a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

2012 de sektörde neler oldu.

Optisyenin Sesi Dergisi bir yıl gibi kısa bir süre içinde farklılığını dünya dergileri arasındaki yerini alarak göstermeye devam ediyor.

07 Ocak 2013 - 2:19 'de eklendi ve 10901 kez görüntülendi. A+A-

2012 de sektörde neler oldu.

2012 yılında sektörde neler yaşadık.

OCAK

REÇETE KAYIT DEFTERİ EKSİKLİKLERİNDE YAŞADIĞIMIZ MAĞDURİYET 2012 SÖZLEŞMESİNDE KALDIRILMIŞTIR.

2011 sözleşmesindeki madde

(5.3) numaralı maddede sayılan fiiller dışında, müessesenin kuruluş ve/veya faaliyeti ile ilgili tabi olduğu mevzuat hükümlerine aykırı davranıldığının tespiti halinde 2.000,00 (ikibin) TL cezai şart uygulanır. Ayrıca müessesenin bağlı bulunduğu ilin Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilir.

Bausch + Lomb’ un Türkiye Genel Müdürü Muhittin Bilgütay oldu.

İSTANBUL – 150 yılı aşkın bir süredir göz sağlığı üzerine faaliyet gösteren Bausch + Lomb’un Türkiye Genel Müdürü Muhittin Bilgütay oldu.

Bilgütay, Vision Care, Farma ve Cerrahi olmak üzere Türkiye’deki üç iş biriminden de sorumlu olacak. Daha önce gelişen pazarlar bölgesinde Balkanlar Genel Müdürü’ne bağlı olarak yönetilen Türkiye, yeni organizasyon yapısıyla hızlı büyüyen pazarlar kategorisine alındı ve Avrupa Başkanlığına doğrudan bağlandı.

Türk standartları Çin’de…

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Çin’in Şanghay kentinde temsilcilik açtı.

Kurumun internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, temsilciliğin açılış töreninde konuşan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, yapılan mevzuat değişikliğiyle artık dünyanın her yerinde belgelendirme yapabileceklerini söyledi.

Şanghay’da açtıkları temsilciliğin TSE adına yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Şentürk, ”Yakın zamanda Avrupa başta olmak üzere diğer ülkelerde de hızlı bir şekilde temsilciliklerimizi açacağız. Türkiye 2023 vizyonu doğrultusunda küresel bir güç olmak istiyor. Türkiye’nin küresel güç olabilmesi için kurumlarının da küresel güç olması gerekir. İşte TSE küresel güç olma vizyonuyla bu çalışmaları yapıyor” görüşünü ifade etti.

E- Reçete yıl sonuna kadar devreye girecek

SGK Başkanı Fatih Acar, E-Reçete uygulaması hakkında bilgi verdi.

Reçete üzerinden yapılan usulsüzlüklerin önemli ölçüde azaltılmasına yönelik olarak reçetelerin kâğıt ortamı yerine elektronik ortamda düzenlenmesi ve eczanelerce MEDULA sistemi üzerinden reçete sorgulanarak işlem yapılması uygulamasının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını dile getiren Acar, şunları kaydetti:

“Söz konusu uygulamadaki aksaklıkları görmek için 16 Ocak 2012 tarihinden itibaren Ankara 29 Mayıs Özel Hastanesi’nde E-Reçete pilot uygulamasını başlatmış bulunuyoruz. Bunun yanında bilindiği üzere sağlık karnesinin ve vizite kâğıdı uygulamasının kaldırılması ile kişilere TC kimlik numarası üzerinden sağlık hizmeti sunulmaya başlanmıştır.

ŞUBAT

SGK FATURA İNCELEMESİ YAPACAK SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜKLERİ

Faturaların incelemesinde mevcut personel sayısı ile optimum verimliliği sağlamak amacıyla, fatura incelemesi yapacak olan sosyal güvenlik il müdürlerimiz ve bu illere bağlı olan iller yeniden belirlenmiştir.

Sağlık hizmet sunucuları tarafından genel sağlık sigortalısı ve bunların yükümlü oldukları kişilere vermiş oldukları sağlık hizmetlerine ait faturaların incelemesinde mevcut personel sayısı ile optimum verimliliği sağlamak amacıyla, fatura incelemesi yapacak olan sosyal güvenlik il müdürlerimiz ve bu illere bağlı olan iller yeniden belirlenmiştir.

