a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

2010 Yılı Cezaları kalkmamıştır.

Müfettiş kökenli Sayın Genel Müdürümüz Sayın Namık KAYA imzalı yazı İSTANBUL bölge müdürlüğüne ulaştığı halde, yazının gereğinin yapılmaması hala ayak diretilmesi anlaşılır bir durum değildir. Sayıştay, Sağlık alanında özel hastaneler, Eczaneler içinde kamu adına denetimler yapıyor. Bu denetimler bundan sonraki dönemlerde de olacaktır. Sayıştay tarafından, Gözlük ödemeleri için yapılan denetimlerde 2010 Ocak ve şubat ayları […]

19 Aralık 2012 - 1:23 'de eklendi ve 1488 kez görüntülendi. A+A-

2010 Yılı Cezaları kalkmamıştır.

Müfettiş kökenli Sayın Genel Müdürümüz Sayın Namık KAYA imzalı yazı İSTANBUL bölge müdürlüğüne ulaştığı halde, yazının gereğinin yapılmaması hala ayak diretilmesi anlaşılır bir durum değildir.

Sayıştay, Sağlık alanında özel hastaneler, Eczaneler içinde kamu adına denetimler yapıyor. Bu denetimler bundan sonraki dönemlerde de olacaktır.

Sayıştay tarafından, Gözlük ödemeleri için yapılan denetimlerde 2010 Ocak ve şubat ayları reçetelerinde belirlediği eksiklikleri SGK bildirmiştir. SGK da, evraklar illerde olduğu için, il müdürlüklerine Sayıştay CDlerini göndererek, reçetelerin Sayıştay raporuna göre yeniden incelenmesini varsa yersiz ödemeler gözlükçülerden sözleşme hükümlerine göre tahsil etmelerini, bunu da bir raporla SGK na bildirmelerini istemişlerdir.

Sayıştay Cdleri ile ilgili ilk inceleme Antalya ilimizde yapılmış, daha sonra İzmir, Eskişehir, Gaziantep gibi illerimizde tamamlanmış eksik ve yersiz ödemler tahsil edilerek sonuçlandırılmıştır.

Ancak İstanbul ve Adana illerimizde, 2010 Ocak ve şubat ayı reçeteleri Sayıştay CD sine göre bir incelenme yapılmadan, fatura tutarlarının 5 katı ile çarpılıp 25 milyar ile 150 milyar arasında devasa cezalar üyelerimize ve meslektaşlarımıza tebliğ edilmiştir.

17.12.2012 tarihinde Konfederasyon ve TOOMD ni temsil eden bir heyet ile SGK bürokratlarımıza mağduriyetimiz yazılı ve sözlü iletilmiştir. Bürokratlarımızda, Cdlerde belirtilen hususlar reçetelerde incelenerek varsa bir haksız ödeme bunlar için işlem yapılması gerektiğini ifade etmişlerdir. Denetimlerin ve incelemelerin 2010 Ocak ve şubat aylarındaki reçeteler için Sayıştay CD lerindeki hususlara uygun olarak incelenmesi için Sayın Genel müdürümüz Namık KAYA imzalı yazılarını İSTANBUL VE ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE İÇ YAZIŞMA ORTAMINDA GÖNDERMİŞTİR.

Bölge müdürlüklerimizde 2010 Ocak şubat aylarına ait reçeteler örnekleme ve örnekleme yi kabul etmeyenler için hepsi zaten incelenmiş varsa bir eksiklikleri kesintileri yapılmıştır.

Sayıştay cezalarının tamamen silinmesi söz konusu değildir. İncelemeler Sayıştay CD lerine göre yapılacaktır.

Adana Bölge müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Ayın 26 sında Adana bölgeyi tekrar makamlarında ziyaret edeceğiz. Kurum yetkilisi SGK genel müdürlüğünden gelen yazı doğrultusunda işlem yapılacağı, kesintilerin bu incelemeye göre yapılacağı konusunda bilgi vermiştir.

