Optik bilgi bankası kurarak kaçak gözlük sorununu çözmeyi amaçladıklarını bildiren Kerman, elektronik imzaya geçerek her alanda otomasyonu sağlamak istediklerini söyledi. aa – 19.03.2011 – 12:01 Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, hatalı tıbbi ürünlerin geri çekilmesi konusunda çok akılcı bir yöntem bulmak gerektiğini belirterek, ”Firmalar bir şikayet halinde derhal harekete geçerse […]
19 Mart 2011 - 13:10 'de eklendi ve 1304 kez görüntülendi. A+A-
Optik bilgi bankası kurarak kaçak gözlük sorununu çözmeyi amaçladıklarını bildiren Kerman, elektronik imzaya geçerek her alanda otomasyonu sağlamak istediklerini söyledi.
aa – 19.03.2011 – 12:01
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, hatalı tıbbi ürünlerin geri çekilmesi konusunda çok akılcı bir yöntem bulmak gerektiğini belirterek, ”Firmalar bir şikayet halinde derhal harekete geçerse yaptığımız işin arkasında durabiliriz. Aksi halde suçlu aramaya başlarız” dedi.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER) tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye’de tıbbi cihaz alanındaki gelişmeler ve uygulamalar masaya yatırıldı.
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, toplantıda yaptığı konuşmada, yerli tıbbi cihaz üretiminin önemine işaret etti.
Yerli tıbbi cihaz üreticilerinin kendilerini iyi tanıtmaları ve güvenilirliklerini kanıtlamalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Kerman, güvenilirlik sorununun devletin toplu alımlarda yerli firmalara öncelik vermesiyle aşılamayacağını belirtti.
Optik bilgi bankası kurarak kaçak gözlük sorununu çözmeyi amaçladıklarını bildiren Kerman, elektronik imzaya geçerek her alanda otomasyonu sağlamak istediklerini söyledi.
Hatalı ilaç ve tıbbi ürünlerin geri çekilmesi, toplatılmasıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Kerman, şöyle konuştu:
”Son uygulamalarımızda sorunu firmaya bildirip ürünün ıslah işini firmanın yapmasını tercih ediyoruz. Ama bazen firmalar üzerine düşeni yapmıyor. Ürün çekme konusunda çok akılcı bir yöntem bulmak zorundayız. Firmalar bir şikayet halinde derhal harekete geçerse yaptığımız işin arkasında durabiliriz. Aksi halde suçlu aramaya başlarız. Böyle bir durumda ürün toplatır gibi bürokratları da toplatırlarsa bu işleri yapacak kimseyi bulamazsınız.”
Tıbbi cihazların gümrükte kontrolünün riskli durumlarda yapılacağını bildiren Kerman, diğer durumlarda işlemlerin piyasa gözetimi ve denetimi çerçevesinde yürüyeceğini sözlerine ekledi.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan da, tıbbi ürün ve cihaz konusunda Bakanlığın toplu alımlara devam edeceğini, piyasanın regüle edilmesi halinde bunun bir parça yumuşatılabileceğini söyledi.
Kamunun kaynaklarının hesaplı kullanılması gerektiğini vurgulayan Şencan, ”Yerli malını olumsuzlamak gibi bir düşüncemiz yok. Tam tersine teşvik ediyoruz. Ancak herkes piyasanın rekabet şartlarıyla yarışacak. Özel bir koruma olmayacak. İthal ürünü değil bizi alın diye bir şey söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.
Merhuma Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Cam...
Bir tane bile göz doktoru bir kadın katılmadı ki, kapalım he...
Günde neredeyse 18 saat kullanılan çerçeveler için 2 sene ga...
Gözlük devi Marcolin, Alessio Puleo'yu Grup Pazarlama Direkt...
Dekontu 31/01/2023 tarihi mesai saati bitimine kadar sözleşm...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Tüm kariyeri boyunca, gözlük camı tasarımı alanındaki tek ka...
Pandemi döneminde getirilen ek vergiler, dövizin yukarı yönd...
Renkli ve enerjik tasarımlarıyla sektörde ön plana çıkan Lee...
Metal sapların dikkat çektiği koleksiyonda farklı tasarımlar...
gözlük konusu çözülürse çok iyi olur çünkü milyonlarca gözlük kaçak geliyor ve naylon fatura ile satılıyor.maliye bakanlığı gözlük toptancılarının defterlerini incelerse bu ortaya çıkar