Sana muayene için gelen ve gözlerinden şikayetçi olan her hastaya gösterdiğin harfleri tanımlayamadığı zaman aynı tutumu mu sergiliyorsun?
14 Nisan 2011 - 22:29 'de eklendi.
İskenderun- Sağlık alanındaki devrimlere her geçen gün bir yenisi eklense de, özel hastane ile devlet hastanesi arasındaki farkı yaratan insana yapılan muamele. Özel hastanedeki “Hoş geldiniz, şikayetiniz nedir” cümlesi Devlet Hastanesi’nde sen daha şikayetini söylerken “reçete yazmak” oluyor.
Devlet hastanesi ile özel hastanedeki insani davranış biçimi aynı olmaz. Hatta bazı vatandaşta soruyor; “neden özel hastanede gülücükleri yüzünden eksik olmayan personel devlet hastanesinde yok?” diye..Güler yüzden vazgeçtik, bazen öyle davranış biçimleriyle karşılaşıyorsunuz ki, yaptığı işten memnun olmayan hastane çalışanının hırsını hastadan alıyor zannedersiniz. Bu tutum özellikle devlet daireleri çalışanlarında zirve yapmıştır.
Neyse.. Lafı fazla uzatmayalım.. Büyüklere saygı en karakteristik özelliğimiz olduğu için bu yazıyı kaleme aldığımı peşinen belirteyim…
Yer: Özel İskenderun Gelişim Hastanesi..
Doktor: Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Hakan Kahraman
70 yaşındaki bir hastanın gözlerinde kaşıntı mevcut ve aynı zamanda uzak ve yakın gözlük camlarının değişmesi gerekiyor.
Dr.Kahraman rutin göz muayenesini yapıyor ve ardından hasta kadın için en uygun gözlük numarasını tespit edebilmek amacıyla görme keskinliği ölçümüne geçiyor. Hasta kadından büyükten küçüğe sıralanan harf ya da sayıları belli mesafeden okumasını istiyor.
Gözünde sulanma ve kaşıntı olan hasta kadın bir harfi okuyamıyor.
Dr.Hakan Kahraman’ın 70 yaşındaki hastaya yanıtı ise “okuman yazman yok mu?” oluyor. Muayene odasında bulunan refakatçı da Dr.Kahraman’a hastanın ‘okumasının da yazmasının da’ olduğunu hatırlatıyor. Gözlük muayenesinde Dr.Kahraman hastanın sağ ve sol gözüne, en rahat görüşü sağlayan cam numaralarını tespit için çeşitli mercek ya da gözlük camları yerleştiriyor.
Sağ göze yerleştirilen mercek hastaya ideal görüş keskinliği sağlıyor, ama sol gözde hasta net görüş açısından biraz kararsızlık yaşıyor ve Dr. Kahraman’dan aynı anda her iki göze de mercek takmasını istiyor.
Dr.Hakan Kahraman’ın 70 yaşındaki kadın hastaya yanıtı, “bizi meşgul ediyorsun, diğer gözün tamam, bir daha mercek takamam” oluyor.
Dr.Hakan Kahraman Paris’te Pierre Vemari Curie Üniversitesi’nde (hastanenin sitesindeki özgeçmişinde böyle yazıyor, doğrusu herhalde Pierre&Marie Curie Üniversitesi olsa gerek) göz hastalıkları ihtisası yapmış. İhtisasını Fransa’da yaptığı belli. Çünkü gelenek ve göreneklere ‘Fransız’..
70 yaşında annesi ya da teyzesi olabilecek yaştaki bir hastaya önce alaycı ve nezaket kurallarıyla bağdaşmayan bir ifadeyle ‘okuman yazman yok mu’, ardından da hastanın kendisini meşgul ettiğini söyleyen ‘şikayet’ cümlesinden de başka sonuç çıkarılamaz..
Hasta refakatçısının Dr.Kahraman’a belirttiği üzere, hastanın okuması da yazması da var. Bu noktada sormak lazım Dr.Kahraman’a:
Sana muayene için gelen ve gözlerinden şikayetçi olan her hastaya gösterdiğin harfleri tanımlayamadığı zaman aynı tutumu mu sergiliyorsun?
Anlaşılan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr.Hakan Kahraman’ın hastası olabilmek için ya üniversite mezunu olmak ya da Fransa’da eğitim almak gerekiyor.
Meşguliyete gelince..
Özel İskenderun Deniz Tıp Merkezi, İstanbul’dan bir göz hastalıkları uzmanı transfer etmiş. Dr.Yahya Sıddıkoğlu..
Göz hastalıklarında uzman..
Şimdi telefonu elinize alın ve İskenderun Deniz Tıp Merkezi’nin telefonunu çevirin, göz doktoruna muayene için randevu talep edin, Dr.Yahya Sıddıkoğlu’nun haziran ayına kadar dolu olduğu, bu tarihten önce ‘randevu veremiyoruz’ yanıtını alırsınız..
Denemesi bedava..
Oysa İskenderun Gelişim Hastanesi’ni arayın ve Dr.Hakan Kahraman’dan muayene için randevu isteyin, 2 saat sonraya size randevu verirler..
Hesap ortada..
Kimin meşgul olduğuna vatandaş en iyi kararı veriyor ve kendisine en iyi hizmeti, en sıcak yaklaşımı gösteren doktora koşuyor.
Burnu ‘Mir uzay üssü’ civarlarında gezenlere duyurulur…
Üstüne üstlük Dr.Kahraman’ın yazdığı yeni gözlük camlarının hastaya ideal görüşü sağlamadığını da belirtelim.. Bu hasta SGK’dan ücretsiz gözlük camı alma hakkını haybeden kaybetti. Bir süre beklemesi ya da önce başka bir göz doktoruna muayene olup ardından yeni gözlük camlarını cebinden ödeyerek alması gerekecek..
Seyhan Tan
KAYNAK: http://www.iskenderunhaber.com/2011/04/olmadi-hakan-kahraman/
Bu sayfada yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan Optisyeninsesi Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Gerçekten böyle terbiyesiz bir adam bende bugün gittim ve bana şikayetin ne diye sordu online ders aldığımı ve gözlerimin ekrana bakarken acıdığını söyledim bana banane senin dersinden bana şikayetini söyle dedi