Reçetelerin reçete kayıt defterine kayıt zorunluluğu SGK sözleşmesinden değil 5193 sayılı yasa ve Yönetmelikten kaynaklanan bir zorunluluktur ve SGK sözleşmesinden bu hususun cezalandırılmıyor olması yasal zorunluluğu ortadan kaldırmamaktadır.
12 Ocak 2012 - 19:43 'de eklendi ve 10426 kez görüntülendi. A+A-
Yayınlamış olduğumuz haberin, Bazı Meslektaşlarımız tarafından “Reçete Kayıt Defteri” ne reçete kaydetme uygulamasının tamamen kaldırıldığı şeklinde anlaması nedeniyle bu konuda tekrar bir açıklama yapmamız gerektiğini düşünerek bu uyarıyı yapıyoruz.
Değerli Meslektaşlarımız,
Yayınlamış olduğumuz haberin, Bazı Meslektaşlarımız tarafından “Reçete Kayıt Defteri” ne reçete kaydetme uygulamasının tamamen kaldırıldığı şeklinde anlaşılması nedeniyle bu konuda tekrar bir açıklama yapmamız gerektiğini düşünerek bu uyarıyı yapıyoruz.
Reçetelerin reçete kayıt defterine kayıt zorunluluğu SGK sözleşmesinden değil 5193 sayılı yasa ve Yönetmelikten kaynaklanan bir zorunluluktur ve SGK sözleşmesinden bu hususun cezalandırılmıyor olması yasal zorunluluğu ortadan kaldırmamaktadır.
Yapılan haber, reçetelerin artık reçete kayıt defterine kaydının zorunlu olmadığı yönünde algılanmakta ve bu nedenle pek çok müessesenin konu ile ilgili olarak Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak denetimler sonucu ceza almaları sonucu doğuracaktır.
Bu sebeple;
REÇETE KAYIT DEFTERİ ZORUNLULUĞU 5193 SAYILI YÖNETMELİĞİMİZE GÖRE HALEN YASAL BİR ZORUNLULUKTUR. SGK YETKİLİLERİ CEZA YAZMAYABİLİR ANCAK İL SAGLIK MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILAN DENETİMLERDE ZOR DURUMDA KALMAMAK, CEZA YEMEMEK İÇİN REÇETE KAYIT DEFTERİNİZE KAYITLARI YAPMAYI UNUTMAYINIZ.
Çocuklarda uzağı görememe sorunu küresel bir sağlık krizine ...
Müessese vitrininde faaliyeti ile ilgili bilgileri, satışını...
Ankara’daki üniversite hastanelerinin yönetimlerinin alt bir...
Göz hassas bir organdır, önce bozmayın, sonra lütfen dokunma...
Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın, önlenebilecek vey...
Üretim kapasitesini ve istihdam sayısını artıran firma, yurt...
Ağustos ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalışt...
İzmirli Meslektaşlarımız Silmo Fuarına İzmir Ticaret Odası k...
Bakanlığımıza intikal eden muhtelif bilgilerden, gözlük çerç...
Hakkari'de gümrük kaçağı gözlük 804 litre akaryakıt ve telef...
sgk ceza yazmıyor demek yanlış olur ben 2 ay önce 2.000,00tl ceza yedim yazmayan arkadaşlara duyurulur.
LÜTFEN 2012 SGK OPTİK SÖZLEŞMESİNİ VE 5193 VE YÖNETMENLİĞİNİ DİKKATLİ OKUYUNUZ
1)ÖZET : REÇETE KAYIT DEFTERLERİNE REÇETELERİMİZİ KAYDETMEMİZ MESLEKİ MEVZUATIMIZA GÖRE YASAL BİR SORUMLULUKTUR ,MESLEKİ MEVZUATIMIZDAKİ CEZAİ MADDELER DOĞAL OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR OPTİSYENLİK MÜEESESELERİ YILDA EN AZ İKİ KEZ DENETLENİR
2) SGK İLE İMZALADIĞIMIZ OPTİK SÖZLEŞME PROTOKOLÜNDE ,(2011 ) SGK DENETÇİLERİ TARAFINDAN REÇETELERİNİZİN ,KAYITLARININ TUTULMADIĞI TESPİT EDİLİRSE 2000 TL PARA CEZASI KESİLİYORDU
2012 SÖZLEŞMESİNDE 2000 TL PARA CEZASI KALDIRILMIŞTIR ,REÇETE KAYIT YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜZÜ YERİNE GETİRMEDİĞİNİZ BELİRLENİRSE ,SGK DENETÇİLERİ ,İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE VE BAĞLI BULUNDUĞUNUZ DERNEĞE BİLDİRİYOR
saygılarımla
Değerli meslektaşlarımız; Reçete kayıt defterlerine, reçeteleri kayıt etmemiz, mesleki mevzuatımıza göre yasal zorunluluktur. Reçete kayıt defterindeki kayıt eksikliklerinden dolayı SGK denetçileri tarafından 2.000 TK ceza veriliyordu.2011 de bu anlamda mağdur olmuş çok sayıda meslektaşımız mevcuttur. Reçeteleri reçete kayıt defterine işleme zorunluluğuz ve sorumluluğumuz devam etmektedir. 2012 sözleşmesinde uygulanan 2000 tl Bu ceza hükmü kalktı. Böyle bir durumu SGK denetçileri tespit ettiğinde, durumu TC sağlık Bakanlığı il Müdürlüğüne ve varsa bağlı bulunduğu derneğe bildireceklerdir. O yazıdan reçete kayıt defteri işlenmesi tamamen kaldırılmıştır, sonucunu çıkarmayı anlamak, biraz bilgi eksikliğidir. Bunun için sözleşme metinini ve mesleki mevzuatımızı lütfen dikkatli okuyunuz. optisyeninsesinin bu uyarısı… Read more »