Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası tarafından optisyenlik mesleğinin hafızası özelliği taşıyacak bir müze ve kütüphane projesine imza atıldı.
03 Mayıs 2024 - 17:31 'de eklendi.
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE OPTİSYENLİK MÜZE VE KÜTÜPHANESİ AÇILDI.
Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası tarafından optisyenlik mesleğinin hafızası özelliği taşıyacak bir müze ve kütüphane projesine imza atıldı.
Projeye 2022 yılında XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Oda Başkanı Ecz. Taylan KÜÇÜKER ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan AKKOYUN’ un Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bünyesinde bir Müze ve Kütüphane oluşturma talebini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne iletmesi ile başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ tarafından projenin memnuniyetle karşılanması üzerine müze ve kütüphane çalışmalarına başlandı.
2022 yılından günümüze kadar yoğun çalışmalar neticesinde Optisyenlik Müze ve Kütüphanesi projesinde sona gelindi. Altyapı çalışmaları ve malzeme temini süreci tamamlanan XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası Müze ve Kütüphanesi Sivas İlinde ziyaretçilere açıldı.
Müze ve Kütüphane’nin ilk olarak altyapı çalışmaları tamamlandı. Müze ve Kütüphane’nin mimari çizimler Bursa Sağlık Tarihi Müzesi Optisyenlik Bölümünün kurulumunu sağlayan Acıbadem Üniversitesi Öğr. Gör. Turgut ÇAKAR’ ın gönüllü desteği ile gerçekleştirildi. Mimari çizime uygun olarak mobilyalar ve alt yapı ihtiyaçları XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası’nın maddi desteği ile tamamlandı. Müzeye bağışlanan malzeme ve cihazlar ise bağışçılarının ve kurumların adı ile müzedeki yerini aldı.
Müze ve kütüphanenin açılışı 02.05.2024 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ, XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Oda Başkanı Ecz. Taylan KÜÇÜKER ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erdoğan ÖZDEMİR tarafından gerçekleştirildi.
Optisyenlik mesleği ile ilgili birçok malzeme ve materyalin yer aldığı müze mesleğin dünü ve bugününe ışık tutmakta ve ziyaretçilerini beklemektedir. Üniversite bünyesinde bulunması ve müstakil olmasından dolayı Türkiye’de bir ilk olan Optisyenlik Müze ve Kütüphanesinin optisyenlik sektörüne ve öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz.
Küresel gözlük pazarı büyüklüğünün 2022'de 170,53 Milyar ABD...
Türkiye’de her üç çocuktan birinin göz bozukluğu yaşadığı ve...
Kollarınızı iyice uzatmadan yakını okuyamayacak duruma geldi...
Satışa sunulan mal ve hizmetlere ilişkin satış fiyatı, birim...
Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumh...
Temmuz ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştı...
Optisyenlik müesseselerinde mesul müdür harici çalışacak ola...
Zincir mağazalar nasıl bu fiyatları sağlıyor ve ne tip halkl...
İnternetin inanılmaz ilerleyişi ile artık her şey avucumuzun...
Çoğumuz için, aksiyon dolu ve yorucu bir gün, tipik bir raha...