Optik bilgi bankası kurarak kaçak gözlük sorununu çözmeyi amaçladıklarını bildiren Kerman, elektronik imzaya geçerek her alanda otomasyonu sağlamak istediklerini söyledi. aa – 19.03.2011 – 12:01 Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, hatalı tıbbi ürünlerin geri çekilmesi konusunda çok akılcı bir yöntem bulmak gerektiğini belirterek, ”Firmalar bir şikayet halinde derhal harekete geçerse […]
19 Mart 2011 - 13:10 'de eklendi.
Optik bilgi bankası kurarak kaçak gözlük sorununu çözmeyi amaçladıklarını bildiren Kerman, elektronik imzaya geçerek her alanda otomasyonu sağlamak istediklerini söyledi.
aa – 19.03.2011 – 12:01
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, hatalı tıbbi ürünlerin geri çekilmesi konusunda çok akılcı bir yöntem bulmak gerektiğini belirterek, ”Firmalar bir şikayet halinde derhal harekete geçerse yaptığımız işin arkasında durabiliriz. Aksi halde suçlu aramaya başlarız” dedi.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER) tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye’de tıbbi cihaz alanındaki gelişmeler ve uygulamalar masaya yatırıldı.
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, toplantıda yaptığı konuşmada, yerli tıbbi cihaz üretiminin önemine işaret etti.
Yerli tıbbi cihaz üreticilerinin kendilerini iyi tanıtmaları ve güvenilirliklerini kanıtlamalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Kerman, güvenilirlik sorununun devletin toplu alımlarda yerli firmalara öncelik vermesiyle aşılamayacağını belirtti.
Optik bilgi bankası kurarak kaçak gözlük sorununu çözmeyi amaçladıklarını bildiren Kerman, elektronik imzaya geçerek her alanda otomasyonu sağlamak istediklerini söyledi.
Hatalı ilaç ve tıbbi ürünlerin geri çekilmesi, toplatılmasıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Kerman, şöyle konuştu:
”Son uygulamalarımızda sorunu firmaya bildirip ürünün ıslah işini firmanın yapmasını tercih ediyoruz. Ama bazen firmalar üzerine düşeni yapmıyor. Ürün çekme konusunda çok akılcı bir yöntem bulmak zorundayız. Firmalar bir şikayet halinde derhal harekete geçerse yaptığımız işin arkasında durabiliriz. Aksi halde suçlu aramaya başlarız. Böyle bir durumda ürün toplatır gibi bürokratları da toplatırlarsa bu işleri yapacak kimseyi bulamazsınız.”
Tıbbi cihazların gümrükte kontrolünün riskli durumlarda yapılacağını bildiren Kerman, diğer durumlarda işlemlerin piyasa gözetimi ve denetimi çerçevesinde yürüyeceğini sözlerine ekledi.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan da, tıbbi ürün ve cihaz konusunda Bakanlığın toplu alımlara devam edeceğini, piyasanın regüle edilmesi halinde bunun bir parça yumuşatılabileceğini söyledi.
Kamunun kaynaklarının hesaplı kullanılması gerektiğini vurgulayan Şencan, ”Yerli malını olumsuzlamak gibi bir düşüncemiz yok. Tam tersine teşvik ediyoruz. Ancak herkes piyasanın rekabet şartlarıyla yarışacak. Özel bir koruma olmayacak. İthal ürünü değil bizi alın diye bir şey söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...
gözlük konusu çözülürse çok iyi olur çünkü milyonlarca gözlük kaçak geliyor ve naylon fatura ile satılıyor.maliye bakanlığı gözlük toptancılarının defterlerini incelerse bu ortaya çıkar