a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Yaz aylarında göz alerjilerine dikkat

Op. Dr. Özlem Polatlı, göz alerjilerinden korunmak için alerjen maddelerden uzak durmak, temasta kalınan süreyi en aza indirmek, güneş gözlüğü, şapka kullanmak ve sık sık gözleri soğuk su ile yıkamak olduğunu söyledi. Günümüzde her üç kişiden birinin alerjik rahatsızlığı olduğunu söyleyen Op. Dr. Özlem Polatlı, “Gıda alerjileri başta olmak üzere çeşitli biyolojik ve kimyasal maddeler […]

26 Haziran 2013 - 21:15 'de eklendi.

Yaz aylarında göz alerjilerine dikkat

542044804203Op. Dr. Özlem Polatlı, göz alerjilerinden korunmak için alerjen maddelerden uzak durmak, temasta kalınan süreyi en aza indirmek, güneş gözlüğü, şapka kullanmak ve sık sık gözleri soğuk su ile yıkamak olduğunu söyledi.

Günümüzde her üç kişiden birinin alerjik rahatsızlığı olduğunu söyleyen Op. Dr. Özlem Polatlı, “Gıda alerjileri başta olmak üzere çeşitli biyolojik ve kimyasal maddeler de alerjilerden sorumludur. Söz konusu gözlerimiz olduğunda ise, açık havada en korunmasız organlarımızdan bir tanesi olan gözlerimizde, rüzgarda uçuşan polenler, tozlar ve birçok biyolojik ve kimyasal maddeden kaynaklı alerjik sorunlar ortaya çıkabilmektedir” dedi.

Göz alerjisinin çoğunlukla bahar ve yaz aylarında havada oluşan çok küçük toz taneleri, polenler, kimyasallar ile güneşin etkisi sonucu meydana geldiğini söyleyen Op. Dr. Polatlı, “Tüm bu etkenler gözün iç yüzü ve beyaz tabakasını örten ince zarda bulunan duyarlı hücreleri uyararak göz alerjisini ortaya çıkarmaktadır. Alerji yakınması olan kişilerde yakınmalar her iki gözde birlikte başlamakta; çoğunlukla kaşıntı, yanma, kızarıklık ilk şikâyetler olmaktadır. Daha duyarlı kişilerde koyu kıvamlı akıntı, ışığa bakamama gibi şikâyetler olabilmekte ve kişiler hekime başvurmaktadırlar. Alerjinin şiddetini; maruz kalınan alerjik maddenin cinsi, maruz kalınan süre, kişinin bağışıklık yanıtı, yaşı gibi birçok faktör belirlemektedir.

Bilinen odur ki bünyeleri alerjiye yaktın olan (atopik) kişiler için baharla birlikte başlayan göz alerjileri ciddi bir sorun haline gelmektedir” dedi.

Op. Dr. Polatlı yaptığı açıklamada göz alerjilerinin genel olarak dört gurupta ele alındığını belirterek “En önemli gurubu Nisan – Temmuz ayları arasında görülen akut alerjiler oluşturmaktadırlar. Bunun yanında tüm sene devam eden alerjiler ve daha ağır seyirli olan vernal konjonktivitler de görülmektedir. Bu gurup alerjilerde kapak içlerinde alerjiye bağlı olarak oluşan kabarık lezyonlar gözün sağlam kornea tabakasına baskı yaparak korneada işlev bozukluğuna dahi yol açabilmektedir” dedi.

BUNLARA DİKKAT!

Bahar aylarında görülen alerjilerden korunmanın yollarına da değinen Op. Dr. Polatlı “En iyi yol alerjen maddelerden uzak durmak, temastan kaçınmak, temasta kalınan süreyi en aza indirmek, güneş gözlüğü, şapka kullanmak ve sık sık gözleri soğuk su ile yıkamaktır.

Erken teşhis edilmesi halinde çoğunlukla göze uygulanan damla ve pomatlar tedavi için yeterli olmakla beraber farklı alerji formlarında göz kapaklarında düşme, kasılma ve gözde yapışkan bir akıntı oluşabilmektedir. Ayrıca kaşınma nedeni ile gözün sürekli ellerle ovalanması, gözün önündeki saydam tabaka olan korneanın yapısında bozulmalara sebep olabilmektedir” dedi.

Bulaşıcı ve mikrobik göz hastalıklarının da bahar aylarında sık görüldüğünü kaydeden Polatlı “Bunun nedeni alerji ile savunması bozulan gözlerin enfeksiyonlara açık olması ve sık göz kaşımaya bağlı ellerimizdeki mikropların göze bulaşmasıdır. Bu gurupta bahar aylarında salgınlara neden olan adenovirüslerin neden olduğu göz hastalıkları bulunmaktadır. Halk arasında göz nezlesi olarak ta bilinmektedir; el teması, ortak havlu kullanımı, öpüşme, hava ve para yolu ile kolayca bulaşabilmektedir. Adenoviral konjonktivitli hastaların mutlaka göz hastalıkları uzmanı kontrolünde tedavi olmaları gerekmektedir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Tıbbi cihaz fatura teknik kılavuzu yeniden düzenlendi Tıbbi cihaz fatura teknik kılavuzu yenid...

Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuz”da yeni düzenlemeler yapılma ihtiyacının or...

25 Yıllık Meslek Yolculuğu 25 Yıllık Meslek Yolculuğu

Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide önemli katkılar sunmuş bir isim olan Öğr. Gör. Serap KÖŞE, meslek hayatına 19...

Sıcaklar Gözleri de Vuruyor Sıcaklar Gözleri de Vuruyor

Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını da ciddi anlamda tehdit ediyor. Koruyucu önlemler, erken teşhis ve bilinçli ...

Komisyon Toplantısı Ertelendi Komisyon Toplantısı Ertelendi

Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısında. Bu toplantıda, teklifin nihai şekli verilerek Meclis Genel Kurulu’na se...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Tıbbi cihaz fatura teknik kılavuzu yeniden düzenlendi Tıbbi cihaz fatura teknik...

Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...

25 Yıllık Meslek Yolculuğu 25 Yıllık Meslek Yolculuğ...

Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...

Sıcaklar Gözleri de Vuruyor Sıcaklar Gözleri de Vuruy...

Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...

Komisyon Toplantısı Ertelendi Komisyon Toplantısı Ertel...

Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...

Kontakt Lens Fiyatları Tavan Yaptı Kontakt Lens Fiyatları Ta...

Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...

ZEISS Customer center Ankara da açıldı ZEISS Customer center Ank...

Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...

Yeni Format, Yeni Lokasyonlar Yeni Format, Yeni Lokasyo...

Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...

Gözlükçülere Umut Işığı Gözlükçülere Umut Işığı...

Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...

Göz Sağlığını Koruyacak mı, Gözden mi Kaçacak? Göz Sağlığını Koruyacak m...

Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...

Gözlükçülerde Karekod Zorunluluğu Gözlükçülerde Karekod Zor...

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından başlat...

Magazin HABERLERİ
Web TV
error: İçerik korumalıdır!!!