Sağlık Bakanlığından Karekod Genelgesi

 

T.C.Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık daire Başkanlığı 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile Karekod konusunda optisyenlik müesselerinin bilgilendirilmesini istedi.

Zarar en az 10 Milyar

Yoksullara ücretsiz sağlık hizmeti götürmek amacıyla yapılan gelir testi, milyonlarca varlıklı vatandaşın devletin sırtına yük olduğunu ortaya koydu. SGK ‘yeşil’ maden buldu.

Yeni sistem sayesinde SGK yılda 1,9 milyar lira ilave prim toplayacak. Yaklaşık 20 yıldan bu yana uygulanan yeşil kart sistemine son veren “gelir testi” büyük vurgunu ortaya çıkardı.

MART

Güneş gözlükleri ithalatında gözetim uygulaması

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete de yayımlandı.

Buna göre, Ekonomi Bakanlığı, güneş gözlükleri ithalatında ülke ayrımı olmaksızın gözetim uygulamasında, ”güneş gözlükleri ve optik tarzda işlenmiş camları olanlar” grubunu kaldırılırken, ”plastik camlı olanlar ile diğerleri” maddelerini eklendi. Bunların CIF kıymeti ise adet başına 8 ABD doları olarak belirlendi.

Gözlük ithalatında uygulanan gözetim uygulamasının kapsamında değişikliğe gidildi. 25 adetin üzerindeki CIF kıymeti adet başına 4 doların altındaki “plastik maddelerden ve diğer maddelerden” yapılan gözlükler ile 8 doların altındaki “plastik camlı gözlüklerin” ithalatında gözetim uygulamasına devam edilecek.

Optisyeninsesi Mido da Türk Meslektaşları ile buluştu

11-12-13 Mart 2012 Tarihlerinde Milano’da düzenlenen, MIDO Uluslararası Optik, Optometri ve Oftalmoloji fuarında OPTİSYENİNSESİ DERGİSİ, olarak sektörümüzün duayenleri, başkanları, sektörümüzün tedarikçileri ile bir arada olmaktan büyük onur duyduk.

Ülkemizi ve Sektörümüzü daha iyi anlatabilmek ve fuara gelen ziyaretçilere tanıtabilmek amacıyla, bir bölümünü İngilizce olarak çıkarttığımız “Mido” Özel sayımızdan 1000 adet dergiyi ve fuar için özel olarak hazırladığımız İngilizce broşürümüzün 5000 adedini fuar alanında dağıttık.

Mahkemeden Karekoda yürütmeyi durdurma kararı

Barkot ve Karekod ile ilgili açılan dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Değerli Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız; Tüm Optisyen Gözlükçüler Dernekleri Federasyonuna bağlı Tüm Optisyen Gözlükçüler (Ankara) Derneği, Sayın Mahmut Yetim tarafından Barkot ve Karekod ile ilgili açılan dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

NİSAN

Kaçak Gözlük Operasyonu

Yazın yaklaşmasıyla birlikte yurdun birçok ilinde satılmak üzere yurtdışından kaçak güneş gözlükleri getirilmeye başlanılırken polis düzenlediği operasyonlarla kaçakçılara geçit vermiyor. Erzurum Güncel – Yazın yaklaşmasıyla birlikte yurdun birçok ilinde satılmak üzere yurtdışından kaçak güneş gözlükleri getirilmeye başlanılırken polis düzenlediği operasyonlarla kaçakçılara geçit vermiyor. Erzurum polisi bir ihbar üzerine düzenlediği operasyonda 8 bin 696 adet kaçak gözlük ele geçirdi.

T.C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ REKLAM HAKKINDA YAZILARI.

Reklam konularında daha çok hassasiyet göstermenizi, Reklam ve İlanların gerek basın gerekse görsel yollarla yapılmaması istenmektedir. Değerli Meslektaşlarım, Yazı içeriğinden de anlaşılacağı üzere Reklam konularında daha çok hassasiyet göstermenizi, Reklam ve İlanların gerek basın gerekse görsel yollarla yapılmaması istenmektedir. Reklam yapanlar hakkında kanuni işlem yapılacağı uyarılmaktadır.

