a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

2014-2015 Optisyenlik Taban Puanları

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversite adayları tercihlerini 6-14 Temmuz’da yapacak. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ise bütün üniversitelerde, 3-7 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

22 Haziran 2015 - 12:02 'de eklendi ve 11187 kez görüntülendi. A+A-

2014-2015 Optisyenlik Taban Puanları

Optisyenlik taban puanları 2014-2015, Optisyenlik puanları, Optisyenlik sıralaması 2014-2015

Üniversitelerin optisyenlik bölümlerinde, göz hekimlerinin tespit ettiği göz kusurları olan hastaların göz kusurlarının giderilmesi ya da hafifletilmesi için hazırlanmış olan reçete verilerine uygun bir şekilde optik gereçleri seçebilme yeteneğine ve bilgisine sahip olan, hekim tarafından belirtilmiş ölçülere uygun bir şekilde hazırlayabilen, hastanın adaptasyonunu sağlayabilen uzmanlar yetiştirilmektedir.

İki yıllık bir önlisans programı olan bu programda optisyenlik sıralaması içerisinde bulunan kişilerin uygun eğitimlerle birer sağlık meslek yüksekokulu mezunu sağlık teknikerleri olmaları amaçlanmaktadır. Program dahilinde, insan göz anatomisi ve fizyolojisi, optik fiziği, optik aletlerin tanıtımı ve kullanımı, çerçeve ve cam seçimi ile bunların montajının uygun bir şekilde yapılabilmesi için hem bilgi hem de pratiğe dayanan eğitimler verilmektedir. Aynı zamanda bir işletmenin nasıl yürütülmesi gerektiği hakkında da öğrenciler eğitimlere tabi tutulmaktadır. Modern yönetim ve organizasyon bilgileri de optisyenlik eğitiminin önemli noktalarından birisidir.

Optisyenlik programı öğrencileri teorik eğitimlerin yanı sıra deneyim kazanabilecekleri uygulamalı eğitimleri de almaktadırlar. Modern makine ve teçhizatlarla donatılmış olan üniversitelerin uygulama laboratuarlarında öğrenciler teorik derslerde öğrenmiş oldukları ve çalışma alanlarında karşı karşıya kalacakları uygulamaları yaparak, deneyim ve pratik elde etmektedirler. Ayrıca optisyenlik mezunu öğrencilerin, diplomalarını alabilmeleri için de mutlaka staj yapmaları zorunluluğu bulunmaktadır. Eğer temel sağlık ve optik fiziğine ilgi duyuyorsanız, el beceriniz olduğunu düşünüyorsanız, optik aletleri kullanmaya meraklıysanız, işletme ve pazarlama yeteneğiniz varsa, insan ilişkileriniz kuvvetliyse, estetik bir bakış açınız varsa mutlaka optisyenlik taban puanları arasından size uygun bir üniversite olup olmadığını kontrol etmeli ve tercih listenizde optisyenlik bölümüne de yer vermelisiniz.

Ülkemizdeki tüm üniversitelerdeki birçok eğitim bölümü gibi optisyenlik bölümü de ÖSYM tarafından yapılan YGS puanı ile öğrencilerinin seçimini yapmaktadır. Buna göre optisyenlik taban puanları belirlenmekte ve o yıl YGS’ye girmiş olan adayların YGS – 1 puanları göz önünde bulundurularak, belirlenen taban puan ve üzerinde YGS puanına sahip olan adaylar belirli bir kontenjana göre alınmaktadır. Her üniversitenin kontenjanı ve taban puanı da kendi sistemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle lisans eğitiminizi almak istediğiniz ve optisyenlik bölümü bulunan üniversiteleri inceleyerek, bu üniversitelerin optisyenlik puanları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Üniversitelerin optisyenlik bölümü puanlarını öğrenerek YGS’den almanız gereken puana göre çalışma sisteminizi değiştirebilir ya da tercihlerinizi puanlamalara göre yapabilirsiniz.

Ülkemizdeki devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerin büyük bir kısmı optisyenlik bölümüne sahiptir ve belirli bir kontenjan dahilinde bu bölüme öğrenci kabul etmektedirler. Adıyaman, Amasya, Bartın, Bitlis, Sivas, İzmir, Eskişehir, Şanlıurfa, Malatya, Kırklareli, Kilis, Muğla, Samsun, Isparta, Mersin’de bulunan devlet üniversiteleri optisyenlik eğitimi vermektedir. Bunların dışında İstanbul, Trabzon, İzmir, Nevşehir, Ankara’da bulunan özel üniversitelerde de optisyenlik bölümü bulunmaktadır. Özel üniversitelerin optisyenlik taban puanları devlet üniversitelerine göre çok daha düşüktür.

Bu nedenle dileyen öğrenciler çok rahat bir şekilde özel üniversitelerde de tam burslu, % 50 burslu ya da ücretli olarak eğitim alabilirler. 2015 – 2016 optisyenlik puanları devlet üniversitelerinde 441,04 – 352,21 YGS – 1 puanları civarındayken bu puanlar özel üniversiteler için daha düşük olmaktadır. Örneğin İstanbul Işık Üniversitesi 2015 – 2016 optisyenlik taban puanları 184,70 – 230,24 arasındadır. Aynı bölüm bir devlet üniversitesi olan Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde ise 282,71 – 439,00 arasında yer almaktadır.

Görüldüğü üzere ülkemizdeki tüm üniversitelerdeki optisyenlik bölümünün puanları farklılık göstermektedir. 2015 – 2016 yılı için de optisyenlik sıralaması oldukça önemli olacak ve YGS 1 puanı üzerinden öğrenciler değerlendirileceklerdir.

Peki Optisyenlik Taban Puanları ne durumda ?

01

2

3

4

5

6

7

8

 

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı!

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, mucizelerinin yanında beklenmedik sorunları da beraberinde getirebiliyor....

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı ne kadar?

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteyen birçok genç için staj, kariyer yolculuğunun en önemli adımlarından biridi...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hakkı

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nasıl kullanılacak? Bilinen adıyla işçi olanlar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamınd...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaşma

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bayramlaşma törenine katıldık....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Gözlük takmak kazancı artırıyor! Gözlük takmak kazancı art...

Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...

Güneş gözlüğünüzü 2-3 yılda bir değiştirin! Güneş gözlüğünüzü 2-3 yıl...

Nasıl ki lens veya numaralı gözlüklerinizi yeniliyorsanız, g...

Kadir Gecesi Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafında...

2024’te fuarcılık hizmetlerine 83 milyon TL bütçe 2024’te fuarcılık hizmetl...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2023 yılında fuarcılık hizmetleri...

Bazı insanlar daha yüksek hızda görüyor Bazı insanlar daha yüksek...

Yapılan araştırmalar sonucunda bazı insanların daha yüksek h...

Magazin HABERLERİ
Web TV