Hazımsızlık bünyeye zararlı, tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olup, mustariplere şifa dilemekten öte elden bir şey gelmez.
06 Nisan 2021 - 10:54 'de eklendi.
Teşbihte hata olmaz diyerek başlayalım;
Ademoğlu yolda yürürken yerde gördüğü şişeyi tekmelemiş, kırılan şişeden çıkan cin kendisini şişe hapsinden kurtaranın karşısına dikilmiş ve “Dile benden ne dilersen, sadece tek dilek hakkın var ve ne dilersen en yakın arkadaşına senin dileğinin iki katını vereceğim” demiş.
Korkusunu atlatan “Garip” dileğini söylemiş; Tek gözümü çıkar!
Değerli meslektaşlarım 80’li yılların başında başlayan mesleki birlik ve meslek kanunu mücadelesi uzun uğraşlar sonucu beklenmedik bir anda meclisten geçti ve yasalaştı.
Konunun hakimlerinin çok iyi bildiği gibi “olmaz oldu”
Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Çankaya’daki makamında yaptığımız vaki ziyarette yasa tasarımıza desteğini istediğimizde bize ilk sorusu; bu yasa taslağı kimin tekerine çomak sokuyor? Buna kimler karşı çıkıyor? Olmuştu.
Heyet sözcüsü olarak Cumhurbaşkanımıza gerekli açıklamaları yapmış ve destek sözü almıştık.
İstikrarsız hükümetler döneminde bir türlü meclis genel kuruluna taşınamayan yasa taslağımız mecliste mutlak çoğunluğa sahip Erdoğan hükümeti döneminde meslektaşlarımızın etkin milletvekilleriyle olan yakın ilişkileri sayesinde yürürlüğe girdi.
Süreci merak edenler süreci yöneten değerli meslektaşlarımızdan bu meşakkatli detayı öğrenebilir. Bu vesile ile kendilerine tekrar teşekkür etmek isterim.
Hiçbir yasa tasarısı tüm muhatapları tatmin eden bütünlükte yasalaşmaz. Mutlak mutabakat sağlansa da zaman içinde fikir aykırılıkları olur ve yasa tadil edilir.
Yürürlüğe giren Birlik Kanununun 4 farklı maddesine geçmişte ben de karşı olduğumu belirtmiş ve gerekçelerimi süreci yönetenlere iletmiştim. Defalarca uyardığım halde dikkate alınmayan bu 4 maddenin sakıncalarını muhatapları bizzat yaşayarak öğrendi.
Meslektaşlar olarak kendimize öncelikle sormamız gereken soru; Yürürlüğe giren yasa bütünü itibariyle lehimize mi değil mi? Mesleğe yararlı mı yoksa zararlı mı?
Bir yasanın yararı zararından fazlaysa tespit edilen arızaların düzeltilmesi yönünde mi çaba sarf edilmelidir yoksa toptan yürürlükten kaldırılmasına mı uğraşılmalıdır?
Buna pire için yorgan yakmak deniyor!
Birlik yasasının iptalini isteyen meslektaşlarımın bu mücadelede tutarlı davranış sergilemesi beklenirdi. Oda seçiminde yönetime aday olmayı kendilerine demokratik hak görenler sandık sonucunu hazmetmeyi de öğrenmek zorundadır.
Hazımsızlık bünyeye zararlı, tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olup, mustariplere şifa dilemekten öte elden bir şey gelmez.
Bu vesile ile Birlik Genel Kuruluna katılıp iradelerini sandığa yansıtan delegasyona teşekkür ediyor, kurullara seçilen ve seçilemeyen tüm meslektaşlarımı kutluyor, başarılar diliyor, yeni dönemin mesleğimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Hakan Ertunk
Gözlükçü
Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayınız |
“Silhouette Evi kişisel deneyime odaklanıyor. Schmied, Buras...
Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...
Küresel gözlük pazarı büyüklüğünün 2022'de 170,53 Milyar ABD...
Türkiye’de her üç çocuktan birinin göz bozukluğu yaşadığı ve...
Kollarınızı iyice uzatmadan yakını okuyamayacak duruma geldi...
Satışa sunulan mal ve hizmetlere ilişkin satış fiyatı, birim...
Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumh...
Temmuz ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştı...
Optisyenlik müesseselerinde mesul müdür harici çalışacak ola...
Zincir mağazalar nasıl bu fiyatları sağlıyor ve ne tip halkl...