Müfettiş kökenli Sayın Genel Müdürümüz Sayın Namık KAYA imzalı yazı İSTANBUL bölge müdürlüğüne ulaştığı halde, yazının gereğinin yapılmaması hala ayak diretilmesi bizleri son derece şaşırtmıştır. BÖYLE DAVRANMALARININ SEBEBİ ÇOK SAYIDA MÜESSESE BARINDIRAN İSTANBUL İLİNDE DEVASA REÇETELERİ YENİDEN İNCELEMENİN ZORLUĞU VE ZORUNLULUĞUDUR.

İSTANBUL DAKİ CEZA UYGULAMALARI MUTLAKA SGK GENEL MÜDÜRÜMÜZ NAMIK KAYA İMZALI YAZISI DOĞRULTUSUNDA DÜZELTİLECEKTİR.

SAYIŞTAY CDLERİNDE NE VAR?

ÖLÜLERE REÇETE YAZDIRILMIŞ

Bu şekilde istismar ve reçete sayısı son derece az ve sınırlıdır.

Değerli meslektaşlarım bu konu bazı meslektaşlarımız tarafından rencide edici bir şekilde eleştiriliyor, ben kendi adıma hiçbir meslektaşımın ölü birisi üzerine gözlük yazdırdığını kabul etmiyorum. Olsa olsa bu hadise şu şekilde olmuştur. Hastanın hak edişine 15–20 gün vardır. Şahsa gözlük verilip, daha sonra giriş yapılmış ya da yeniden yazdırılırmış olabilir, hasta bu süre zarfında ölmüş olabilir.

BİR OPTİSYEN İKİ YERDE MESUL MÜDÜRLÜK YAPMIŞ

Bu da şu şekilde olmuş olabilir. Sabah istifa edip, öğleden sonra başka bir müessese için mesul müdür olarak başvurmuş olabilir. Ben iki müessesede bir optisyenin mesul müdür olarak çalışabileceğini pratik olarak mümkün görmüyorum varsa da bu yasal olmayan uygulamalarla elde edilen haksız kazanların savunucusu olamayız. Elbette bu tür reçeteler kesilecektir.

GÜNCELLEME KURNAZLIKLARI !!!

Örneğin hasta reçetesi 0.75, doktor 1.00 D yazmış. Bazı arkadaşlarımız 1.00 D yi 1.25 olarak medulanın ödeme yapması temin ediliyor, daha sonrada 1.00 olarak düzeltip güncelleniyor. Bu tür ödemelerde kesinti olacaktır. Bunları savunabilmemizde mümkün değildir. BU GÜN KURUMUN GÜNCELLEMEYİ KALDIRMASININ GEREKÇESİDE BUDUR.

30 günlük reçete teslimlerinin istismar edilmesi,

MÜKERRER GARANTİ BELGESİ

Aynı müessesede, aynı seri numarasını kullanarak, aynı garanti belgesi seri numarası ile girişler yapılması, KAREKOD UYGULAMASININ GELMESİ MÜKERRER GARANTİ BELGESİ TESPİTİNDEN SONRA OLMUŞTUR.

AB de dahi olmayan bu garanti belgesi uygulamasından, gözlükçüler çok ciddi mağduriyetler yaşadı, Garanti belgesini tedarikçileri ilgilendiren bir konudur.

Meslektaşlarımızda sayısını hatırlamadığım kadar telefon alıyoruz. Bazıları hem bizi arıyor hem kurum bürokratlarımızı arıyor. Adana cezalarını kaldırdınız İstanbul u neden kaldırmadınız? Diye soruyorlar, Avukat tutuyorlar Sayıştay a dava açmaya çalışıyorlar.

Özet:

Cezalar kalkmamıştır. Reçeteler Sayıştay denetimlerindeki kriterlere göre yeniden incelenecektir. Varsa haksız bir ödeme bunlar müesseseden tahsil edilecektir. Sayıştay kiriterlerine göre reçetelerinizde bir problem yoksa bir kesintinizde olmayacaktır.

Tüm reçetelerin 5 katı cezalandırılması yanlış bir uygulamadır. SGK da bu uygulamanın düzeltilmesi için gerekli talimat yazılarını ADANA VE İSTANBUL bölge müdürlüklerine iç yazışmaları ile göndermiştir

Taylan KÜÇÜKER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenler de belirli koşulları taşımaları halinde sürücü belgesi sahibi olabilir.....

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Camiamıza Sabır ve Başsağlığı Dileriz....

