Fransa’nın en büyük gözlük imalatçısı Optic 2000′ in fabrikasına yaptığı gezi sırasında konuşan Hamon, Almanya’nın bu haksız rekabet avantajını kaybetmek istemediğini söyledi. Fransa rekabet sıralamasında düştü. Fransız bakan şöyle devam etti: “Almanya’nın rekabet gücünü ayda 400 euro ödeyen işlere dayandırmadığı bir sosyal politika uygulamasını istiyorum. Yeni hükümetin tarım ekonomisi, saatlik ücreti 7 euro olan işlere […]
25 Eylül 2013 - 10:48 'de eklendi.
Fransa’nın en büyük gözlük imalatçısı Optic 2000′ in fabrikasına yaptığı gezi sırasında konuşan Hamon, Almanya’nın bu haksız rekabet avantajını kaybetmek istemediğini söyledi.
Fransa rekabet sıralamasında düştü.
Fransız bakan şöyle devam etti:
“Almanya’nın rekabet gücünü ayda 400 euro ödeyen işlere dayandırmadığı bir sosyal politika uygulamasını istiyorum. Yeni hükümetin tarım ekonomisi, saatlik ücreti 7 euro olan işlere dayanmamalı. İşçilere daha az ücret ödenmesi üzerine kurulu bir rekabete dayanmayan bir ekonomik model ile eşit koşullarda faaliyet göstermeli.”
Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nun rekabet gücü verilerine göre, Fransa 23. sıraya düştü. 2005’te ise 11. sırada yer alıyordu. Almanya ise 6. sıradan 4’üncülüğe yükseldi.
Uluslararası Para Fonu IMF verilerine göre ise Fransa’nın borçları Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın yüzde 95’ine yükselmiş durumda.
‘İmalat sektörümüzü korumak zorundayız’
Hükümet, ticari açığın ekonomik büyüme çabalarını olumsuz etkilemesinden korkuyor.
Optic 2000 firması son 10 yılda yurt dışındaki istihdamının üçte birini kaybetti.
Optic 2000’in Fransa’da üretime öncelik verdiğini ve istihdamını Fransa’ya kaydırmada istekli olduğunu vurgulayan Hamon, “Fransa, fabrika işçilerinin yerini kuaförlerin ve fast-food dağıtımcılarının aldığı bir hizmet ekonomisi haline gelemez. İmalat sektörümüzü korumak zorundayız.” dedi.
Almanya’da seçimlere birkaç gün kala, Fransız ekonomi bakanı, rekabette eşitlik sağlanması için Almanya’da ücretlerin yükseltilmesi çağrısında bulundu.
Sosyal Ekonomi Bakanı Benoit Hamon, Almanya’ yı, ücretleri yapay bir şekilde düşük tutarak Avrupa’ya karşı haksız avantaj elde etmekle suçladı.
BBC’ye konuşan Hamon, Almanya’nın yeni kurulacak hükümetini “kurallara uygun davranmaya” çağırdı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ana rakibi, ülke çapında bir asgari ücret uygulamasını seçim kampanyasının merkezine aldı.
Merkel ise rekabet gücünü artırması için Fransa’yı ücretleri düşürmeye çağırdı.
Ücretler ve rekabet
Hamon, işçi hakları konusunda reform çağrıları yapılırken “Avrupa’da bazı ülkelerin istihdamla ilgili yönergeleri ihlâl ederek işçilere düşük ücret ödediğini” vurguladı.
Fransa’da işçi ücretlerinin yüksek olması nedeniyle, üretilen malların fiyatı daha pahalı.
Almanya’da ise istihdam alanında yapılan reformlarla getirilen düşük ücret uygulaması sayesinde bu ülkenin malları daha ucuz hale geldi.
Fransa, ekonomik büyümeyi sağlamak için ihracatını arttırmak zorunda. En büyük ihracat pazarı ise Almanya.
İstatistikler, Fransız mallarının fiyatının yüksek olması nedeniyle, son yıllarda Fransa’nın Almanya’ya ihracatının bu ülkeden yaptığı ithalata oranla azaldığını gösteriyor.
İki büyük Avrupa ülkesi arasındaki ilişki, rekabetteki bu değişim nedeniyle sorun yaşıyor.
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...