20. Bölge Kuzeydoğu Opitsyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Küçüker obezite ile ilgili yaptığı açıklamada, “Doğru beslenme alışkanlıkları eğitimle kazandırılmalıdır.
22 Nisan 2021 - 15:05 'de eklendi.
20. Bölge Kuzeydoğu Opitsyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Küçüker yaptığı açıklamada, “Tütün, uyuşturucu, alkol, obezite ile mutlaka eğitimle mücadele etmemiz gerekli alanlardır. Alışkanlık oluşmuş bireylerle ilgili mücadelenin yanında söz konusu konular ile ilgili olarak ilköğretimden başlayarak orta öğretimde ve hatta Üniversitelerde ders olarak okutulmalıdır.
Alkol, tütün, uyuşturucu kullanmayan nesiller yetiştirilmesi hedeflenmelidir. Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı bu konuda eş güdümlü çalışarak projeler üretmelidir. Bu eğitimler ebeveynlerin de çocuklarına davranışını da kapsamalıdır. Bütün insanlar doğru beslenme, alkol tütün ve uyuşturucudan uzak durarak birazda hareket ederek çok sayıda sağlık probleminden korunur.
Ebeveynler tablet, bilgisayar, televizyon, akıllı telefon kullanımına kısıtlama getirilmeli kullanırken düzenli molalar verilmelidir. Ekran karşısında 20 dakikalık bir çalışmanın ardından verilen aralarda gözler, yakına odaklanılmayan bir uğraş ile dinlendirilmelidir. Örneğin çocuk ders aralarında ekran başından kalkıp cep telefonuna geçmemeli ya da bilgisayar oyununa yönlenmemelidir.
Online derslerin dışındaki ekran kullanımlarında dünyada genel kabul gören süre 20-20-20 kuralıdır. Yani her 20 dakikada bir 20 saniye boyunca, 6 metre ya da daha uzağa bakılmalıdır.
Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, yeni doğan, okul öncesi ve okul çağı çocuklarını kapsayan “Ulusal Görme Taraması Programı Genelgesi’ni hazırlayıp 81 ile gönderdiklerini kaydetti.
Genelge ile bebeklerde ve okul öncesi dönemde yapılan görme taramalarını okul çağını da kapsayacak şekilde genişletildi. Göz ve görme sağlığı açısından, bu Tarama Programlarının yetişkinleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi bireylerin ve toplumun Göz Görme sağlığı ve bakım hizmetleri adına en büyük beklentimizdir.
Periyodik göz muayenesi, gözlük kullanmanın ekonomilere üretime çalışma hayatına katkısı büyüktür. Trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarının, çevreye verilen zararın azalmasını, körlüğe neden olan hastalıkların erken teşhisine imkân verir. Gözlük çağdaş bir toplum inşa etmenin anahtarıdır” dedi.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...