16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
Sosyal güvencesi olmayan hastalara kötü bir haber de muayene ücretinden geldi. 15 lira olan SGK’sız muayene ücreti yüzde 100 zamlanarak 30 lira oldu. Devlet hastanesinden alınacak sağlık raporunun ücreti de 3 liradan 20 liraya çıkarıldı. Yapılan zamlar sağlık çalışanlarına yansıtılmadan devletin kasasına girecek. Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde sigortasız vatandaşları ilgilendiren önemli […]
21 Ağustos 2014 - 12:41 'de eklendi.
Sosyal güvencesi olmayan hastalara kötü bir haber de muayene ücretinden geldi.
15 lira olan SGK’sız muayene ücreti yüzde 100 zamlanarak 30 lira oldu. Devlet hastanesinden alınacak sağlık raporunun ücreti de 3 liradan 20 liraya çıkarıldı. Yapılan zamlar sağlık çalışanlarına yansıtılmadan devletin kasasına girecek.
Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde sigortasız vatandaşları ilgilendiren önemli bir değişiklik yaptı. Sosyal güvencesi olmayan veya Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında olup primini ödemeyen milyonlarca vatandaşın alacağı sağlık hizmetlerinde zamma gidildi.
Buna göre SGK’sız hastaların 15 lira 5 kuruş olan muayene ücreti 2 kat artarak 30 liraya çıktı. Aynı şekilde tetkik ve diğer sağlık hizmetleri için de zam yapılırken en büyük zam rapor alımlarında oldu. Önceden ortalama 3 liraya alınan iş göremez gibi raporlar 20 liraya çıkarıldı. Yapılan bu zamlar herhangi bir geliri olmayan yoksul vatandaşı zora soktu.
ANAYASA’YA AYKIRI
Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir, Türkiye’deki nüfusun neredeyse tamamının Genel Sağlık Sigortası kapsamında olduğunu hatırlatarak, “Kişinin SGK’ya müracaat etmemesi veya primlerini ödememesi durumunda kendi cebinden ödemek zorunda. Türkiye’de yaklaşık 8 milyon işsiz var. Bunların önemli bir kısmı sağlık hizmetlerini kendi cebinden ödeyerek alıyor” dedi.
Demir,”Herhangi bir geliri olmayan kişilerin zorunlu olarak alması gereken bir hizmet için ücretlendirme yapılması Anayasa’nın temel prensiplerine aykırıdır. SGK’yı batağa sürükleyen, kurumdaki yolsuzlukları önleyemeyen kişilerin buradaki zararları kapatmak için işsiz güçsüz insanların cebine el atmaları kabul edilemez. Bu zamlar SGK’daki açıkları kapatmak için yapıldığı çok açık” ifadelerini kullandı.
PRİMİNİ ÖDEMEYENE HİZMET YOK
Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşın tamamının primlerini ödemediğine dikkat çeken Sosyal Güvenlik Uzmanı Sadettin Orhan, “Resmi olmayan rakamlara göre bu sayı 2 milyondan fazla. Bu vatandaşlar prim ödemediği için sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Bununla ilgili yasal süreç başlatılıyor. Torba Kanunu’nda konuyla ilgili bir hüküm yer alıyor. Kanuna göre ödeme kolaylığı getirileceği bekleniyor” dedi.
Orhan, “Bağ-Kur’lu olup da primini yatırmadığından dolayı sağlık hizmeti alamayan 1 milyon civarında vatandaş var. Hepsininin toplamını düşünürsek sayı 3 milyonu geçiyor” diye konuştu.
3 milyondan fazla
SGK verilerine göre nüfusun yüzde 98.4’ü GSS kapsamında. Ancak özellikle işsiz vatandaşların çoğu primlerini ödemediği ve SGK’ya borçlu olduğu için GSS’den faydalanamıyor. Primini ödemeyen vatandaş sayısının da 3 milyonun üzerinde olduğu belirtiliyor.
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve 2025 yılı sonunda hedeflenen tahsilat rakamlarına ...
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.