ESKİŞEHİR’ DE UYGULANACAK OLAN E-REÇETE UYGULAMASI HAKKINDA DUYURU

Eskişehir ilinde elektronik reçete uygulamasının 24/04/2012 tarihinde pilot olarak başlatılmasına karar verilmiştir. T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU 18.04.2012 . ESKİŞEHİR’ DE UYGULANACAK OLAN E-REÇETE UYGULAMASI HAKKINDA DUYURU Bilindiği üzere elektronik reçete uygulamasına 01/07/2012 tarihi itibariyle tüm sağlık hizmet sunucularında geçilecektir.

MAYIS

OptisyeninSesi Dergisi Vision-X Dubai 2012 Fuarında

Ülkemizin ekonomik geleceği ve Sektörümüzün gelişmesi için uluslararası arenada yapılan fuarların önemi büyüktür.

Sektörümüzün tedarikçi firmaları dünyanın neresinde olursa olsun fuarlarda stantlar açıp ülkemizi temsil ederler, yetmedi rakipleri ile kıran kırana satış ve pazarlama mücadelesi verir.

Türkiye’den uluslararası alanda boy gösterebilecek ciddi bir markanın oluşturulabilmesi için yapılması gerekenlerden birisi de yakın çevresinde düzenlenen tüm fuarları izlemektir.

Optisyenin Sesi Dergisi olarak bizde dış pazardaki sektörümüzle ilgili gelişmeleri izlemek ve sizlerle paylaşabilmek için Son 15-20 yılın yükselen yıldızı, Birleşik Arap Emirliklerinin başşehri Dubai de 8- 10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Ortadoğu’nun en büyük ve en köklü optik ve oftalmik fuarına sizlere bilgi aktarımı yapabilmek için katıldık.

Sağlık Bakanlığı’nın sitesi çökertildi!

Redhack, Anonymous’un Sağlık Bakanlığı’nın web sitesini çökerttiğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın sitesine şu anda (15:57) girilemezken, RedHack’in Twitter adresinden yapılan açıklamada “Süt içmeyin ayran için’ diyen http://www.saglik.gov.tr/ RedHack’e destek amacıyla operasyonlar düzenleyen Anonymous tarafından çökertildi!” denildi. Sağlık Bakanlığı’nın sitesine seyrek olarak girilebiliyor ancak site kısa bir süre sonra tekrar hatası mesajı veriyor.

Vekile kontakt lens bedava

Milletvekillerinin kontakt lens, akupunktur ve 2 yıl süreyle yurtdışı tedavileri devlet kesesinden ödenecek. TBMM Başkanlık Divanı’nda kabul edilen Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik şu düzenlemeleri içeriyor: LENS VE AKUPUNKTUR BEDAVA: Milletvekilleri kontakt lens ücretini devlete ödetebilecek.

2012 Uluslararası Kooperatif Yılı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Kurulu, kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya özellikle yoksulluğun azaltılmasına, istihdam yaratılmasına ve sosyal bütünleşmeye olan katkılannı vurgulayarak 2012 yılını Uluslararası Kooperatif Yılı olarak ilan etmiştir. Bu yılın ilam, “Kooperatif İşletmeler Daha İyi Dünya Kurar” ana temasıyla, tüm dünyada kooperatiflerin kurulması ve gelişmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Jandarmadan 22 bin 500 adet gözlük operasyonu

Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda, gümrük kaçağı 22 bin 500 adet marka taklidi gözlük ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ve Doğanpınar Jandarma Karakolu ekipleri, Suriye’den Türkiye’ye gümrük kaçağı ve marka taklidi yapılan gözlüklerin Gaziantep’e getirileceği bilgisine ulaştı.

Polislere gözlük yasağı!

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, polislerin görev sırasında güneş gözlüğü takmasını yasakladı. ESKİŞEHİR Emniyet Müdürü Naci Kuru, yayınladığı iç emirle polis memurlarının görev sırasında güneş gözlüğü takmamasını, elde sigara ve tespihle dolaşmamasını istedi. Kuru, mobese kameralarının izlenip, aykırı davranışlarda bulunan personel hakkında rapor düzenleneceğini belirtti.

