
T.O.O.M.D. nin 37. Olağan Seçimli Genel Kurulu 24 Haziran 2012 tarihinde yapılan seçimler sonucunda göreve gelen Yönetim Kurulumuz, ilk toplantısında görev dağılımı yaparak çalışmalarına başlamıştır.
Derneklerde yetkili organlar ;
* Genel Kurul
* Yönetim Kurulu
* Denetleme Kurulu
* Etik ve Danışma Kurulu şeklindedir.
Görüldüğü gibi genel kuruldan sonra en yetkili kurul Yönetim Kuruludur. Genel Kurullar başkan seçmez yönetim kurulunu seçer, yönetim kurulu da kendi içinde görev dağılımı yapar.
Meslektaşlarımızın da bildiği gibi Temmuz ve Ağustos 2012 dönemi karekod –TİTUBB çalışmaları nedeniyle ve derneğimizin personeli biz göreve gelmeden işten çıkartıldığı için tüm yönetim kurulumuz olağanüstü bir çalışmaları ile bu süreci sorunsuz atlattık.
Yönetim Kurulumuz çalışmaya başladığı andan itibaren tüm sektör temsilcileri ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları arasında meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak için görüşmelere başladı.
Yönetim Kurulu çalışmalarımızın öznesi meslek olan ve birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için yaşanan süreci iyi yönetemediği için eski başkanımızla bu süreç aşılamamıştır.
Yönetim Kurulumuzun ilkesi gereği yönetimde yaşanan sorunlar ile meslektaşlarımızı meşgul etmemek amacıyla sizlerle paylaşılamamış ve kendi içinde çözmeye çalışmıştır. Ancak bu mümkün olamamıştır.
Yönetim Kurulumuzun ortak kararı ile 22 Şubat 2013 tarihinde 10:00 da yapılması planlanan toplantı, eski başkan tarafından gelen talep ile saat 17:00 de yapılması kararlaştırılmıştır. Ancak kendisi tarafından belirlenen saatte toplantıya katılmamış ve katılamayacağını ise maalesef yönetim kurulu üyesi olmayan bir meslektaşımıza bildirmiştir.
25.02.2013 tarihinde dernek merkezimizde yönetim kurulu üyeleri asil ve yedekleri, denetleme kurulu üyeleri ve Etik Kurul üyelerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.
Bu toplantıya eski başkanımız da katılmasına rağmen maalesef katılmadığını açıklamıştır. Bilgilendirme toplantısında dile getirdiğimiz gibi “Yönetim Kurulumuzun tamamı göreve geldiği andan itibaren bize verilen yetki ile meslektaşlarımız arasında hiçbir ayrışmaya meydan vermeden, ötekileştirmeden birlik ve beraberlik için çıktığımız yolda hizmet idi” ancak bunun eski başkan ile mümkün olmadığı anlaşılınca görev değişikliği yapmak zorunda kaldık.
Derneğimizin amacı, tüzüğümüz de de yazdığı gibi “Türkiye'deki optik meslek mensupları arasında birlik ve beraberliği sağlamak, onların mesleki menfaatlerini korumak ”ilkesine uygun hareket edemeyen eski başkanımızın söylemleri ile eylemleri arasında farklılıklar olması nedeni ile, Yönetim Kulumuz dernek amaçlarının yerine getirilebilmesi için görev değişikliği yapmıştır.
Görev değişikliği Derneğimizin çalışmalarına hız kazandırarak üye meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması ,bütün mesleki kurum, kuruluşlarla meslek öznesi doğrultusunda çalışmalar yapmaktır.
.
TOOMD YÖNETİM KURULU
Yönetim susuyor. Başkaları konuşuyor.