
Gün, içimizdeki TRUVA atlarından kurtulma günüdür.
Değerli Meslektaşlarım,
Yedi uyuyanlar hikayesini herkes bilir. Yıllardır “Yedi uyuyanlardan bir farkımız kalmadı. Bir an önce, İçinde bulunduğumuz uyku halinden sıyrılıp, bu mesleğe sahip çıkacak insanları desteklememiz için “SON” bir şansımız olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Aileniz, meslek haysiyetiniz, iş adabınız, toplum içindeki sosyal durumunuz, gururunuz için 1 Gün, evet “SADECE BİR GÜN” Pikniğe, plaja, yazlığa gitmeyip, GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKINIZ ve oy vermeye geliniz.
Aksi takdirde, çok değil iki yıl sonra ağlamaktan gözünüzde yaş kalmayacak. Bakanlık koridorlarında yatarak, mesleğimizin altını oyanların oyuncağı olacaksınız. (olacağız).
Gün,
“MESLEĞİMİZİ PEŞKEŞ ÇEKTİĞİNİZ YETER ” deme günüdür.
Gün
hesap sorma günüdür !
Gün,
SGK memurlarının terlerini silmek için PEÇETE taşıyanlardan” kurtulma günüdür.
Gün,
Onurlu , küçük hesaplar peşinde koşmayan insanları görevlendirme günüdür.
Gün,
Zincir mağazaları,
Avanta peşindeki sözüm ona üniversiteleri,
sanayici geçinerek ortalıkta dolaşanları,
Terlikle resmi kurumlarda bizi temsil edenleri,
Akbaba gibi başımıza tünemiş leş bekler gibi karekod’tan sebeplenmeyi bekleyen bilgisayar firmalarını ve onların uzantılarını geldikleri yere göndererek bir nev-i ARINMA GÜNÜDÜR.
Gün,
İçimizdeki TRUVA atlarından kurtulma günüdür.
HERKES GÖZÜNÜ KULAĞINI DÖRT AÇMALI, DÜKKANININ DÖRT DUVARI ARASINA SIKIŞIP KALMAMALIDIR.
DIŞARIDA ESTİRİLMEYE ÇALIŞILAN ” YALAN RÜZGARI ” YAKIN BİR ZAMANDA DÜKKANINIZI ALIP GÖTÜRMEDEN BU RÜZGARI KÖKÜNDEN KESMELİSİNİZ.
Bu meslek ve Meslektaşlar için parmağını oynatan herkese SELAM OLSUN.
SAYGILARIMLA.
L.İREGÜN
Seçinlerin Pazar günü yapılması benim kanaatimce en doğru olanıdır. Rıfat KÜPELİ nin aday olduğu seçimde o günkü seçim Pazartesi günü yapılmış ve birçok gözlükçü/optisyen mağazalarını bırakıp oy kullanmaya gitmemiş yada gidememiştir.
Bu meslek için, herhangi bir meslek mensubumuz 1 gününü ayırıp da, demokratik hakkı gereği oy kullanmıyorsa, sonrasında da hiçbir konuda sitem etmemelidir. Siteden takip ettiğim kadarıyla, “ÜYE AİDAT BORCU BULUNANLAR DA OY KULLANABİLECEKLER”
Bir de şu nokta var, Karekod/Barkod uygulamasının mucidi elbette ki Abdullah AYDIN bey değil, Kemal bey yazmış, onun yazdığına istinaden söylüyorum, Konfederasyon ve ona bağlı Federasyon ve dernek yetkilileri de barkod/karekod a zaten karşı değiller. Onların karşı oldukları, bu uygulamaya geçiş şeklindeki sıkıntılar ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmektir. Uygulamanın önüne geçmekle, mağduriyetleri sezerek önlemeye çalışmak başka şeylerdir.
Karekod/barkod sisteminin mesleğimize getireceği ve götüreceği şeyler elbette ki olacaktır. Hepi topu yaptığımız bir gözlük, bu kadar teferruatlar için aldığımız bedel, hangi harcadığımız emeğin hakkını karşılıyor? En son TOOMB toplantısında SGK yetkilileri v.s. hiçbiri gözlük cam ve çerçeve fiyatları ile alakalı tek kelime etmemişlerdir. Bizlerden mükemmel beklentileri olan kişilerin, bu beklentilerin karşılanmasında harcanacak zaman, emek, amortisman, işletme mailiyetleri ve faaliyetlerimizi sağlıklı şekilde idame ettirebilecek kazancı da düşünmelidir. Bizler sağlık mesleği icare eden ama niyatinde de ticari işletmeleriz. Ticari olarak da kazanamazsak zaten bu hizmeti devam ettiremeyiz. Ama belki de yapılmak istenilen de, bu şekilde elemeler yapıp, bazıları için de avantajları ve kazançları arttırmaktır…
24 Haziran Pazar günü önemli bir gündür, sonuç her ne olursa olsun, öncelikle mesleğimiz açısından hayırlı olsun. Mesleği için de 1 gününü feda edemeyen arkadaşlarımız da zaten bir oy kullanmayı bile mesleği için çok görüyorsa, hiç kusura bakmasın, sahip çıkmadığı mesleğine sahip çıkacaklar her zaman olmuştur ve olacaktır.
Tüm meslektaşlarımız, sonucunda kim kazanırsa kazansın, mesleğine sahip çıkmaları konusunda duyarlı olamalıdır.
Saygı ve Sevgilerimle..
Engin PEKER