“Uyuşturucu tehlikesinden mi bahsedeceksin, zaten biliyoruz” deyip geçmeyin. Bu çok farklı! Çünkü bu madde kokusuz, renksiz ve neredeyse tatsız bir sıvı.
07 Temmuz 2019 - 0:39 'de eklendi.
Bugün üzerinde durmak istediğim ikinci konu yine çocuklarımızı ilgilendiriyor.
GHB diye bir uyuşturucu madde var. Gördüğüm kadarıyla Türkiye kamuoyu bu maddeyi çok az tanıyor. Daha çok G-maddesi olarak biliniyor.
“Uyuşturucu tehlikesinden mi bahsedeceksin, zaten biliyoruz” deyip geçmeyin. Bu çok farklı! Çünkü bu madde kokusuz, renksiz ve neredeyse tatsız bir sıvı.
Her türlü içeceğin içine konabiliyor. İçen fark etmiyor bile. Yanında kolaylıkla taşınabiliyor. Kolaya, meyve suyuna, her türlü içeceğe eklenebiliyor.
Bir tanıdığımın çocuğu birkaç yıldır sürekli meşrubatlara bir sıvı döküyormuş. Ama her yerde. Anne babasının yanında, arkadaşlarının içinde. Sorana da “tatlandırıcı” diyormuş. Düşünün, birkaç yıl çocuğunuz yanınızda uyuşturucu madde kullanıyor ve fark etmeyebiliyorsunuz!
Bu madde önce sakinleştiriyor, sonra cinsel gücü artırıyor, neşeli bir moda sokuyor ve en sonunda da derin bir depresyona sürüklüyormuş.
Belli bir zaman geçtikten sonra bayılmalar başlıyormuş. Bu kez de toparlamak için C. M. denen başka bir uyuşturucuya geçiliyormuş. Bu artık son nokta. Ondan sonrası ölüm.
Bu işi araştırınca gördüm ki çok ilginç bir şekilde G Maddesinin özellikle İstanbul’da kullanımı gayet yoğun olmasına rağmen kamuoyunda neredeyse hiç farkındalık yok.
Fark edilmesi çok zor olduğu için takibi de büyük dikkat istiyor. Duyduğuma göre gençler su diye çantalarına koyup, yanlarında gezdiriyorlarmış.
Aman dikkat sevgili okurlar… Çocuklarınıza yönelik bu son tehdidi bilin. Uyuşturucunun en tehlikeli ve en kolay ulaşılabilir hali olan bu maddeyi tanıyın!
Hakan Ertunk
Nagehan Alçı’ nın yazısından alıntı yapılmıştır.
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...