a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Karekod – Barkod için Avukattan hukuki görüş

TİTUBB – Medula-Optik entegrasyonunun henüz tamamlanamadığı ve bu halde uygulanması durumunda telafisi güç yada imkansız zararlar doğurma ihtimalinin mevcut olduğu gerekçeleri ile YÜRÜTMESİ DURDURULMUŞTUR. Sayın Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız; Sizlere sunulan mahkeme kararından da anlaşılacağı üzere; 2012 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Optik Sözleşmesinin gözlük cam ve çerçeveleri ile ilgili barkod uygulamasının, TİTUBB – Medula-Optik entegrasyonunun henüz tamamlanamadığı […]

13 Nisan 2012 - 11:01 'de eklendi ve 1577 kez görüntülendi. A+A-

Karekod – Barkod için Avukattan hukuki görüş

TİTUBB – Medula-Optik entegrasyonunun henüz tamamlanamadığı ve bu halde uygulanması durumunda telafisi güç yada imkansız zararlar doğurma ihtimalinin mevcut olduğu gerekçeleri ile YÜRÜTMESİ DURDURULMUŞTUR.

Sayın Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız;
Sizlere sunulan mahkeme kararından da anlaşılacağı üzere; 2012 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Optik Sözleşmesinin gözlük cam ve çerçeveleri ile ilgili barkod uygulamasının, TİTUBB – Medula-Optik entegrasyonunun henüz tamamlanamadığı ve bu halde uygulanması durumunda telafisi güç yada imkansız zararlar doğurma ihtimalinin mevcut olduğu gerekçeleri ile YÜRÜTMESİ DURDURULMUŞTUR.

Tüm meslektaşlarımızın bilgilerine sunulur.
Federasyonumuz Hukuki Danışmanı Avukat Sayın Hüseyin ODABAŞI`NIN hukuki görüşüdür.

KaynaK :  www.izgozder.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik v...

Çanakkale Savaşı kahramanı olan Mustafa Kemal kurtuluşun Anadolu topraklarında Anadolu halkıyla birleşerek top yekûn savaşarak kazanıla...

OptisyeninSesi e dergi/ 126.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 126.Sayı

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebilir, 7/24 Erişim, İndir & Oku....

Sevdandan Bulasın Sevdandan Bulasın

Biz ah etmeyi asırlar önce bıraktık. Bizim buranın insanları içerler, kavga ederler, küfür ederler ama beddua etmezler dedi....

Optisyenlik mevzuatı hatırlatmaları Optisyenlik mevzuatı hatırlatmaları

Optisyenlik müessesesi açıp işletmek isteyenler, müessesenin açılacağı ilin sağlık idaresinden optisyenlik müessesesi ruhsatı almak zor...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(5 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
L. İregün
L. İregün
13 Nisan 2012 13:30

Evet, gerçekten bu konuda farklı düşünen üç taraf var. Taraflardan biri Barkod-Karekod taraftarı ve sistemin yılmaz savunucusu Gozder. (Bizim bilemediğimiz ve anlayamadığımız geçerli bir sebepleri olmalı) İkinci taraf, daha çok işin ekonomik tarafıyla ilgilenen ve bu işten parsayı toplamaya çalışan ve sektörden birileri ile paslaşan bilgi- işlem firmaları. Üçüncü taraf ise meslektaşlarını ve mesleğin geleceğini düşünerek, SGK dükalığına esir düşürmeme taraftarı olan ve ekmeğini sadece gözlükçülükten çıkarmaya çalışan meslek erbabı. Aklı , mantığı olan herkes bu KOD’lamanın gözlükçülüğe darbe vurarak, tüm piyasanın yabancı tekellerin eline geçmesini sağlayacak olmasını görmekte ve bilmekte. Benim dükkanımdaki çerçevenin miktarından, markasından, modelinden KİME NE? SGK… Read more »

mustafa YILDIRIM
mustafa YILDIRIM
13 Nisan 2012 13:13

kazık mı yeriz yoksa kazığamı oturturuz onu zaman gösterir yalnız atalarımızın İHANET edenlere ithaf ettiği bi söz var ben onun güncel halını yazayım.. besle kargayı oysun GÖZ ünü..YETİM e de helal olsun tek başına dimdik karşılarında gerekenı yaptı,anlayan anladı fazla söze gerek yok..

