Yeni robot, kontakt lensleri takmak ve çıkarmak için gereken kuvveti tam olarak ölçmek için vantuz kullanıyor.
14 Kasım 2020 - 10:47 'de eklendi.
Kulağa bilim kurgu gibi geliyor ve bazı kontakt lens kullanıcıları, bir robotun lenslerin takılmasını ve çıkarılmasını gerçekten üstlenmesi gerektiğine dair bir hisse kapılabilir.
Ancak Florida’dan mucit Craig Hershoff, çeşitli nedenlerle kontakt lenslerini kendileri kullanamayan, etkilenenlere yardım etmek istiyor.
ABD’de medyanın tepkisi muazzam!
Hershoff, üç kornea naklinden sonra yıllarca skleral lensler taşıyor. İlerleyen yaşla birlikte kontakt lenslerini kendi başına takamama ve yardım edecek kimsenin olmaması korkusu, yeni nesil Cliara lens robotunu (Kontakt Lens Yerleştirme ve Çıkarma Aparatı) icat etmesine neden oldu. , Hershoff’un yıllar önce icat ettiği yeni robot, kontakt lensleri takmak ve çıkarmak için gereken kuvveti tam olarak ölçmek için vantuz kullanıyor.
Farklı kontakt lens kullanımı
Hershoff, CNN’e verdiği demeçte, “Bu cihazla ilgili benzersiz ve özel olan şey, lensin nereye gittiğini ve tam olarak nasıl yerleştirildiğini görebilmeniz için bir kamera takılmış olmasıdır” dedi . “Cihazı kontrol ettiğiniz ve son derece nazik ve güvenli olduğu için herhangi bir endişe veya stres ortadan kalktı.” Yine de kullanıcı, cihazın uygun olduğundan emin olmak için bir gözlükçüye danışmalıdır.
Kullanım sırasında, kontakt lens kullanıcısı aşağıya bakar ve sağ göze yerleştirildiğinde sol göz bir video ekranına odaklanır. Sol göz, kontakt lensin sağ göze yerleştirildiği gerçek zamanlı bir videoyu görür, böylece kullanıcı lensin hareketini her zaman takip edebilir. Kullanıcı daha sonra cihaza göze gitmesi için komut verir ve çok hassas kuvvet sensörleri kontak lens takılırken bir kontağı algılar ve cihazın hareket etmesini durdurur. Takıldıktan sonra cihaz aşağı doğru geri çekilir. Bu mucidin açıklamasıdır.
Hershoff, “Bunun pek çok insana gerçekten yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Titreme veya nörolojik bozukluğu olan veya gözlerine dokunmaktan korkan herkes kullanabilir. Dedi.
Cliara lens robotu şu anda klinik test aşamasındadır ve ticari kullanıma hazır.
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Kontakt lens hakkında hiçbir bilgisi, eğitimi, tecrübesi olmayan vatandaş reçete ile satın aldığı kontakt lensi kendisi takıp çıkarabilir, aynı işi elin adamı robota yaptırabilir ama Türkiye’de kerameti kendinden menkul aklı evveller optisyenlik eğitimi almış meslek adamına lens satışına izin verir ama hekim reçetesiyle lensi satın alan hastasına tatbikini yasaklar!.
Mesleğimize çöken bu köhne zihniyeti kazımak için yeni jenerasyona çok iş düşüyor.