BIST 100
10.498,51 -2,15%
DOLAR
41,2654 0,07%
EURO
48,4322 0,13%
GRAM ALTIN
4.799,13 0,91%
FAİZ
40,89 0,27%
GÜMÜŞ GRAM
54,81 0,79%
BITCOIN
111.835,00 0,45%
GBP/TRY
55,8442 0,23%
EUR/USD
1,1731 0,12%
BRENT
66,83 2,03%
ÇEYREK ALTIN
7.846,58 0,91%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

SGK’yı Dolandıran Reçete Çetesine Operasyon

cete

Beykoz'da Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandıran ilaç çetesine yönelik operasyon düzenlendi.

 

Eczane deposuna yapılan baskında kayıt dışı olduğu belirlenen astım, kanser ve organ naklinde kullanılan 952 kutu ilaç ele geçirildi.

 

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Beykoz Paşabahçe Mahallesi'nde bulunan bir eczane deposuna baskın düzenledi.

 

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri düzenlenen operasyonda kayıt dışı ve hastaların reçetesinde bulunduğu halde verilmediği iddia edilen astım, kanser ve organ naklinde kullanılan toplam 952 kutu ilaç ele geçirdi.

 

Operasyonda zanlıların Sosyal Güvenlik Kurumu'nu da düzenledikleri hileli reçetelerle dolandırdıkları, söz konusu vatandaşlar tarafından alınmayan ve depoda saklanılan ilaçların reçeteleriyle SGK'ya gidip reçetelerin karşılığı olan parayı aldıkları belirlendi. Bunun yanı sıra hasta kişiler adına habersiz bir şekilde düzenlenmiş reçetelerin karşılığı olan ilaçların eczanenin soğuk deposunda aylardır bekletildiği ortaya çıktı.

 

Eczane sahibinin, soğuk hava deposunda 9 aydır bekletilen ilaçlarla ilgili, "vatandaşların kullanmadığı ilaçları bize geri getirdiği'' diyerek kendisini savunduğu illeri sürüldü. İlaçların saklanması için gereken koşulları taşımadığı belirlenen eczane deposunun sahibi ve kalfası yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar adliyeye sevk edilirken SGK'nın da konuyla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Optisyenin Sesi Reklam