Tittub ve Barkod uygulamaları ile son günlerde oldukça yoğun günler geçiren sektörümüze müjdeyi biz vermek istiyoruz. Açıklamanın SGK resmi web sayfasından yapılması beklenmektedir. Burçin KÜÇÜKÖREN – BARKOD HAKKINDA SON DURUM Değerli meslektaşlarım, Dün Ankara`da konfederasyon yönetim kurulu (Rifat Küpeli,Taylan Küçüker,Fatih İşçimen,Burçin Küçükören) olarak katıldığımız toplantıda SGK(barkod ve karekodu isteyen kurumdur. Sgk anlaşması yapmayan üyelerimiz bu […]
22 Aralık 2011 - 13:38 'de eklendi.
Tittub ve Barkod uygulamaları ile son günlerde oldukça yoğun günler geçiren sektörümüze müjdeyi biz vermek istiyoruz.
Açıklamanın SGK resmi web sayfasından yapılması beklenmektedir.
Burçin KÜÇÜKÖREN – BARKOD HAKKINDA SON DURUM
Değerli meslektaşlarım,
Dün Ankara`da konfederasyon yönetim kurulu (Rifat Küpeli,Taylan Küçüker,Fatih İşçimen,Burçin Küçükören) olarak katıldığımız toplantıda SGK(barkod ve karekodu isteyen kurumdur. Sgk anlaşması yapmayan üyelerimiz bu işlemleri yapmak zorunda değildir.) , Sağlık Bakanlığı(ürünlerin barkodlanabilmesi için onay verecek kurum)ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği(barkodu verecek kurum) yetkilileri ile gözlük sanayicileri derneği başkanı Mehmet Dibi, Aklens cam üreticisi firma yetkilisi,Ankara Ticaret Odası meslek komite temsilcileri Akın Özel ve İsmet Özbaşı bu toplantıda hazır bulundular.
Barkodlama için verilen sürenin uzatılması ile ilgili talebimiz, NİSAN a kadar uzatılacağı doğrultusunda cevap bulmuştur. İleriki günlerde resmi yazı ile açıklanacaktır.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki konu tamamen toptancıların ve tedarikçilerin konusudur.
Biz parekendeciler ise;
1- Mal aldığımız tedarikçilerin (cam ve çerçeve) barkodlamayı yaptıklarının takipçisi olmamız gerekmektedir. Aksi takdirde bu ürünleri sgk ya fatura edemezsiniz.
2- Elimizdeki ürünlere firmalardan barkod isteyeceğiz ve sgk ya fatura etmek istediğimiz ürünleri barkodlayacağız.
Diğer önemli bir konu ise; elimizdeki üreticisi ve tedarikçisine ulaşılamayan ürünlere ne olacağı konusudur. Sağlık Bakanlığı bu ürünlere onay veremeyeceğini belirtmiştir. Bu durumda geçici barkod almak söz konusu değildir. Sizlere önerim, sisteme geçinceye kadar olan dönemde bu ürünleri mümkün olduğu kadar tüketmek, daha sonra da sgk dışındaki satışlarınızda değerlendirmeniz olacaktır.
Değerli meslektaşlarım, sonuç olarak sizlerin yapacağı fazla birşey yoktur. Sistem işleme açıldığı gün, gayet basit bir şekilde ürünlerinizi girmeye, reçetelerinizi fatura etmeye devam edeceksiniz. Kargaşa yaratılacak hiç bir durum yoktur.Hayırlı işler dilerim.
Optisyeninsesi Haber
Burçin KÜÇÜKÖREN
Kaynak : izgozder.com
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...
Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...
Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından başlat...