BIST 100
10.912,96 0,39%
DOLAR
40,8887 0,09%
EURO
47,7766 -0,08%
GRAM ALTIN
4.387,17 0,09%
FAİZ
39,96 -0,15%
GÜMÜŞ GRAM
50,10 0,28%
BITCOIN
115.348,00 -1,99%
GBP/TRY
55,3628 -0,06%
EUR/USD
1,1675 -0,24%
BRENT
65,47 -0,58%
ÇEYREK ALTIN
7.173,02 0,09%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

YANGIN ÇOKTAN BAŞLADI…ŞİMDİ FARKINA VARIYORUZ…

Türkiye’de ki tehditlere karşı tek başına ayakta duran “bizim çocuklar” yıllardır sektördeki kısır iç çekişmelerden umudunu kesmiş, geleceğin,  malı ucuza almaktan daha öteye müşterisinin tercihi  olabilmek için tek çarenin kurumsallaşmak olduğunu  gören ve yarın müşteri tercihlerinde olacak değişiklikleri çok iyi bilen optisyenlerden oluşmaktadır.

Değerli meslektaşlarımız,

 Hayret ve şaşkınlık içinde oluşan tepkileri gözlemliyoruz. Bu ülkenin geleneğinde var olan kendi  çocuklarına  vurma başka bir deyişle ”bizim çocuklar” Elegance optik shopslar içinde  geçerli oldu.

Uluslar arası zincirlerle rekabet ederek, gelen tehlike karşısında kendini konumlandırmaya çalışan ve optisyenlerin bir araya gelmesinden oluşan  Elegance optik shopsun  bütün tedarikçilerine boykot çağrılarını üzülerek gözlemliyoruz..

2010 yılında gerçekleştirdiğimiz Elegance optik shops genel istişare kurulunda  dünyada ve Türkiyede optik zincir mağaza ve bağımsız zincir mağazaların ciro ve gelişimlerinin nasıl acımasızca Zincir mağazaların lehine geliştiğini  ne acıdır ki bazı büyüklerimizin söylediği  şekilde” YANGIN VAR” içerikli bir sunu ile kendi içimizde paylaşılmışken bunun 2 yıl sonra yeni farkına varıldığı görüyoruz .
Türkiye’de ki tehditlere karşı tek başına ayakta duran “bizim çocuklar” yıllardır sektördeki kısır iç çekişmelerden umudunu kesmiş, geleceğin,  malı ucuza almaktan daha öteye müşterisinin tercihi  olabilmek için tek çarenin kurumsallaşmak olduğunu  gören ve yarın müşteri tercihlerinde olacak değişiklikleri çok iyi bilen optisyenlerden oluşmaktadır.

Bugün aslında tek bir gerçek problem var.”OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNİN YETERLİ CİRO YAPAMAMASI ”Türkiye de zincir mağazaların mağaza başı ortalama ciroları 1.250.000 TL iken sektörümüzdeki  her 3 mağazadan 2 tanesi yıllık 500.000TLnin altında ciro yapabiliyor ve 500.000 TL üzerinde ciro yapanların ise nerede ise yarısının zincir mağazalar olması.

Elegance optik shopsları oluşturan bizler cirolarımızı artırmak için son 2 yıldır bütün personelimizi eğittik, kendimizi eğittik ve bu eğitimlere devam ediyoruz. Kurumsallaşma adına önemli paralar harcayarak tek tip mağazalar yaptık, onlarca uzman ve danışmandan destek kaldık.Bütün mağazarımızı barkodladık.(300.000 adetin üzerinde ürün tek tek barkodlanmıştır)Bütün mağazalarımızı online sisteme bağlandık ve mağazalarımızı tek bir sistem üzerinden yönetmeye  başladık.

Sektörü rahatsız etmemek için kendi markalarımızı oluşturduk, modellerini ve fiyatlarını kendimiz belirledik ve ürettirerek mağazalarımıza yerleştirdik. Yurt dışındaki markalardan sadece mağazalarımızda satılabilecek exclusive temsilcilikler aldık  Bütün personelimize (mağazaların toplamında (250 yakın kişi çalışmaktadır) tek tip kıyafetler giydirdik. “Gizli müşteri” uygulamaları ile kendimizi birçok denetlettirdik ve kendimizi geliştirmeye çalıştık.

Biliyor musunuz bilmiyoruz ama bütün bunları yaparken de ne kendi ismimizi kaybettik  ne bağımsızlığımızı nede geleceğimizi. Özetle bizler kurumsallaşarak ve Türkiye’nin en büyük mağaza zinciri olarak kendimizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Sizleri de bu yapının içinde olmaya davet ediyoruz.
Bu kampanya içinde uzunca süre hazırlık yaptık. 20 yılı aşkın tecrübesi olan sektörde saygınlığı ile tanınan 8 kişilik bir ekip ile bu kampanyayı hazırladık. Kampanya paketlerini incelediğinizde göreceksiniz ki son derece mantıklı fiyatlar oluşturulmuştur. Sektörü rahatsız etmemek adına sadece kendi mağazalarımızda bulunan markaları kampanyaya dahil ettik. Ürünlerin gerçek liste fiyatlarını belirterek belirli  süre ile sınırlayarak özel fiyat yaptık Detaylara tıklayarak ulaşabilirsiniz.http://www.eleganceos.com.tr/haberoku.php?no=32 .

Sonuç olarak ; üzülerek gözlemliyoruz ki  Elegance Optik Shopsun yapısını bilmeden ve öğrenmeye zahmet etmeden, yapılan kampanyanın içeriğini bile incelemeden tepkiler  verilmektedir.
 

Saygılarımızla
EOS DANIŞMA KURULU

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

yılmaz şimşek 03.02.2012 09:36

yalanlar içinde devam edin bizim çocuklar.yaptığınız anlaşma 5 yıl 5 yılın sonun bakalım elinizde mağza kalacakmı

Yanıtla
tasrali 03.02.2012 09:06

artık oluşumların önüne kimse geçemez zincirler çoğalacak raklam artık meşrulaştı hiç unutmayacağım bişi adam antalyada boynuna karton tabela asmış kocaman keçeli kalemle progresive cam titanıum çerçeve 250 tl die geziodu akşam insan ların arasında kötü günler çok uzak diil bizde şimdi vitrinlere sticker larla 39,99 cam çerçeve yazdırdık nereye kadar inebilirsek devam gel vatandaaaşşşş.

Yanıtla