a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

2013-2014 Optisyenlik Bölümü Kontenjanları

Bu yıl optisyenlik bölümüne 1711 ögrenci kabul edilecektir. Bu yıl optisyenlik meslek yüksek okulları için OSYM nin çıkartmış olduğu tercih kılavuzunda, Türkiye genelinde 30 üniversitede (kamu-vakıf) 1711 genel kontenjan, 29 kişi okul birincisi kontenjanı olmak üzere toplam 1740 kişilik kontenjan  ile optisyenlik bölümleri öğretime başlayacaktır. (kaynak: ÖSYM tercih kılavuzu). Bu 30 üniversite bölüm açılış iznini […]

28 Haziran 2013 - 12:55 'de eklendi ve 3170 kez görüntülendi. A+A-

2013-2014 Optisyenlik Bölümü Kontenjanları

osymBu yıl optisyenlik bölümüne 1711 ögrenci kabul edilecektir.

Bu yıl optisyenlik meslek yüksek okulları için OSYM nin çıkartmış olduğu tercih kılavuzunda, Türkiye genelinde 30 üniversitede (kamu-vakıf) 1711 genel kontenjan, 29 kişi okul birincisi kontenjanı olmak üzere toplam 1740 kişilik kontenjan  ile optisyenlik bölümleri öğretime başlayacaktır. (kaynak: ÖSYM tercih kılavuzu).

Bu 30 üniversite bölüm açılış iznini almış öğrenci almak için yök’ e müracaat etmiş üniversitelerdir. Olağan dışı bir sorun olmadığı sürece osym’ ninde belirttiği gibi tercih kılavuzlarıda bu şekilde olacaktır bilgisi var. Değişiklik olduğunda tercih kılavuzunda belirtilecektir denilmektedir.

Yani bu bölümler öğrenci almaya hazır olduklarını yöke bildiren ve kontenjanları yayımlanmış üniversitelerdir. Olağan dışı bir durum olursa öğrenci zaten alınamaz.

Bilgilerinize

01osym

 

02osym

 

03osym

 

04osym

 

05osym

 

06osym

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araştırması

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı bir konumdadır. Gözlük kullanma oranı gelişmiş ülkelerde % 55 civarında olu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenler de belirli koşulları taşımaları halinde sürücü belgesi sahibi olabilir.....

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Camiamıza Sabır ve Başsağlığı Dileriz....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(16 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

16 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
serpil
serpil
16 Temmuz 2013 13:07

merhaba arkadaşlar optisyenlik bölümünde tercih yapcam ama kitapçıkta hiç bir üniversitesinin açmamış bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi tercih yapamıyorum 🙂

engin
engin
5 Temmuz 2013 09:52

5 yıl sonra gözlük kullanandan çok optisyen olacak bu gidişle.Mesleğimizi yabancı şirketlere peşkeş çekeceğiz diye ne hale düşürdünüz Yazık.Birde Kurs açın 5000 kişide ordan diploma alsın.Hatta optik açmak için diploma gerekliliğini kaldırın direk.Bakkal gibi ipini koparan optik açsın.Bakkala açmaya bile birsürü belge istenen bu devirde mesleğimizin düştüğü hallere bak.

Emre
Emre
20 Ağustos 2013 14:45
Reply to  engin

1-Sigorta eksperleri
2-Eczacılar
3-Optisyenler

Nedense hep mesleğini kötüleyip sektöre yeni katılacak meslektaşlarından rahatsız olurlar. Fazla kazandıklarından ve paylaşmak istemediklerinden olabilir mi acaba? Dikkat edin başka hiçbir meslekte yok bu.

Bade
Bade
30 Haziran 2013 22:45

Hala bi cok seyden yoksunsunuz. Sınavsız geçiş 1999 yılında başladı ama aynı zamanda sınavsız geçmişten yer kalırsa ygs 1 puanında öğrenci alınır bu 99 yılından itibaren böyle. Bir üniversite ben sınavsız geçişle değilde ygs 1 ile almak istiyorum demesi saçma o zaman YÖK sınavsız geçişi tamamen kaldırması gerekir bir üniversiteye özel sınavsız geçiş kaldırılmaz. Ne söylesem boş cünkü bir üniversite mezunu hem bu konuyu hem okul birincileri kontenjanını bilmesi gerekir. Ayrıca eğitimden bahşetmişsiniz ben istanbul ün fen edebiyat meumuzun ve yurt dışındada eğitim almış Birisiyim. 15 yıldırda sektördeyim. Optisyenlik 2 sınıf öğrencisiyim Ben tekrar söylüyorum kesin olmayan listeye göre bu… Read more »

