisyeni, ilk anda nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanıp hapse atılabiliyor..!
Eczane teknisyeni A.A.’nın “SGK’ya şikayet yapılmış. Nöbetçi mahkeme aldı içeri. Eczacım 2 ay, ben 10 gün kaldım dava devam ediyor.” cümlesini okuduğumuzda açıkçası ilk anda inanamadık.
Yazıyı okuyan başkaları da inanamamış olacak ki, “Şaka mı bu?” diye soranlar vardı.
Hemen yazıyı okuduğumuz “SGK kesintileri ve nedenleri”‘nin yazarı ile temas kurup A.A’ya ulaştık. Avukatının telefonunu verdi. Avukatı ile temas kurup konuştuk, olayı doğruladık..
Gördük ki hasta şikayeti nedeniyle mahkemeye sevk edilen vakalarda; hem eczacı, hem teknisyeni ilk anda tutuklanabiliyor. Nöbetçi mahkemenin tutukladığı eczane teknisyeni A.A. 10 gün, eczacısı 2 ay cezaevinde kaldı. Davaları devam ediyor.
Tutuklama çıkabiliyor..
Şimdi ortada devam eden bir dava var. Yaygın deyimi ile “Konu yargıya intikal etmiş durumda..” Konu bir ceza davası ve dava hakkında görüş bildirecek durumda değiliz, ancak şurası çok açık. Nöbetçi mahkeme önüne gelen böyle dosyalarda ilk adımda tutuklama kararı verebiliyor. Dava sonunda beraat ederseniz yattığınız günler, anı defterinizde bir sayfa olarak yerini alıyor.
Şöyle ya da böyle sonuçta bir kaç kutu ilaç mevzuu yüzünden eczacı ve teknisyeni derdini anlatamadan içeri alındıklarını söylüyorlar; şimdi dışarıdalar ve dertlerini anlatmaya çalışıyorlar mahkemeye..
Yattı, çıktı, beraat etti..
Hasta şikayeti nedeniyle hakim karşısına çıkmış, hapis yatmış ve sonunda beraat etmiş bir başka vakaya bakalım şimdi.
Bir diğer vakada ise eczane teknisyeni Hüseyin O. 40 gün cezaevinde yatmış. 3 yıl süren dava sonunda beraat etmiş ama bu 40 günlük tutuklamayı geri getirmiyor.. Hüseyin O. olayı şöyle anlatıyor:
“Nöbetçi mahkeme bu konuların uzmanı değil. Direk potansiyel suçlu gözüyle bakıyorlar olaya. Benim olayım 2010 yılında başıma geldi. 2013’de ancak berat ettim. Ben eczane SGK ile eczane arasındaki özel protokolmüş, ceza mahkemesini bağlamıyor. Küçük bir ilçede yaşıyorum. Çocuğum o yıl okula başlamıştı, okula gitmedi 40 gün ceza yattık ve çıktık.”
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...