HAZİRAN

YILDA BİR KERE 1 HAZİRAN

1 Haziran Optisyenler ve Gözlükçüler Gününüzü tebrik ederiz. 2008 yılında resmi kayıtlara geçirilen, bu yıl beşinci kez resmi olarak kutlandı.

Reklam uyarısı

İnternet üzerinden satış ve kitle iletişim araçları ile yapılan reklamların da titizlikle incelenmesi talebini gündeme taşıdı. Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, ilaçta reklam ile birlikte toplumda bilinçsiz ilaç tüketim ve ölüm vakalarında artış yaşanacağı uyarısında bulundu.

İki hastaya göz kök hücresi nakledildi.

Tıpta çığır açacak bir gelişme korneadan kaynaklanan körlüğü tedavi etmek için bir yöntem geliştirildi. İskoç uzmanlar tarafından korneadan kaynaklanan körlüğü tedavi etmek için bir yöntem geliştirildi. Bu tedavi yönteminin İngiltere’de ilk defa denendiği tahmin ediliyor. Gözlerine kök hücre nakli yapılan her iki hastada da korneal körlük vardı.

İZMİR ve EGE GÖZLÜKÇÜLER & OPTİSYENLER DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI .

GENEL KURULA BURÇİN KÜÇÜKÖREN, KAMİL NURİ GİZER, CEM ALOĞLU, SERDAR FİLİZ, EMİR ATAŞEN, FERRUH EROĞLU, DERYA DURAK VE DERNEK ÜYELERİ KATILDI. . İzmir ve Ege Gözlükçüler & Optisyenler Derneği Olağan Genel Kurulu, 25 Mayıs 2012 Cuma günü saat: 19.00` da Crowne Plaza Otelinde yapıldı.

2012 SGK OPTİK SÖZLEŞMESİ ZEYİLNAME

Sosyal Güvenlik Kurumu sözleşmeye bazı maddeler ilave ederek ve sözleşmenin bazı maddelerinde değişiklik yapılarak , 6 Haziran 2012 Çarşamba günü (bugün) Zeyilname yayımlamıştır. 2012 Sosyal Güvenlik Kurumu Optik Sözleşmesi’nin 4.7.1. numaralı maddesine istinaden, sözleşmeye bazı maddeler ilave edilerek ve sözleşmenin bazı maddelerinde değişiklik yapılarak Zeyilname, 6 Haziran 2012 Çarşamba günü (bugün) yayımlanmıştır.

T.O.O.M.D. – Genel Kurul

Türkiye Optik Optometrik Meslekler Derneğinin 37.Genel kurulu 24 Haziran 2012 (Bugün) tarihinde Eminönü halk eğitim merkezinde yapıldı.

Güzel ve sıcak bir yaz günü olmasına rağmen, sabahın erken saatlerinde meslektaşlarımız oylarını kullanmak için akın akın seçim salonunu doldurdu. Seçim de dörtyüzseksensekiz oy kullanıldı.

Seçim Sonucu:

Kullanılan Oy : 488 Abdullah Aydın ve kadrosu : 223 Tuğrul Uğurlu ve kadrosu : 262

Geçersiz Oy : 3

Oyların dağılımı neticesinde Türkiye Optik Optometrik Meslekler Derneği nin yeni başkanı Sn. Tuğrul UGURLU seçilmiştir. Yeni Başkanın tüm seçim çalışmalarında kullandığı “Birlik ve Beraberlik” sloganı yeni başkanı belirledi.

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nde, 22/06/2012 tarih ve 28331 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile değişiklik yapılmıştır. Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklikler sonucu, tıbbi malzeme temini ve ödeme esaslarında, görmeye yardımcı tıbbi malzemelerin tabi oldukları esaslarda yeni düzenlemeler yapılmış ve ödeme listesi yeniden düzenlenmiştir.

TEMMUZ

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Etik Komisyonu Oluşturuldu

Kurum ve Kuruluşlarda, etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etik davranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak tavsiyelerde ve yönlendirmede bulunmak ve etik uygulamaları değerlendirmek üzere Kamu Görevlileri Etik Davranış Ilkeleri Başvuru Esasları Hakkında Yönetmeliğin 29′ uncu maddesine göre Makamın 15587 sayılı oluru ile “Etik Komisyonu” oluşturulmuştur.

