Milyarlarca dolarlık sağlık pazarı yerli üretime açılıyor. Sektörde yerli üretimi destekleme kararı alan Sağlık Bakanlığı, İstanbul Sanayi Odası’nda sanayicilerle işbirliği fırsatlarını konuştu.
12 Nisan 2016 - 1:26 'de eklendi.
Türkiye, 80 milyon liralık nüfusuyla milyarlarca dolarlık sağlık pazarını yerli üretime açıyor. Sağlık sektöründe yerli üretimi destekleme kararı alan Sağlık Bakanlığı, dün tüm birimleriyle İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) sanayicilere sunum yaptı.
Çok sayıda sanayicinin katıldığı toplantıda somut projelerle ilgili yoğun görüşmeler gerçekleşti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı toplantıda bakanlığın tüm daire başkanları da hazır bulundu.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, halen 70 bin yatak kapasiteli hastane yatırımlarına bu yıl 25 bin yatağın daha ilave olacağını belirterek, “Sadece bir yılda aldığımız tıbbi malzemeye yapılan harcama 4 milyar lira. Bunu yerli üreticiden almak istiyoruz” diye konuştu.
Müezzinoğlu, “Türkiye yalnız tüketen olmayacak, aynı zamanda üretebilmeliyiz de. Sanayicilerimizin üretim altyapısı ve bilgi birikimi buna yeterli. Sağlık Bakanlığı ve sanayiciler bugüne kadar aynı masada oturmadı. Bugün buna ihtiyacımız var. Buna benzer bir toplantıyı Ankara’da da yapacağız” dedi.
SANAYİMİZ ÜRETECEK GÜÇTE
Toplantının ev sahipliği yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da, “Sağlık Bakanlığı ile yerli üretim kullanılmasında hemfikiriz” dedi. Bakanlığın giderlerinde teknoloji gerektiren ürün ve cihazların önemli yer tuttuğunu belirten Bahçıvan, “İmalat sanayimiz her türlü ekipmanı kolaylıkla üretebilecek güçte” diye konuştu.
İŞ ADAMLARI SORU YAĞMURUNA TUTTU
İSO’nun ilkini üçüncü havalimanı inşaatını üstlenen İGA yönetimiyle yaptığı sanayicilerle yatırımcıları bir araya getiren toplantıların ikincisinde Sağlık Bakanlığı ağırlandı. Toplantıya işadamlarının ilgisi büyüktü. Asansörcüden tıbbi malzeme üreticisine, jeneratör üreticisinden mermerciye kadar tüm sektörlerin yöneticilerinin katıldığı toplantıda işadamları, sağlık ihracatında yaşanılan sorunları anlattı.
Sağlık Bakanlığı bürokratları da, “Hangi ülke ihracatta sorun çıkarıyorsa bize iletin, o ülkeye mütekabiliyet kuralları gereği aynı işlemleri biz de uygulayalım” dedi.
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...