11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
13:30 - TOBB’den KOBİ’lere Can Suyu!
“Sarı Nokta Hastalığı” adıyla da bilinen “yaşa bağlı maküler dejenerasyon” için devrim yaratacak bir tedavi yöntemine bir adım daha yaklaştı.
24 Temmuz 2018 - 13:16 'de eklendi.
Birmingham Üniversitesi bilimcileri, “Sarı Nokta Hastalığı” adıyla da bilinen “yaşa bağlı maküler dejenerasyon” için devrim yaratacak bir tedavi yöntemine bir adım daha yaklaştı. Ekip, sarı nokta hastalığının ilerleyişini özel bir göz damlası ile yavaşlatmayı amaçlıyor.
Ortalama insan ömrü uzarken, yaşa bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunları ile giderek daha sık karşılaşılmaya başlandı. Örneğin yaşa bağlı makula dejenerasyonu, gelişmiş ülkelerdeki görüş kaybı nedenlerinin başlıca nedeni durumuna geldi.
Sadece Birleşik Krallık’ta, sarı nokta hastalığının son aşamasına gelmiş olan 500.000 kişi var.
Sarı nokta hastalığının ilerleyişi, şu anda tıp profesyonelleri tarafından göze enjekte edilen görüş koruyucu ilaçlarla yavaşlatılabiliyor;
Roche’nin Lucentis’i ve Regeneron’un Eylea adlı ilacı gibi. Biyokimyacı Dr. Felicity de Cogan liderliğinde bir araştırma ekibi, bu ilaçları göze ulaştırmak için enjeksiyon yerine damlanın yeterli olacağı bir yöntem geliştiriyor.
Bir süre önce Investigative Ophthalmology & Visual Science (IOVS) dergisinde yayımlanan laboratuvar araştırmasında, söz konusu göz damlalarının, sıçanlar üzerinde tıpkı enjeksiyonlar gibi olumlu etki yaptığı belirtiliyor.
Hem küçük hem de büyük ilaç moleküllerinin göze topikal olarak ulaştırılması, gözün kendine özgü anatomisi ve fizyolojisi nedeniyle kolay değildir. Ekibin geliştirdiği göz damlasının ardında yatan teknoloji, ilacı retinaya (gözün arkasına) iletebilen bir peptid; bu peptid hücreye nüfuz edebiliyor. Bilimcilerin patent bekleyen bu göz damlaları, Amerika merkezli Macregen firmasına ait.
2019 yılının ilkbaharında klinik çalışmalara başlamayı planlayan ekipten Dr. de Cogan, göz damlasının geliştirilmesini tamamladıklarında, insanların tedaviyi kendi kendilerine uygulayabileceklerini vurguluyor.
Kaynak : https://medicalxpress.com/news/2018-07-closer-eye-age-related-macular-degeneration.html
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve 2025 yılı sonunda hedeflenen tahsilat rakamlarına ...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan giren müşteri ise bana, yaptığımız işin ne kadar değerli olduğunu yeniden ha...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıllık bileşik büyüme oranını (CAGR) yüzde 10 seviyesinde tutarak 2030 yılına k...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta ölç...
ABD’nin 2 Nisan’da açıkladığı “karşılıklı gümrük tarifeleri”...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.