Karekod Uygulaması başlıyor

Mart ayından bu yana Barkod / Karekod tartışmaları yaşanırken 01 Temmuz 2012 itibari ile SGK Kurumu Medula optik sistemini günceleyerek, yeni versiyonuna Karekod Uygulamasını ekledi. Henüz bir çok tedarikçi firma karekod uygulamasına hazır değilken, ortada bir yürütmeyi durdurma kararı bulunurken hep birlikte bu süreçi izleyeceğiz.

Güney Kore’li Optik Firmaları Türk Optik İthalatçılarıyla Görüştü.

İstanbul’da Yapılan İkili İş Görüşmeleri Etkinliğine Elliye Yakın Firma Katıldı. Kore Optik Sanayi Destekleme Merkezi (KOISC) tarafından düzenlenen ikili iş görüşmeleri etkinliği 22 Haziran 2012 tarihinde İstanbul Bayrampaşa’da ki Titanic Business Hotel’de yapıldı. Etkinlik kapsamında on bir Güney Koreli optik imalatçısı Türkiye’den kırka yakın ithalatçıyla yüz yüze görüşerek ürünlerini tanıttılar.

SGK sağlığa 43 milyar liralık bütçe ayırdı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp, SGK’nın bu yıl sağlık harcamaları için 43 milyar liralık bütçe ayırdığını belirtti. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ”Sürdürülebilir Sağlık Sistemi İçin Kronik Hastalık Yönetiminde Elektronik Sağlık Kayıtlarının Rolü” raporunun tanıtımından sonra gerçekleştirildi.

İstanbul da bir optik optometrik derneği daha kuruldu.

Yönetim kurulu oluşturulan derneğin ismi Tüm Optik ve Optometrik Meslek Adamları Derneği ve kurul üyeleri de aşağıdadır.

Abdullah AYDIN 1956, Trabzon doğumlu Gözlükçü
Erdoğan ESMER 1961, Yozgat doğumlu Göz Grup Şirket Ortağı
Kadri Sertaç KARACA 1969, Bayburt doğumlu Opmar Optik Koordinatörü
Nuri Sait AYDIN 1952, Sinop doğumlu Dünya Optik Genel Müdürü
Yusuf TATLITÜRK 1970, Yozgat doğumlu Gözlükçü
Ali Osman AYDIN 1977, İstanbul doğumlu Optisyen
Şeyhmus BAĞIŞ 1976, Mardin doğumlu Gözlükçü

AGUSTOS

Medula provizyon sistemine karekod sorgulama ekranı

OPTİK MEDULA HAK EDİŞ PROVİZYON SİSTEMİNE KAREKOD SORGULAMA EKRANI EKLENMİŞTİR . Dün akşam yüklenen version ile karekod sorgulama ekranı açılmıştır. Reçete girişlerindeki problemler (TITUBB) veya başkası tarafından satılan ürünler buradan kontrol edilebilir.

Göz Sağlığı Barometresi’nden çarpıcı sonuçlar çıktı

Amerikan göz sağlığı firması Bausch+Lomb tarafından dünya çapında gerçekleştirilen ‘’Global Göz Sağlığı Barometresi” araştırma sonuçları açıklandı. 11.000 katılımcı ile gerçekleştirilen kamuoyu anketine göre; sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyleri ne olursa olsun dünya toplumlarının göz sağlığına yeterli önemi vermediği ortaya çıktı.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Geliyor!

Sağlıkta Dönüşümün Olumsuz Etkilerine Çözüm Bulundu: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Geliyor! . Sosyal Güvenlik Kurumu yayınladığı 2012/25 sayılı genelge ile, Sağlıkta Dönüşümün sigortalı hak sahiplerine yüklediği ve artık katlanılamaz boyutlara ulaşan başta ilaç fiyat farkları gibi SUT gereği hastadan alınması gereken ücretleri, yatak ücretlerini ve benzeri ilave ücretleri Tamamlayıcı Sağlık Sigortası üzerinden almanın önünü açtı.

Yıllardır beklenen tablo gerçek oldu.

Yıllardır meslektaşlarımızın özlemini çektiği ancak bugüne kadar bir türlü gerçekleşmeyen Sektörün Birleşme Toplantısının nihayet gerçekleştiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Sektörün yıllardır gerçekleşmesini beklediği bu toplantıya OptisyeninSesi‘de sizler için katıldı ve toplantıyı sizler için görüntüledi.

