a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Görmesem de olur ama ne olur beni sevin

Prematüre olarak dünyaya gelen ve 6 aylıkken annesini kaybedince doktor babası tarafından da terk edilen 17 yaşındaki Ayşegül Yedigöz’ ün hayatı, Adana valisine yazdığı mektupla değişti. Yüzde beş gören Ayşegül için Almanya’dan özel gözlük getirten Vali Avni Coş’un genç kızla buluşması, duygusal anlara sahne oldu. Karşılaştığı ilk problemde bunalıma giren akranlarına ibret olacak bir hayat […]

20 Şubat 2013 - 13:46 'de eklendi ve 2118 kez görüntülendi. A+A-

Görmesem de olur ama ne olur beni sevin

Prematüre olarak dünyaya gelen ve 6 aylıkken annesini kaybedince doktor babası tarafından da terk edilen 17 yaşındaki Ayşegül Yedigöz’ ün hayatı, Adana valisine yazdığı mektupla değişti. Yüzde beş gören Ayşegül için Almanya’dan özel gözlük getirten Vali Avni Coş’un genç kızla buluşması, duygusal anlara sahne oldu.

Karşılaştığı ilk problemde bunalıma giren akranlarına ibret olacak bir hayat süren Ayşegül Yedigöz’ün sıkıntıları daha anne karnında başladı. Beden eğitimi öğretmeni olan annesi, hamileyken kanser olduğunu öğrendi. Bu nedenle bebeğini erken doğurmak zorunda kaldı.
.
Prematüre olarak dünyaya gelen ve aylarca hastanede kuvözde hayat mücadelesi veren bebeğe Ayşegül ismi konuldu. Ayşegül bebek 6 aylık iken annesi kanser hastalığına yenik düştü. Annesi öldükten sonra doktor olan babası Hasan Akın da kızını terk etti. Öksüz Ayşegül’e anneannesi sahip çıktı. Bebek bir süre sora kuvözden çıktı. Ayşegül yaşama tek başına tutunarak hayatta kalmayı başardı. Ancak yaşı ilerledikçe televizyonu çok yakından izlediği görüldü. Bunun üzerine bir göz hastanesine götürülen Ayşegül’ün prematüre doğduğu için gözünün sadece yüzde 5 gördüğü belirlendi. Bu durum doktor olan babasına ulaşılarak söylendi ancak baba kızıyla ilgilenmedi. Anneanne, torununu hastane hastane gezdirdi fakat çare bulamadı.
.
Okul çağına gelen Ayşegül’ü anneannesi görme engelliler ilköğretim okuluna verdi. Ayşegül yüzde 4 görmesine rağmen çok başarılı oldu ve daha sonra Adana Kız Lisesi’ne girdi. Burada eğitim almakta zorlanan genç kız, sınıfta tahtadan bir şey okuması gerektiğinde yazının yanına kadar gidip geri gelmesi gerekti. Kitapları da okuyamaz durumda olan Ayşegül, kompozisyon ve şiir dalında çok sayıda birincilik aldı. Kendi yazdığı kompozisyon ve şiirleri bile okumakta zorlanan Ayşegül, kaldığı kız lisesi pansiyonunda geceler boyu gözyaşı döktü.
.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’in pansiyonlarını ziyareti esnasında genç kız, “Benim bir problemim var, bunu çözmesi için vali babaya bir mektup yazdım, onu verir misiniz?” dedi. Bunun üzerine Selamet, mektubu alarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a verdi. Coş, “Vali baba, ben babamı hiç tanımadım, bana sahip çıkmadı, ancak sizi baba gibi görüyorum. Biliyorum ki siz muhtaçların yanındasınız. Ben sınıfta tahtayı uzaktan görüp okumak istiyorum. Yazdığım şiirleri sesli okumak istiyorum. Ama görmediğim için bunları yapamıyorum.” yazılı mektubu okuduktan sonra Selamet’e ve Adana İl Sağlık  Müdürlüğü’ne talimat vererek öğrencinin görmesi için çalışma başlatıldı. Tedavi edilen Ayşegül’ün görmesinin imkânsız olduğu ancak özel gözlüklerle kitap okuyabileceği anlaşıldı. Ancak gözlüğün yurtdışından getirilmesi gerekiyordu. Vali Coş, hemen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talimat vererek ödenek çıkartılmasını ve yurtdışından gözlüklerin alınmasını istedi. Bunun üzerine yaklaşık 10 bin lira tutarında teleskopik ve yakın gözlüğü Almanya’dan getirtildi. Adana Valisi Coş, gözlükleri bizzat kendisi Ayşegül’e verdi.
.
Ağlayarak şükranlarını belirten Ayşegül, “Görmeyen gözüme ışık oldunuz, çok teşekkür ediyorum. Benim en büyük sevgilim olan gözüme, göz bebeğime kavuşturdunuz.” ifadelerini kullandı. Maya Göz Hastanesi Doktoru Deniz Altınbay ise, “Göz sinirlerinde zayıflık ve titreme vardı. Geldiğinde yüzde 5 civarındaydı, normal gözlüklerle göremiyordu. Yaptığımız tedavi sonucunda görme oranı yüzde 40 civarına geldi.” diye konuştu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane ...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile 10 saat arasında görme bozukluğunu giderdiği belirtildi....

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı!

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, mucizelerinin yanında beklenmedik sorunları da beraberinde getirebiliyor....

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı ne kadar?

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteyen birçok genç için staj, kariyer yolculuğunun en önemli adımlarından biridi...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hakkı

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nasıl kullanılacak? Bilinen adıyla işçi olanlar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamınd...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ÇİĞDEM MURTAZALAR
ÇİĞDEM MURTAZALAR
21 Şubat 2013 18:34

İnsanlık ölmemiş.Yolun şansın bahtın açık olsun Ayşegül.

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Gözlük takmak kazancı artırıyor! Gözlük takmak kazancı art...

Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...

Güneş gözlüğünüzü 2-3 yılda bir değiştirin! Güneş gözlüğünüzü 2-3 yıl...

Nasıl ki lens veya numaralı gözlüklerinizi yeniliyorsanız, g...

Kadir Gecesi Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafında...

2024’te fuarcılık hizmetlerine 83 milyon TL bütçe 2024’te fuarcılık hizmetl...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2023 yılında fuarcılık hizmetleri...

Magazin HABERLERİ
Web TV