Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Rıfat Küpeli, optisyenlerin her şeyi satamamasına rağmen ticarethane olarak görülmesinin yanlış olduğunu savundu. Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu ile Gaziantep Gözlükçüler Derneği işbirliğiyle Novotel’de Optik Semineri düzenlendi. Seminere Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Rıfat Küpeli, Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Anadolu Federasyon Başkanı Taylan Küçüker, Gaziantep Optisyen Gözlükçüler […]
20 Şubat 2012 - 13:34 'de eklendi.
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Rıfat Küpeli, optisyenlerin her şeyi satamamasına rağmen ticarethane olarak görülmesinin yanlış olduğunu savundu.
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu ile Gaziantep Gözlükçüler Derneği işbirliğiyle Novotel’de Optik Semineri düzenlendi. Seminere Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Rıfat Küpeli, Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Anadolu Federasyon Başkanı Taylan Küçüker, Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Derneği Başkanı Kamil Birimoğlu, SGK Tıbbi Malzemeler Daire Başkanı Optik Şube Müdürü Şükriye Vural, SGK İl Müdürü Ahmet Yetim, Türkiye Gözlük Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Dibi ile kentimizdeki gözlükçü ve optisyenler katıldı.
“KAREKOD UYGULAMASINDA GEÇ KALINDI”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Derneği Başkanı Kamil Birimoğlu yaptı. Her yıl olduğu gibi SGK ile 2012 yılı için sözleşme yaptıklarını anımsatan Birimoğlu, 2011 yılında muhtelif tarihlerde konfederasyon ve federasyon önderliğinde birliktelik sağlayarak komisyonlar oluşturduklarını söyledi. 2012 yılı optik sözleşmesi kapsamında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eden Birimoğlu, şöyle konuştu: “2012 yılı içerisinde optikle ilgili güncelleştirmelere ihtiyaç duymaktayız. 1 Mart’ta yürürlüğe girecek olan karekod uygulaması aslında geç kalınmış bir uygulamadır. Bu uygulama optisyenler için yararlı olduğundan destekliyoruz. SGK’nın bu uygulama ile amacı hak sahiplerine kalite standardı yüksek ürünler sunmaktır. SGK tarafından başlatılacak olan karekod uygulaması konfederasyonumuz tarafından da desteklenmektedir.”
“MESLEĞİMİZ ÇOK ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Anadolu Federasyon Başkanı Taylan Küçüker, mesleklerinin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, birçok problemlerinin olduğunu açıkladı. Şu anda karekod uygulamasının güncel olduğunu ifade eden Küçüker, konfederasyonun 23 dernekten meydana geldiğini söyledi. Genel Merkezin Ankara’da olduğunu vurgulayan Küçüker şöyle konuştu: “Türkiye’de 19 tane konfederasyon var. Bazı meslektaşlarımız ‘barkod, karekod uygulaması nereden çıktı’ diyorlar. Devlet artık bir ürünün üretildiği andan itibaren ulaştığı eczane ve optisyenlere kadar izleyip takip etmek ve gerçek istatistik bilgilerini çıkartmak istiyor. Sağlık harcamalarımız şu anda 46 katrilyona ulaştı. Tabi ki bu durum dünyadaki bütün ülkelerin problemi, Almanya’da Gayri Safi Milli Hâsıla’nın yüzde 11’ini sağlık harcamaları oluşturuyor. Devletimiz ilaca 16 katrilyon para ödüyor. Gözlük sektörüne gelince yılda altı buçuk milyon gözlük alınıyor, yeşil kartla bunun 10 milyonu aşacağını tahmin ediyoruz.”
“OPTİSYENLER TİCARETHANEYSE NEDEN HERŞEYİ SATAMIYOR?”
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Rıfat Küpeli, konfederasyonun 4 federasyondan oluştuğunu söyledi. Optisyenlerin hepsinin mesleğe olan inancıyla sorunlarla mücadele ettiklerini belirten Küpeli, konfederasyonun içinde bulunmak istemeyenlerin bir cephe olduğunu açıkladı. Konfederasyon olarak sıkıntıları aşıp yeri geldiğinde meslektaşlarını bilgilendireceklerini kaydeden Küpeli şöyle konuştu: “Son geldiğimiz aşamada birçok sivil toplum kuruluşu konfederasyonun dışındaydı. Ayrı fikirde olmayan kişiler bile bugün aynı çatının altında olmamız gerektiğini düşünerek yola çıktık ve süreç gayet güzel gidiyor. Şu ana kadar hemen hemen yaptığım her toplantıda optisyenlik mesleğinin birer ticarethane olmadığını iddia ettim. Bizim mesleğimiz ticarethaneyse karlılık ön planda olmalıdır. Benim yerim Sirkeci’de en çok satılan cep telefonu aksesuarı. Bayram geldiğinde bütün dükkânlar kapısının önüne çikolata koyarak satıyor ama ben satamıyorum. İşyerimin önünde çuvallarla Antepfıstığı satıldı, ben bir avuç bile satamadım. Optisyenler madem ticarethaneyse neden her şeyi satamıyor. Bu kadar sıkıştırılmış bir mesleğin ticaret yapması mümkün mü?”
Bu konu ile ilgili Video haberimizi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
http://optisyeninsesi.tv/genel/rifat-kupeli-gozlukculuk-ticaret-midir-87.html
Haber Kaynağı :http://gaziantepgunes.com/HaberDetay.aspx?Hid=41768&Durum=1
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Baskan senden Allah razı olsun