Dünyadaki sağlıkta dijitalleşme, biyoteknoloji ve aşı uygulamaları, ilaç ve tıbbi cihaz sektörleri hakkında gerekli bilgi altyapısı SETA tarafından düzenlenen bir raporda paylaşıldı.
16 Mayıs 2023 - 22:55 'de eklendi.
Sağlık sisteminin ekonomik açıdan sürdürülebilirliğini sağlayabilmek için tüm dünyada yenilikçi çözümler üretilmesi gerekiyor. Bunu yapamayan ülkelerin sağlık sistemlerinde ciddi sıkıntılar yaşaması bekleniyor.
Koronavirüs (COVID-19) salgını sağlık sektöründe ani değişimlere uyum sağlamanın önemini bir kez daha tüm dünyaya gösterirken SETA tarafından sağlıkta teknoloji ve geleceğin tartışıldığı yeni bir rapor hazırlandı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci tarafından hazırlanan raporda; dünyadaki sağlıkta dijitalleşme, biyoteknoloji ve aşı uygulamaları, ilaç ve tıbbi cihaz sektörleri hakkında gerekli bilgi altyapısı inşası amaçlandı.
Türkiye’de geliştirilen sağlıkta dijitalleşme, tıbbi cihaz ve ilaç sektörleri diğer ülkeler ile kıyaslanarak değerlendirildiği raporda; Türkiye’nin sağlık alanındaki güçlü yanları ile gelişmeye açık noktaları irdelenerek gelecek üzerine çıkarımlarda bulunuldu.
Raporu incelemek için buraya tıklayın.Tıbbi sarf malzemeleri yüzde 31 ile başı çekerken optik ve hastaya yardımcı cihazların ihracatı yüzde 1’de kalmaktadır.
Kaynak: Medimagazin
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştird...
Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kulla...
Gerçek şu ki, gözlük ve kontakt lensler halen görme bozukluk...
Süreyi geçirmeyin, hizmet devamlılığı ve hasta memnuniyeti i...
Almanya Gözlükçüler Birliği (ZVA), Yazılı olarak yapmış oldu...
Avustralyalı araştırmacılar, düzenli göz testlerinin bunama ...
Sağlık Bakanlığı, halk sağlığını korumak ve vatandaşların gü...
Alakasız SGK Belgeleriyle Optik Sektörü Hedefte – 200 TL’lik...
Küresel kontakt lens pazarı, 2024 itibarıyla yaklaşık 10 mil...