Kurum zararı doğurmasa bile reçete içeriğinde yer alan malzeme bedelinin/bedellerinin 3(üç) katı tutarında cezai şart uygulanır ve müessese yazılı olarak uyarılır. SAYIN ÜYELERİMİZ ve MESLEKTAŞLARIMIZ, TEMMUZ AYI REÇETELERİNDE MEDULA OPTİK PROVİZYON SİSTEMİNE YAPILAN YANLIŞ GİRİŞ KAYIT VE SORGULAMA İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU Temmuz ayı reçetelerini sonlandıran meslektaşlarımız, faturalarını düzenleyerek bağlı bulundukları illerde ilgili birimlere teslim etmeye […]
13 Eylül 2012 - 15:56 'de eklendi.
Kurum zararı doğurmasa bile reçete içeriğinde yer alan malzeme bedelinin/bedellerinin 3(üç) katı tutarında cezai şart uygulanır ve müessese yazılı olarak uyarılır.
SAYIN ÜYELERİMİZ ve MESLEKTAŞLARIMIZ,
TEMMUZ AYI REÇETELERİNDE MEDULA OPTİK PROVİZYON SİSTEMİNE YAPILAN YANLIŞ GİRİŞ KAYIT VE SORGULAMA İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU
Temmuz ayı reçetelerini sonlandıran meslektaşlarımız, faturalarını düzenleyerek bağlı bulundukları illerde ilgili birimlere teslim etmeye başladılar. İl müdürlüklerinde teslim alınan evrakların incelenmesine başlandı.
SGK ile yapılan görüşme neticesinde, bazı bölgelerde meslektaşlarımızın Temmuz ayı evraklarının incelenmesinde cam karekodlarının çerçeve karekodu yerine okutulduğu. Çerçeve karekodlarınında cam karekodu yerine okutulduğu tespiti yapıldığı bilgisi verildiğinden farklı, yanlış ve eksik karekod girenler hakkında SGK ile yapılan optik protokole göre,
4.3.12 maddesi;
müessese tarafından temin edilen malzemelerin Sağlık Bakanlığınca onaylanmış ve TİTUBB’a kayıtlı malzeme olması gerekir. Bu nedenle müessese tarafından hastaya, Sağlık Bakanlığına sunulmuş, onaylanmış ve Kurumca istenilen belgeleri kabul edilmiş firmalara ait malzemeler verilir. Kurumca gerekli görülmesi halinde, hastaya verilen malzemelerin ilgili firmaya ait olup olmadığı Türk Standartları Enstitüsü’nde kontrol ettirilir. Denilmektedir.
Reçete incelenmesinde sözleşmenin bu maddesine aykırılık teşkil edenlerde,
CEZAİ ŞART ve FESİH HÜKÜMLERİ
Uygulanacak Cezai Şartlar ve Fesih Süreleri’nin 6,1,8 maddesi,
Sözleşmenin (4.3.12)numaralı maddesi gereği Sağlık Bakanlığınca onaylanarak TİTUBB’a kayıtlı malzemelerin bilgileri ile reçete ekinde gönderilen belgelerdeki bilgilerin birbirinden farklı olduğunun, bilgilerin yanlış ve/veya eksik olduğunun tespiti halinde, bu durum Kurum zararı doğurmasa bile reçete içeriğinde yer alan malzeme bedelinin/bedellerinin 3(üç) katı tutarında cezai şart uygulanır ve müessese yazılı olarak uyarılır.
Aynı fiilin tekrarı halinde reçete içeriğinde yer alan malzeme bedelinin/bedellerinin 6 (altı) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 1 (bir) ay sözleşme yapılmaz. Hükmü yer almaktadır.
Hak sahiplerinin reçetelerini optik medula sistemine kayıt ederken azami DİKKAT’ i göstermeleri bir ceza işlemi ile karşı karşıya kalmamaları açısından çok önemlidir.
Bilgilerinize
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Sn. Levent bey in çok haklı bir eleştirisi var. Gözlükçüler; S.G.K.ile yaptıkları sözleşme ile nitelikleri sözleşmede belirtilmiş bir cam ve çerçeveyi verilen reçeteye göre uygulayıp reçete sahibine teslim etmekle mükelleftir.Gözlükçü Kurumu zarara uğratmadığı halde S.G.K.nın ceza uygulaması da neyin nesi oluyor. Sözleşmede gözlük imalatına dair düzenlenmiş maddelerden çok fazla yer alan cezai maddelerin ortadan kaldırılması için dernekler ; gerekli hukuki araştırmalarını yaparak haksız yere konan cezaların uygulanmasını ortadan kaldırmalıdır. Dikkat edilirse görüleceği gibi S.G.K.nın yaptığı uygulamalarda gözlükçüler aleyhine doğacak zararlardan gözlükçüleri koruyan hiçbir madde yer almamaktadır.Eski yönetimce de hiçbir itiraz yapılmadan bu sözleşmenin imzalanması teşvik edilmiştir.Yeni sözleşme için bütün dernekler… Read more »
Sn. Levent bey çok doğru söylüyor.S.G.K.
Arkadaşlar;
Bu maddeler dernekler tarafından mahkemeye verilmeli ve yeni sözleşmede olmamalıdır.nasıl olurda yapılan küçük bir hata sahtekarlık gibi görülmektedir ve kaşıkla verilip kepceyle geri alınmaktadır. bunun bir çözümü yokmudur sayın dernek yetkilileri..
malumunuz olaki ilaç ta olduğu gibi oprik medulada iyi olsaydı çerçeve yerine okutulan cam karekodunu geçersiz diye ibare verirdi bu kadar basit hepsi optikçilere yapılan bir tuzakkkkk