LATİF
LATİF
1 Temmuz 2013 12:52
Reply to  Bade

1. Sınavsız Geçiş 2003 yılında (4702 nolu kanunla) başlamıştır.
2. Sınavsız Geçiş bir üniversite de kaldırılıp, diğer bir üniversite devam edemez.
3. Sınavsız Geçiş İnönü Üniversitesinin başvurusuyla kaldırılmıştır ve bütün üniversiteleri (devlet ya da vakıf) kapsamaktadır.
4. Geçen yıl özel üniversitelerde optisyenlik açılana kadar sınavsız geçişin dışında YGS-1 puanıyla kazanan öğrenci olmamıştır.
5. Kesin olmayan liste diye bir şey yoktur. Açıklanan liste tercih klavuzudur.
6. Ağustosta yayınlanacak liste kazananların ve taban puanlarının yer alacağı listedir.

bade
bade
29 Haziran 2013 10:31

panikmelek değil. keşke böyle olsa. ama bunu yanlış bilgi olarak veriyorlar ve daha fazla açımlasın diye mücadele etmeye çalışıyorlar. optisyenlik bölümleri çoğalmalı kaliteli ve işini yapanlar o zaman daha fazla olacak. yaşı geçmiş evinde oturan diplomalarını kiraya veren ruhsatnameleri artık kimse almamalı. optisyenlik müessseselerinde sadece optisyenler çalışarak meslek daha saygı fuyulan bir hale gelmelidir.

hanifi
hanifi
29 Haziran 2013 15:41
Reply to  bade

bader hanım özür dilemek sizi küçültmez. yakışmıyor sizlere çamur atmak kolay. araştırın diyorsunuz araştırmıyorsunuz. okul birincisi kontenjanı yok dediniz bakın çıktı. genel kontenjan içinde olmaması olmaması hiç önemli değil. önemli olan böyle bir kontenjan olması. çünkü 1711 olsa ne 1740 olsa ne yazar. birde hala ağustos diyorsunuz ya gerçekten bir şey bildiğiniz yok. bilseydiniz bu kadar dar açılardan olaya bakmaz zahmet eder üniversiteleri arardınız öğrenci alacaklarmı yoksa almayacaklar. olağan üstü bir durum olmassa iletişime geçtiğim hepsi öğrenci alacağız diyorlar. bu arada bade hanım bitlis eren üniversitesi optisyenlik bölümü öğretim görevlisiyim bunu da ayrıca belirtmekte fayda var. belki çamur atma kültürünüzden… Read more »

Bade
Bade
29 Haziran 2013 22:01
Reply to  hanifi

Hanifi bey konuşmalarınızda kültürsüz diyerek hakaret etmişsiniz. Bunu seviyenize bağlıyorum. Ayrıca öğretim görevlisi ilginç. Özel üniversitelerin açılmasında en büyük rol alam kişiyim. Rahmetli Ertekin aksak beyle YÖK’e yazdığımız gönderdiğimiz dosyalarım haddi hesabı yoktur. Sevyr olarak eğitim konusunda sizden fazla bilgili oldugum aşıkardır. Siz daha okul birincilerinin ayrımı yoksa kontenjan dahilindemi degilmi onu bilmiyorsunuz. Bu ülkede sınavsız geçişle kapasitesiz kişiler optisyen oluyor. Bölümlere çoğalmalı optometri acilen gelmeli. Bu meslek ancak bu şekilde daha ileri gidder. Ayrıca hala iddalıyım Ağustos’ta 1711 kontenjan hayal ama keşke öyle olsa. Biraz saygıya davet ediyorum. Tabi varsa…

Bade
Bade
29 Haziran 2013 23:30
Reply to  Bade

Bu arada ygs 1 puanıyla alındığını herkes biliyor ama sen sanırım sınavsız geçiş yapan bir soru dahi çözmeden okuyanlardansın. Sınavsız geçişden yer kalırsa o zaman osym ygs 1 puanımdan sınava girenlerden alır. Ama yer kalmadığımdan devlet okulları hep sınavsıZ gecişlerle doluyor. Nihayet özellerde açıldığa sizin gibiler pek başvurmadıgından sınavda ygs 1 puanından alım oluyor. Seviyenden belli zaten o bahsettigim gruptan oldugun

