Tıbbi Cihaz Eğitim Sistemi Tıbbi Cihaz Satış Tanıtım ve Reklam Yönetmeliğinin gerektirdiği eğitimlerin verildiği sistemdir.
17 Ağustos 2017 - 13:09 'de eklendi.
TCESİS kapsamında aldıkları eğitim sonucunda sınavdan başarılı olan kişiler başvurdukları alana göre Sorumlu Müdür, Satış Tanıtım Elemanı ya da Klinik Destek Elemanı olarak belge almaktadır.
Yönetmelik gereği, Tıbbi Cihaz Şirketlerinin en az bir sorumlu müdür ve bir satış tanıtım elemanı bulundurarak Satış Merkezi olarak yetkilendirilmesi gerekmektedir.
SEİS ve TÜMDEF’in birlikte yürüttüğü TCESİS kapsamında başvurular ve eğitimler ile ilgili soruları birincil ağızdan cevaplayabilmek için bir çağrı merkezi kuruldu,
TİTCK’nın belirlediği eğitim içerikleri hazırlanarak eğitim materyalleri oluşturuldu,
Bu eğitim içerikleri, uzaktan eğitim modüllerine aktarıldı,
Gazi ve Sakarya Üniversitelerinin altyapısı kullanılarak eğitimlerin uzaktan verilmesi sağlandı .
1300 soruluk bir sınav soru bankası hazırlandı ve uzaktan eğitim sistemlerine aktarılarak bugüne kadar uzaktan 14 sınav yapıldı.
Tıbbi Cihaz Eğitim Sistemi’ne bugüne kadar,
36.346 kişi başvurmuş, bunların 17.839 diplomaları ile başvururken, 18.507’si Geçici Maddeden yararlanmıştır. Geçici Maddeden yararlananlar için TİTCK personelinden oluşan komisyonlar 15 Kasım 2015 tarihine kadar başvuru dosyalarını inceledi.
29.136 kişi eğitimleri almış, 27.149 kişi belge almaya hak kazanmış ve toplamda 49.708 sertifika verilmiştir. Sorumlu Müdür olarak sertifika sahibi 12.616 kişi bulunurken, Satış ve Tanıtım elemanı olarak 22.698 kişi ve Klinik Destek Elemanı olarak 14.394 kişi belge sahibi oldu.
Tıbbi Cihaz Eğitim Sistemi ile istihdam kapasitesi ve insan kaynağı profili demografik ve sosyal olarak netleşti.
Yeni tedarik firması açacakların mutlaka bir sorumlu müdür ve satış tanıtım elemanı bulunması gereklidir. TCESİS eğitimini tamamlamış ve belgesi bulunan kişilerin firmanın ruhsatlandırılması esnasında İl sağlık müdürlüğüne müracaat ederek gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamalıdırlar.
22.09.2016 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliği ile Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinde üç değişiklik yapılmış bulunmaktadır. Söz konusu değişiklik metni ekte gönderilmiştir.
Buna göre,
Satış merkezinde satış ve tanıtım elemanı olarak bir kişi görev yapmakta ise bu satış ve tanıtım elemanının görevine son verilmesi, istifası, satış ve tanıtım elemanı şartlarını herhangi bir şekilde kaybetmesi durumunun ortaya çıkmasından itibaren beş iş günü, vefatı halinde ise on beş gün içerisinde satış merkezinin müdürlüğe bildirimde bulunması ve en geç bir ay içerisinde de yeni bir satış ve tanıtım elemanı görevlendirilmesi zorunludur.
Sağlık meslek mensuplarına ve sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde tıbbi cihaz alanında çalışan teknik elemanlara yönelik olarak yapılan simülasyon merkezleri ve kadavra merkezlerindeki eğitim faaliyetleri bilimsel ve eğitsel faaliyet olarak değerlendirilmez.
Muayenehaneler ile sadece tahlil ve görüntüleme hizmeti veren laboratuvar tanı merkezleri, eczaneler, optisyenlik müesseseleri, işitme cihazı merkezleri, ısmarlama protez ve ortez merkezleri, diş protez laboratuvarları bulunan binalar hariç olmak üzere, içinde sağlık kurum ve kuruluşu bulunan bina ve bahçesi ile müştemilatında satış merkezi açılamaz.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...