UMA
UMA
13 Nisan 2012 13:13

zaten …………..ın tutunacak bir tarafı kalmadı hani Mahmut Yetim Ankara sgk il müdürlügüne dava açmıştı Ne oldu dün karar çıktı acaba iyi okudumu? Okuyamadı ise gitsin adliye önünde bir arzuhalciye arzuhalci kendisine bu kararı açıklasın anlatsın bari arkadaşlarımızı yanlış bilgilendirmesin gözlükçüler dernegini ve dernek ismini başkalarına kullandırmasın gözlükçülere hizmet etsin .gözlükçüleri savunsun başkalrına hizmet etmesin. ben isterdimki bugüm davamız bu olmamalıydı.pazarda manavda avm lerde giyim magazaların benzinliklerde satılan güneş gözlükleri olaydı ben nasılki giyim satamıyor isem magazalarda benim satıgım malı satamamalıydı sayın abdullah aydın bununla ugraşsaydı iyi olacaktı mesleştaşrım arasında bölünmezlik olmazdı ama hep dernegin ismini kulanarak birilerine hizmet etti… Read more »

Alpagu SEKBAN
Alpagu SEKBAN
13 Nisan 2012 11:51

1-FEDERASYON “Federasyonumuz Hukuki Danışmanı Avukat Sayın Hüseyin ODABAŞI`NIN hukuki görüşüdür.” DİYOR, 2-TOOMD “Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararının, SGK ve Sağlık Bakanlığı tarafından koordineli olarak yürütülen barkod/karekod sistemi üzerinde herhangi bir etki doğurması mümkün değildir.barkod/karekod sistemine geçildiğinde mağduriyet yaşanmaması için, tüm optisyenlik müesseselerinin barkod/karekod sistemi ile ilgili iş ve işlemlerini web sitemizde yayınlanan duyurularda belirtilen sürelerde tamamlamaları gerekmektedir. iş bu açıklamaya rağmen ellerinde bulunan ürünlerinin TİTUBB’a girişlerini gerçekleştirmeyen meslektaşlarımızın (Şifre sorunları nedeni ile giriş yapamayanlar hariç olmak üzere) karşılaşacakları mağduriyetler konusunda derneğimizce herhangi bir çalışma yapılmayacaktır.” DİYOR. EVET GELELİM SONUCA. NE OLACAK ŞİMDİ ??? BENİM DEDİĞİM… Read more »

NECATİ ÖNDER
NECATİ ÖNDER
13 Nisan 2012 12:50
Reply to  Alpagu SEKBAN

sistem mi varki girenler mağdur olsun mağdur olan ……… , ………… yeter yaaa uyanın bazı şeylerin gereksiz peşine takılmayın

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs Atatürk’ü ...

Çanakkale Savaşı kahramanı olan Mustafa Kemal kurtuluşun Ana...

OptisyeninSesi e dergi/ 126.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 1...

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...

Sevdandan Bulasın Sevdandan Bulasın

Biz ah etmeyi asırlar önce bıraktık. Bizim buranın insanları...

Optisyenlik mevzuatı hatırlatmaları Optisyenlik mevzuatı hatı...

Optisyenlik müessesesi açıp işletmek isteyenler, müessesenin...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Şubat 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Şubat 2024 SGK Reçete bed...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...

Ehliyet reformu: Gönüllü öz değerlendirme işe yarayabilir mi? Ehliyet reformu: Gönüllü ...

Araştırmalar ve kazalar, 70 yaş ve üzeri kişilerin en azında...

Sağlık İstatistikleri yıllığı yayınlandı Sağlık İstatistikleri yıl...

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanan Sağlık İstati...

Taklitlerine dikkat! Taklitlerine dikkat!

Konuşma dilindeki sahte veya kopya (kopya) terimleri, yasal ...

Sektörün gelişimi için bu anketi cevaplayın! Sektörün gelişimi için bu...

Sektörün güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve çözüm öneril...

Magazin HABERLERİ
Web TV