EYLÜL

T.O.O.M.Derneği bilgilendirme toplantısı yapıldı

İstanbul Kadıköy Aden otelde T.O.O.M.Derneğinin sektörü bilgilendirme toplantısı yapıldı. İstanbul Kadıköy Aden otelde T.O.O.M.Derneğinin sektörü bilgilendirme toplantısı 03 Eylül 2012 tarihinde meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile yapıldı. T.O.O.M. Dernek başkanı sn. Tuğrul UĞURLU yönetimi aldıkları günden bu yana yaptıkları çalışmaları, sektördeki gelişmelerle ilgili yapacakları projeleri anlattı.

Sn. Abdullah Aydın – Basın toplantısı

12 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 15.00’da Tüm Optik Optometrik Meslek Adamları Derneği Genel Başkanı Sayın Abdullah Aydın dernek merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirmiştir. Bu basın toplantısına, optik sektörünün yayın kuruluşları davet edilmiş ve Sayın Abdullah Aydın, Sektöre açıklamalarda bulunmuştur.

Türkiye, son dönemde yabancı yatırımcıların gözdesi oldu

Gözlük mağazalarında numaralı muayeneye onay çıkması halinde daha da büyüyecek pazarda erken konuşlanmak isteyen yabancıların yeni hedefi ise 40 yıla yakın bir geçmişi olan Şişli Optik. Ankaralı Kent Optik ile ortaklaşa Şişli Kent markasını yaratan Şişli Optik ile İtalyan ve Alman şirketler ilgileniyor.

Optisyenin Sesi dergisi yazarımız

Her ay 40.000 Adet basılıp dağıtılan Atlas Hava yollarının Seyahat Dergisinde kapak fotoğrafı tercihi Her ay 40.000 Adet basılıp dağıtılan Atlas Hava yollarının Jet Life Uçak içi Dergisinin Eylül Sayısında kapak sayfası ve iç sayfalardaki Sicilya seyahat yazısının fotoğrafları için, size her ay Optisyenin Sesi Dergisi ile bir başka ülkeyi gezdiren dergimizde Yolname Sayfalarımızı hazırlayan sn. Mustafa Küreli’ ye çektirildi.

OptikKoop Resmen kuruldu

25.09.2012 tarihinde optikçiler kooperatifi(optik koop ), bilim sanayi ve teknoloji il müdürlüğü tarafından 10040 üye numarası verilerek, Gözlükçülerin güçlerini birleştirmesi ile resmen kurulmuştur.

EKİM

Bakanlıktan, internetteki 75 siteye yasak

Sağlığı tehdit eden ürünleri inceleyen Sağlık Bakanlığı 75 siteyi tespit etti. Satışı yasaklanan ürünlerle ilgili RTÜK ve valiliklerle temasa geçildi. Sağlık Bakanlığı, sağlığı tehdit eden ilaç ve gıda takviyesi gibi ürünlere internette de savaş açtı. Bu ürünlerin internette pazarlanmasını engellemek için harekete geçen bakanlık, “Bu tip ürünleri pazarlayanlar değişik taktikler geliştiriyor.

11 EKİM 2012 DÜNYA GÖRME GÜNÜ

11 EKİM 2012 DÜNYA GÖRME GÜNÜ OLARAK KUTLANACAKTIR. DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN 2020 VİZYONU ”GÖRME HAKKI” GİRİŞİMİ İLE ÖNLENEBİLİR KÖRLÜKLERİN ORTADAN KALDIRILMASI AMAÇLANIYOR Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı öncülüğünde birçok resmi ve sivil örgütün katılımıyla kurulan uluslararası VISION 2020: Right to Sight inisiyatifince her yıl Ekim ayı içerisinde kutluyor.

Gözlükçülere 1 milyon 552 bin TL’ lik ceza

Çelik, 2010 yılında yapılan planlı denetimler sonucunda hastanelerden 28 milyon 397 bin 620,48 TL, eczanelerden 5 milyon 227 bin 328,49 TL ve optisyenlik müesseselerinden 1 milyon 552 bin 207,04 TL olmak üzere toplam 35 milyon 177 bin 156,01 TL idari para cezası tahsil edildiğini bildirdi.