hanifi
hanifi
30 Haziran 2013 16:10
Reply to  Bade

rahmetli ertekin hocam yaşasaydı ona sorardınız. önce siz kendiniz özür dileyin ilk yorumlarınızda ne demiştiniz daha tercihler açıklanmadı site yönetimi uyduruk şeylere izin vermeyin demiştiniz. Allaha çok şükür eğitim seviyemde ön lisansımda lisansımda yüksek lisansımda yani anlayacağınızeğitim seviyem sizin hayal ettiğiniz ölçülerin üzerinde. bu bölümde yeni mi eski mi olduğunuzu bilmiyorum ama anlıyorum ki içinizde bir burukluk var. muhtemelen olmak isteğiniz yerde değilsiniz. olsaydınız araştırmadan yorum yapmazdınız. bu meslek sizin gibi araştırmadan herşeye yorum yapan insanlardan dolayı zarar görüyor. bu haberi ilk siteye duyuranım ama sizin yorumlarınız araştırmadan uzak çamur atma mantığında. bir de sizin kültürünüz beni ilgilendirmiyor. ben çamur… Read more »

mehmet
mehmet
3 Temmuz 2013 09:23
Reply to  hanifi

HANİFİ HOCAM YGS 1 LE ALACAK DEMİŞSİNİZ TAM AÇARMISINIZ KONUYU . BEN SAĞLIK MESLEK MEZUNU DĞİLİM SINAVA DA GİRDİM. DİKEY GEÇİŞLERDEN BOŞ YER KALIRSA O ZAMAN BİZİM TERCİHİMİZİN BİR ANLAMI OLACAK DEĞİLMİ.
BİRDE KONTENJANLARDAN DOLAYI PUAN DÜŞÜŞÜ BEKLİYORMUSUNUZ
SAYGILARIMLA

tasrali
tasrali
28 Haziran 2013 19:54

neden bu kadar paniklediniz ki bade hanım ….?

Bade
Bade
28 Haziran 2013 17:43

Ama sizin başlığınız bu yıl 1711 öğrenci kabul edilecektir diyorsunuz. Ama bu ise üniversiteler müracaat etmiş ama YÖK tarafından onaylanmamış. Ozaman başlığı düzeltmeniz gerekmezmi. Ayrıca Ağustos kılavuzunda bu listenin yüzde 60 ı olmayacak

hakan
hakan
29 Haziran 2013 00:29
Reply to  Bade

Bade hanım
geçen senede ÖSYM gene ön liste yayınlamıştı. Daha sonra yayınlanan kesin listede optisyenlik öğrenci sayısında 1 kişi dahi düşmeden kesin listede yayınlandı.
Biraz araştırarak bilerek lütfen yorum yapalım

mehmet
mehmet
3 Temmuz 2013 09:19
Reply to  Bade

bade hanım ösym nin yayınladığı bu kavuzun benzeri geçen yılda yayınlandı ve aynısı tercih klavuzunda mevcuttu . ben bütün özel üniversitelerle görüştüm hepsi öğrenci kabul edeceğiz diyor :
diğer KONU ŞU ŞEKİLDE BANA GÖRE
TÜRKİYEDE ORTALAMA 5000-6000 OPTİSYENLİK MÜESSESESİ MEVCUT
2 YIL BU ORTALAMA İLE ÖĞRENCİ ALINIRSA 3500 MEZUN ORTAYA ÇIKACAK BU ARKADAŞLAR NE YAPACAK O MERAK KONUSU AMA BURDA DA ZİNCİR MAĞAZALAR ORTAYA ÇIKIYOR SANKİ.
VE BENCE OPTİMETRİSSLİĞE DOĞRU YOL ALINIYR GİBİ BUNUN DA SEBEBİ ŞU ZİNCİR MAĞAZALAR MAĞAZASINDA MUAYENE YAPACAK VE GÖLÜĞÜNÜ SATACAK GİBİ DURUYOR ORTA VADEDE PLAN BU BENCE .

Bade
Bade
28 Haziran 2013 14:50

Bu hayalperestlik böyle bişey yok. Ağustos’ta kılavuz yayınlandığında bu haberi ayrıca hatırlatırım. Ve okul birincileri ayrıyeten kontenjan dışı belirtilmez. Okul birincilerine mevcut kontenjan dahilindeki kontenjan içinden öncelik tanınıyor. Ama keşke böyle olsa.

OptisyeninSesi’ nin notu: Bade hanım haberde ki veriler Ösym’ nin resmi web sitesinde yayınlanan 2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan alınmıştır. Aşağıda ki linkten kendiniz kontrol edebilirsiniz.

2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Magazin HABERLERİ
Web TV