Uzmanlar, ilerleyen yaşlarda göz sağlığını yitirmemek için her yıl bir kere göz muayenesi yapılması gerektiğini söyledi. Sigara kullananlarda görme bozukluğu oluşma riskinin daha fazla olduğunu ifade eden uzmanlar, erken teşhisin önemine değindi. Uzmanlar, ilerleyen yaşlarda göz sağlığını yitirmemek için her yıl bir kere göz muayenesi yapılması gerektiğini söyledi. Sigara kullananlarda görme bozukluğu oluşma riskinin daha […]
25 Mart 2013 - 15:30 'de eklendi.
Uzmanlar, ilerleyen yaşlarda göz sağlığını yitirmemek için her yıl bir kere göz muayenesi yapılması gerektiğini söyledi.
Sigara kullananlarda görme bozukluğu oluşma riskinin daha fazla olduğunu ifade eden uzmanlar, erken teşhisin önemine değindi.
Uzmanlar, ilerleyen yaşlarda göz sağlığını yitirmemek için her yıl bir kere göz muayenesi yapılması gerektiğini söyledi. Sigara kullananlarda görme bozukluğu oluşma riskinin daha fazla olduğunu ifade eden uzmanlar, erken teşhisin önemine değindi.
Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, yaşlanma evresinde göz sağlığının önemine dikkat çekerek, “Yaş ilerledikçe katarakt, glokom ve sarı nokta gözümüzü tehdit eden hastalıkların başında geliyor. Bu hastalıklarla baş edebilmenin yolu ise erken teşhisten geçiyor. Her yıl bir kere yapılan göz muayenesi pek çok göz probleminden uzak tutabilir.” dedi.
Devranoğlu, sarı nokta hastalığının merkezi görmeyi bozan bir retina hastalığı olduğunu söyledi. Sigara kullananlarda ve kalıtımsal risk taşıyanlarda hastalığın görülme riskinin daha fazla olduğunu belirten Devranoğlu, görmemizin yüzde 90’ının meydana geldiği sarı nokta tabakasının işlevinin bozulması ile oluşan ve halk arasında 50 yaş sonrası hastalığı olarak bilinen sarı noktanın görülme oranının son yıllarda arttığını ifade etti. Devranoğlu, görme kaybı, ani görme kaybı, cisimleri, çizgileri eğri veya kırık görme, renk görmede bozukluklar ve göz önünde karartıların sarı nokta hastalığının belirtisi olabileceğini söyledi.
Devranoğlu, diyabetin, insülin salınımı veya insülin etkisinin yetersizliği sonucu kan şekerinin artmasıyla kendini gösteren metabolik bir hastalık olduğunu hatırlatarak, “Uzun süreli kan şekeri yüksekliği özellikle gözü olumsuz etkilemekte olup bu hastalığa diabetik retinopati adı verilir.
Şeker hastalığına bağlı körlüğün en sık görülen nedeni Diyabetik Retinopati’dir.
Diyabet hastalarında kan şekerinin kontrol altına alınmadığı takdirde ciddi görme kayıplarına ve ağrılı göz tansiyonu yükselmelerine neden olabilir.” şeklinde konuştu.
Türkiye de toplam 8463 optisyenlik müessesi olup illere göre...
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Diğdem Beğendi, Gözlük veya...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
İşverenlerin bu kapsamdaki kontrollerini e-SGK-İşveren-İşver...
Buralara gelip bizi ziyaret eden torunlarımıza teşekkür eder...
Optisyeninsesi portalında 20.03.2015 tarihinde yayınlanan “Ç...
Bakım ve destek ihtiyacının sürekli arttığı bir dönemde, göz...
Ziya Paşa ne güzel söylemiş “kişi kendini bilmek gibi irfan ...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tı...