Silmo 2012 Fuarının ardından

04 Ekim – 07 Ekim tarihleri arasında Fransanın Paris şehrinde düzenlenen Silmo Fuarını sizler için izledik. Fuarlar, farklı yöre, ülke ve kültürden insanları bir araya getirmesi, bunlar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine yardımcı olması bakımından önem kazanmaktadır.

KASIM

Eskişehir’de 2 Ayda 2 Bin Kişiye Ücretsiz Göz Taraması

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik ücretsiz göz taraması devam ediyor.

Odunpazarı Bölgesinde ikamet eden 65 yaş ve üstü tüm vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşen göz dibi taramasıyla, vatandaşlara hastaneye gitmeden, oluşturulan göz tarama merkezinde mevcut göz sağlığı durumları hakkında bilgi sahibi olma olanağı sağlanıyor.

RAY-BAN EFSANELERLE DOLU 75 YILINI KUTLADI

1930’lardan günümüze gözde modellerle, efsane isimlerin vazgeçilmez markası Ray-Ban 75. Yılını Roxy’de düzenlediği partiyle kutladı. Dünyanın dört bir yanında 75. yıl kutlamalarını gerçekleştiren efsane gözlük markası Ray-Ban, bu kapsamda 6 Kasım akşamı Roxy’de Türkiye’de her biri kendi alanlarında birer efsane olan Ray-Ban tutkunlarının katıldığı büyük bir parti düzenledi.

Kıvılcım Erdoğan Amerikalı Bausch + Lomb’un Türkiye Pazarlama Müdürü Oldu

150 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Amerikan göz sağlığı markası Bausch + Lomb’un Türkiye Vision Care Pazarlama Müdürü Kıvılcım Erdoğan oldu. Erdoğan, Kasım 2012 itibariyle yeni görevine başladı. Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 2000 yılında mezun olan Kıvılcım Erdoğan, orta ve lise eğitimini Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesinde tamamladı.

Optik Koop’ tan ilk anlaşma

Optik Koop ortaklarına sunmayı düşündüğü geniş ürün yelpazesi için ilk anlaşmasını yaptı. Sektör tedarikçilerimizden temin etmeyi düşündüğü ürünler ile ilgili ilk birliktelik anlaşmasını Türev Optik firması ile yaptı. Optik Koop, sektör tedarikçilerini bir rakip olarak değil, her zaman iş ortakları olarak görmekte ve yeni anlaşmalar için görüşmelerini sürdürmektedir.

SGK bu yıl sağlığa ne kadar pay ayıracak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2013 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi (TODAİ) ile Devlet Personel Başkanlığı’nın 2013 yılı bütçeleri ele alınıyor.

İstanbul Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği Feshedildi.

2007 yılında kurulan İstanbul Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği 25 Kasım 2012 tarih itibariyle feshedildi. İstanbul Pertevniyal Lisesinde yapılan 2. Genel Kurul Toplantısında sn Rıfat Küpeli önemli açılamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığından Uyarı

Numaralı lenslerin internetten satışının yasak olduğu, bu lenslerin reçetesiz satılamayacağı, optisyenlik müessesesinde satılması şartı bulunduğu belirtildi. Tespit edildiğinde gerekli yasal işlemlerin yapıldığı ifade edildi. Estetik amaçlı lensler ile güneş gözlüklerinin satışı konusunda ise böyle bir sınırlama bulunmadığı kaydedildi.

ARALIK

T.O.O.M.D. Tüzük değişikliği için olağanüstü genel kurulu toplandı.

Türkiye optik ve optometrik meslekler derneğinin Genel Kurulu olağanüstü olarak 01 Aralık 2012 tarihinde saat11,00 de Sirkeci de bulunan dernek merkezinde toplandı. Toplantı, Dernek Başkanı Tuğrul Uğurlu beyin konuşması ile açıldı. . Toplantı gündemi okundu. Gündemin 1.maddesi gereği Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi için Tüzük gereği yönetim kurulu üyesi sn. Erol Aydoğan tarafından verilen teklif okundu

İşbir Optik Aydın Üniversitesi’nde…

Aydın Üniversitesi’nde 27 Kasım Salı günü düzenlenen Az Görenler için Yardım Araçları ile Sporcu Gözlükler konulu eğitim toplantısı başarıyla tamamlandı. Katılımcılar arasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Candan Varlık, Prof. Dr. Perihan Akın, Öğr. Gör. Dr. Tuba Özdemir, Öğr. Gör. Turgut Çakar, Öğr. Gör. Firdevs Banu Özdemir ve 56 öğrencinin olduğu toplantı büyük bir ilgi ile izlendi.

