Geçtiğimiz ay dövizdeki artış ile birlikte Optisyenlik müesseseleri SGK Kurumuna vermiş oldukları gözlükler için fark talep etmeye başladı.
08 Aralık 2018 - 10:34 'de eklendi.
Bir çok Optisyenlik müessesesi, vermiş olduğu gözlükler için hastalardan fark talep etmemekteydi. Ama bugünkü şartlarda fark almadan gözlük vermek imkânsızlaştı.
14 yıldan bu yana Sosyal Güvenlik kurumu, Optisyenlik müesseseleri ile her yıl anlaşma imzalamasına rağmen, maalesef o günden bu güne sigortalılarına yapmış olduğu gözlük yardımını artırmadı.
Artık Gözlükçüler Fark Alıyor!
Toplum, 10.00.-TL ye cam, 37.80.-TL ye çerçeve olamayacağını gözlükçülerin ortak tavır almaya başlaması ile öğrendi. Demek ki bir şeyleri başarmak için ortak hareket etmek gerekiyor.
Gözlükçülerin fark almaya başlaması üzerine bazı reçete sahipleri Optisyenlik Müesseselerini SGK Kurumuna şikayet edeceklerini öne sürerek fark vermek istemiyorlar.
Optisyenlik müesseselerinin satmış oldukları ürünlerde belirlenmiş üst limit yoktur. Özel Hastanelerin, alacağı farkın oranı bakanlar kurulu kararı ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen miktarda sağlık hizmetleri bedeline ilaveten ücret alabilirler.
Şikayet Edeceğim
Fark ücreti, bugüne kadar çok şikâyet konusu yapıldı. Öyle anlaşılıyor ki, artan fiyatlara bağlı olarak bu şikâyetler katlanacak. Bakanlar Kurulunun Gözlük fiyat farkı ile ilgili belirlenen bir fark oranı bulunmamaktadır. Şikayet etmekle tehdit eden hastalar alacakları gözlüklerin mutlaka farkını ödemek zorundadır.
SGK, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden 14 yıl önce belirlediği fiyatlardan ödeme yapmaktadır. SGK’nın ödediğinin üzeri için de Optisyenlik Müesseseleri fark alıyor.
Fark ücreti neye göre belirleniyor?
Gözlük alırken, çerçeve kalitesi veya cam özellikleri fiyat farkını belirlemektedir. Bu nedenle vermiş olduğunuz ürüne göre fark almanız yasaldır. SGK’nın ödemediği cam ve çerçeve farkları hastadan talep edilir.
Katılım Payı
GSS kapsamındaki kişilerin tamamı katkı payı ödemek zorundadır. SGK’nın ödediğinin yüzde 10’u ve yüzde 20’si oranında katılım payı ödenir.
Vatandaşın cebi yanıyor, gözlüğü bulanıyor. Sosyal Güvenlik ...
Tüketicilerin kalite ve marka odaklı tercihleri, ithalat rak...
Kering Eyewear, endüstriyel gelişim stratejisinin bir parças...
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...