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane ...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile 10 saat arasında görme bozukluğunu giderdiği belirtildi....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(5 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
sinan
sinan
21 Aralık 2012 22:38

Sayın LEVENT BEY;
Bu kadar uzun yazı yazmak yerine yapacağın çok kısa ve basit bir öneri;
1 TL UCUZ DİYE KÖTÜ ÇERÇEVE ALMA, BAŞIN VE İŞİN RAHAT OLSUN, BÖYLE SAÇMA SAPAN İŞLERLE DE UĞRAŞMAZSIN O ZAMAN…

emin sami
emin sami
19 Aralık 2012 15:33

eğer reçetelerin tamamı incelenecekse örneklemeyi neden getirdiniz.örneklemede rastlayan hataları 10 ile çarpıyorsunuz.. bir hatalı reçete çıksa on katı ceza ödüyoruz..eğer kontrollerde hatalı reçete denk gelmediyse bu örneklemenin sonucudur.denk geleni on katı ödüyoruz denk gelmezse bir daha inceleniyoruz..adalet bumudur.o halde örneklemeyi kaldırın hepsini inceleyin.yeni yılda örneklemeyi kabul etmiyoruz.

levent
levent
19 Aralık 2012 13:03

Gelelim ölüye gözlük verme işine; Bunun olması mümkün değil,rahmetli babamdan biliyorum.Ölüm gerçekleşince reçete girilmediği andan itibaren sistemden düşüyor.Tekrar girilmesi söz konusu olmuyor.Bu böyle iken nasıl olurda ölünün reçetesi kullanılır sayın Sinan Bey soruyorum.Ben babamın vefatından sonra girilmeyen ilaç reçetelerini ödemek zorunda kaldım.Bu konuyla alakalı başımdan geçen bir olayıda burada sizlerle paylaşmak isterim. Gözlük yaptığım komşumun annesi ben gözlükleri hazırladıktan 3-4 saat sonra vafat etti şayet tanımasaydım ben o reçeteyi aynı gün veya iş durumuma göre bir kaç gün sonra sisteme yüklemiş olacaktım.Tanıdığım ve bildiğim için sorun yaşayıp yaşamayacağımı bilmediğim halde yükleme yapmadım,ürünlerimi geri aldım.Bu durumda ben ölüden nemalanan esnaf durumuna… Read more »

sinan
sinan
19 Aralık 2012 01:42

Sayın SEKTÖR TEMSİLCİLERİ,
Ölülere reçete yazma ve bir optisyenin iki yerde mesul müdürlük yapmasının sorumlluluğu bizlere ait deği..BUNU SEKTÖR ADINA SAVUNUN…
AMA GÜNCELLEME KURNAZLIKLARI VE MÜKERRER GARANTİ BELGESİ’ni lütfen SAVUNMAYIN..
BAŞIMIZ DİK DURSUN

levent
levent
19 Aralık 2012 12:38
Reply to  sinan

Sayın sinan arkadaşım;(MESLEKDAŞLARIM LÜTFEN ÜŞÜNMEYİN SONUNA KADAR OKUYUN.) Mükerrer garanti belgesi diye birşey yoktur.Böylede bir şey olamaz zaten.Garanti belgeleri bizlere tedarikçi firmalar tarafından gelmiştir.Onlar ne verdiyse biz onları kullandık.Benim yaptığım araştırma şunu göstermektedir.Bazı tedarikçi firmalar garanti belgesi başlama ve bitiş sayılarını hep baştan alarak yapmışlar yeni bir seri ile devam etmeyi akıl edememişlerdir.Bu suç değildir ihmaldir,telafiside kolaydır sadece bir kaç müşteriyi arayarak garanti belgesinin alınıp alınmadığının sorgulanması yeterli olacaktır.Bizlerin suçsuz olacağını kanıtlayacaktır.Ayrıca gerçekten bir suçlu varsa merdiven altı imalatçılar ve bunların arkasında duran bir dernek vardır o dernekten ve tedarikçilerden hesap sorulmalıdır. Ama bahsettiğiniz gibi güncelleme kurnazlığı yapan müesseseler varsa… Read more »

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Gözlük takmak kazancı artırıyor! Gözlük takmak kazancı art...

Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...

Magazin HABERLERİ
Web TV