Yılbaşından itibaren Teleskopik gözlüklere Karekod uygulanacak

Teleskopik gözlük ve konjenital kontakt lenslerin 01.01.2013 tarihinden itibaren kare kodlu olması ile ilgili bilgilendirme SGK bürokratları ile meslek temsilcilerinin yaptığı görüşmede, verilen bilgiye göre bar kodlu satılabilen nitelikli görmeye yardımcı tıbbi malzemelerden teleskopik gözlükler, konjenital ve keratakonus kontakt lensler,01.01.2013 tarihinden itibaren kare kodlu hakediş onayı alınarak temin edilecektir.

Tek Ses’ iz

08.12.2012 tarihinde Ankara’da Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonun ev sahipliğinde Adana, Ankara, Antalya, Denizli, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun ve TOOM Derneğinin ve ilaveten Tüm, Anadolu, Ege ve Akdeniz Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyon temsilcilerinin katıldığı toplantı gerçekleşmiştir.

Optisyenin Sesi Dergisi artık bir dünya dergisi

Optisyenin Sesi Dergisi dünyanın sektör dergileri arasındaki yerini aldı.

Optisyenin Sesi Dergisi bir yıl gibi kısa bir süre içinde farklılığını dünya dergileri arasındaki yerini alarak göstermeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Mido fuarında Türk Optik Sektörünü temsilen stant açarak Türk Optik sektörünü İngilizce yaptığı sayfalarla tanıtmaya çalışmış ve daha sonra da yine dünyanın sayılı fuarlarından biri olan Silmo 2012 fuarını yaptığı haber ile Silmo Fuarının resmi web sitesinde yayınlanan dünyanın en büyük optik sektör dergilerinin arasında yerini almıştır.

Lensin mucitleri ödülü Türk hekime verildi

Avrupa Oftalmoloji Kontakt Lens Derneği’nin kontakt lensin üç mucidi adına verdiği ödüle bir Türk hekim layık görüldü. Derneğin en büyük ödülü olan Fick-Kalt-Müller Ödülü, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Kanpolat’a verildi.

Sağlıkta reklama ilk yasak eczanelere geldi

Bakanlık, eczane vitrinlerinde ilaçlarla ilgili promosyon ve reklama dayalı ifadeler yer almasıyla ilgili eczaneleri uyardı… Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Türk Eczacılar Birliği’ne, tüm üyelerine duyurması amacıyla gönderilen yazıda eczane vitrinlerinde ilaçla ilgili promosyon ve reklama dayalı ifadelere yer veren eczacılar hakkında deontoloji kurallarına göre Sağlık Müdürlüklerince işlem yapılacağına dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araştırması

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı bir konumdadır. Gözlük kullanma oranı gelişmiş ülkelerde % 55 civarında olu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenler de belirli koşulları taşımaları halinde sürücü belgesi sahibi olabilir.....

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Camiamıza Sabır ve Başsağlığı Dileriz....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
LEVENT
LEVENT
7 Ocak 2013 14:28

Sayın Başkanım Tuğrul Uğurlu;
Bu tarz bir çalışmayı düşünmediğinizi biliyorum ama yinede tekrar rica ediyorum.Benim bildiğim,bir çok meslekdaşımın bilmediği yönetime geldiğinizden beri yapmış olduğunuz bir çok çalışma var.Tarzınız olmasada gerçekten bilmeyen ve oturduğu yerden sorgulayan kişiler için yapmış olduğunuz çalışmalarıda aynı bu şekilde sıralarmısınız..İnsanların bizden duyması pek hoş olmuyor.Reklamcılıkla suçluyorlar bizleri.Zira insanlar alışmış yapmadığını bile sahiplenip yaptım diye anlatan yöneticilere,bari siz yapılanları anlatın,lütfen bu konuya noktayı koyun artık.Tüm meslekdaşlarıma hayırlı işler bol bereket.

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Magazin HABERLERİ
Web TV