11:55 - SGK Desteği bir kırıntı kaldı
10:42 - Gözlükte kalite ve güvenden ödün yok
13:30 - Erasmus + Doktora Staj Hareketliliği ile İlgili Bir Deneyim
10:32 - 2025 Nisan ayı SGK Reçete bedelleri ödemesi
09:01 - 15 Temmuz Günümüz Kutlu Olsun.
16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
İstanbul Okan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Erdoğan Özdemir’in başkanlığında, optisyenlik müesseselerinde çalışan 203 optisyeni kapsayan bir araştırma gerçekleştirdi.
24 Ocak 2020 - 19:20 'de eklendi.
ABD merkezli alan indekslerinde taranan (web of science) “International Journal of Education in Mathematics, Science and Technology” dergisinde yayınlanan (https://ijemst.net/index.php/ijemst/article/view/728) makalede optik sektörü açısından ilginç bulgular yer almaktadır.
Araştırmada İstanbul’da faaliyet gösteren optisyenlik müesseselerinde çalışan optisyenlerin optik fizik kavramları ile ilgili kavramsal anlama düzeyi araştırıldı. Araştırmaya katılan optisyenlerin %36’sı kadın, %64’ü ise erkektir. Katılımcıların %42’si 1-4; %19’u 5-9; %12’si 10-14 yıl aralığında sektör sektörde çalışmaktadır. Ayrıca %27’si ise 15 yıldan daha fazla süredir optik sektöründe çalışmaktadır.
Dr. Erdoğan Özdemir
Araştırmada veriler çeşitli araştırmacılar tarafından geliştirilmiş olan Açık Uçlu Sorular, Kavram Karikatürlerinin yanı sıra Sokoloff tarafından geliştirilen “Işık ve Optik Kavramsal Değerlendirme Testi” ile toplanmıştır.
Araştırma sonucunda optisyenlerin optik kavramları ile ilgili kavramsal anlama düzeylerinin düşük olduğu ayrıca optisyenlerin birçok kavram yanılgısı ve eksik öğrenmeye sahip olduğu anlaşılmıştır.
Optisyenlerin öne çıkan kavram yanılgıları şu şekildedir; Beyaz tüm cisimler ışık kaynağıdır. Işık olmayan bir ortamda görüntü oluşabilir.
Bir cismin görüntüsü ışınların gözden yansıyarak cisme ulaşması ile oluşur. Işık cismi parlaklaştırdığı için cismin görüntüsü oluşur.
Araştırmada optisyenlerin en fazla kavram yanılgısı ve eksik öğrenmesi olan optik konularının ise polarizasyon, gölge oluşumu, ince ve kalın kenarlı merceklerde odak uzaklığı, yansıma yasaları olduğu ifade edilmiştir.
Araştırmada optisyenlerin gözün optik sistemi, kırma kusurlarının anlaşılması için son derece önemli olan optik kavramlarını doğru öğrenmesinin mesleki bilgi ve becerileri açısından son derece önemli olduğu vurgulanmıştır.
Bu araştırma sonuçlarına bakarak hem optik sektöründe çalışan optisyenlerin hem de üniversitelerde öğrenim gören optisyen adaylarının optik kavramlarını daha iyi öğrenmesinin yollarını aramanın gerekliliği anlaşılmaktadır.
Dr. Erdoğan Özdemir
Devletin cam ve çerçeve için verdiği 130 liralık destek, yükselen fiyatlar karşısında yetmiyor. Çocuklarının gözleri için endişelenen a...
Göz sağlığında kaliteyi öncelik yapan ve yerli üretimiyle sektöre yön veren Erzirve Optik’in Yönetim Kurulu Başkanı Recep Hirik, Meltem...
Kimin nerede doğduğundan çok, nerede ışık olabildiği önemli diye düşünüyorum. Artık dünya küreselleşirken ve yerelleşirken bu dengeyi s...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık bankalar gelen ödemeleri bir gün bekletemeyeceklerdir. Ödemelerinizi almanız g...
Devletin cam ve çerçeve için verdiği 130 liralık destek, yük...
Kimin nerede doğduğundan çok, nerede ışık olabildiği önemli ...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.