a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

SAĞLIK BAKANLIĞI VE S.G.K. BUNA NE DİYECEK?

Bu sistem şu anda özel ve kamu hastanelerinin, eczanelerin ve optiklerin ortak kullandığı bir sistemdir ve 1 Ocak itibariyle e-reçeteye geçiş de gerçekleşmiş olacak. MEDULA sistemi şu an tüm Türkiye genelinde eczanelerin SGK’ya ilaç vermek amacıyla kullandıkları bir sistem. Her nasıl oluyorsa bu sistem genellikle her pazartesi ve her cuma günleri çalışmamakta. Pazartesi ve cuma […]

22 Aralık 2012 - 1:18 'de eklendi ve 1551 kez görüntülendi. A+A-

SAĞLIK BAKANLIĞI VE S.G.K. BUNA NE DİYECEK?

Bu sistem şu anda özel ve kamu hastanelerinin, eczanelerin ve optiklerin ortak kullandığı bir sistemdir ve 1 Ocak itibariyle e-reçeteye geçiş de gerçekleşmiş olacak.

MEDULA sistemi şu an tüm Türkiye genelinde eczanelerin SGK’ya ilaç vermek amacıyla kullandıkları bir sistem. Her nasıl oluyorsa bu sistem genellikle her pazartesi ve her cuma günleri çalışmamakta. Pazartesi ve cuma günleri ise malumunuz olduğu üzere, ülkede en çok reçete yazılan günler. Doğal olarakta devletin ilaca en çok para harcadığı günler. Ama nedendir bilinmez bu günlerde bu sistem bir şekilde çalışmamakta.

Ülkemizde 24000 eczane var ve bu eczanelerin hepsinin dakikada 3 tane reçete girdiğini var saysak dakikada 72 bin reçete giriliyor demek olur. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin koskoca SGK’sının bilgisayarları, serverları dakikada 72 bin reçete girecek kapasitede değil midir? Biz bu kadar aciz bir ülke miyiz ki, bu sistem her hafta bir şekilde çalışmaz hale gelmekte ya da çalışmaz hale GETİRİLMEKTE MİDİR?

Çok basit bir internet sitesinde bile milyonlarca işlem yapıldığında sistem çalışırken, bizim devletimizin sağlık sektörünü üstüne bina ettiği sistem nasıl olupta çalışmamaktadır? Bu sistem şu anda özel ve kamu hastanelerinin, eczanelerin ve optiklerin ortak kullandığı bir sistemdir ve 1 Ocak itibariyle e-reçeteye geçiş de gerçekleşmiş olacak. Şu anda manuel olarak gelen reçetelerde yazan ilaçları görebiliyorken, 1 Ocak itibariyle sanal ortamda reçeteler gelecek ve çalışmayan bu medula sistemiyle sanal ilaçları nasıl göreceğimiz, gerçekten de merak konusu…

TUBİTAK gibi bir kurumumuz varken ne oluyor da bu sistemler fason firmalara ürettirilip, ihaleler onlara verilip bu sistemin çökertilebilmesine zemin hazırlanıyor acaba? Şu an eczaneler gerçekten de içler acısı bir durumdalar. Eczacılar, insanlara sistem çalışmıyor dediklerinde, sanki onların bilgisayarlarında bir problem var da, o yüzden çalışmıyormuş gibi bir algı oluşuyor. Bir kısım laf anlamaz insanlarla eczacılar arasında da maalesef münakaşalar söz konusu olabiliyor.

Koskoca devletin sağlık sistemini böyle çalışmayan bir sisteme bina etmek ya da bir sistemi çalıştırmamak ile acaba kim(e) ne kazan(dırıl)ır? Yoksa ince hesaplar yapılarak, sistem çalışmadığında insanlar ilaç almaktan vazgeçer biz de bu şekilde kar ederiz şeklinde düşünceler mi vardır? Bu şekilde perişan olan insanların hesabını acaba kim verecektir? İnsanlar sadece soğuk algınlığı, grip, kas ağrısı vb. gibi basit hastalıklardan muzdarip değil. Diyabeti olan, tansiyonu olan, astımı olan, koahı olan, kanser hastası olan, epilepsisi olan ve daha nice kronik hastalığı olan insanlar, çalışmayan bu sistem yüzünden muzdarip olmakta ve bu muzdaripliklerini de eczacılara aksettirmekteler…

Bilmem ki bu işin çözümünü sağlayabilecekleri halde sağlamayanlar nasıl hesap verecekler? Elektrik alt yapısı çalışmaları nedeniyle denilip sistem kapatılırsa (hiç mi jeneratör diye bir şeyi bilmez bunlar?), teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle sistem kapatılırsa (hiç mi yedek sistem nedir bilmez bunlar?), bizce çözüm bu sistemi kapatanların hepsinin de toptan fişini çekip, yerine adam gibi çalışan insanlar getirilmeli, değil midir?

Bu yazıyı bana gönderen eczası arkadaşım; eczanede sisteminin çalışmaması nedeniyle, sırada bekleyen 10 tane hastanın içinde bunları yazdığını da ifade ediyor. Sistemin başındakiler de maalesef ki ne kadar reçeteyi karşılamazsak o kadar iyi olduğu modundalar. Ve buradan da kar etmeyi hedeflemektedirler…

SGK’dan ya da Sağlık Bakanlığından eğer sağır, kör ve dilsiz değillerse bunu duyan ve çözüm için adım atacak olanlar var mı?..

Önder Aytaç

KaynaK : http://www.haberx.com/saglik_bakanligi_ve_sosyal_guvenlik_kurumu_buna_ne_diyecek

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araştırması

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı bir konumdadır. Gözlük kullanma oranı gelişmiş ülkelerde % 55 civarında olu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenler de belirli koşulları taşımaları halinde sürücü belgesi sahibi olabilir.....

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Camiamıza Sabır ve Başsağlığı Dileriz....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
İlker
İlker
23 Aralık 2012 22:11

Bu Tarz Basit ve Komik Sorunlar maalesef ki günümüz Türkiye sine ve Teknolojisine hiç yakışmıyor.İmkan Sağlansın(Donanımsal Malzeme,materyal ve ekipman) Biz ALVAGEN YAZILIM VE BİLİŞİM HİZMETLERİ Olarak tüm yapıyı ve sistemi hiç bir ücret talep etmeden yeniden Kurup Yapılandıralım.Milletimize Hizmet olsun

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Magazin HABERLERİ
Web TV