Dünyadaki sağlıkta dijitalleşme, biyoteknoloji ve aşı uygulamaları, ilaç ve tıbbi cihaz sektörleri hakkında gerekli bilgi altyapısı SETA tarafından düzenlenen bir raporda paylaşıldı.
16 Mayıs 2023 - 22:55 'de eklendi.
Sağlık sisteminin ekonomik açıdan sürdürülebilirliğini sağlayabilmek için tüm dünyada yenilikçi çözümler üretilmesi gerekiyor. Bunu yapamayan ülkelerin sağlık sistemlerinde ciddi sıkıntılar yaşaması bekleniyor.
Koronavirüs (COVID-19) salgını sağlık sektöründe ani değişimlere uyum sağlamanın önemini bir kez daha tüm dünyaya gösterirken SETA tarafından sağlıkta teknoloji ve geleceğin tartışıldığı yeni bir rapor hazırlandı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci tarafından hazırlanan raporda; dünyadaki sağlıkta dijitalleşme, biyoteknoloji ve aşı uygulamaları, ilaç ve tıbbi cihaz sektörleri hakkında gerekli bilgi altyapısı inşası amaçlandı.
Türkiye’de geliştirilen sağlıkta dijitalleşme, tıbbi cihaz ve ilaç sektörleri diğer ülkeler ile kıyaslanarak değerlendirildiği raporda; Türkiye’nin sağlık alanındaki güçlü yanları ile gelişmeye açık noktaları irdelenerek gelecek üzerine çıkarımlarda bulunuldu.
Raporu incelemek için buraya tıklayın.Tıbbi sarf malzemeleri yüzde 31 ile başı çekerken optik ve hastaya yardımcı cihazların ihracatı yüzde 1’de kalmaktadır.
Kaynak: Medimagazin
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...
Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...
Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...